שלום לכולם - הסיפור שלי

zippy22

New member
שלום לכולם - הסיפור שלי

שלום לכם אני בחורה צעירה שלא מזןמ עברה שני ניתוחים לכריתת בלוטת התריס בעקבות סרטן. כיום אני על כדורים שילוו אותי לכל החיים אבל לא מצליחה להתאזן. החיים איפשהו נעזרו. אני עייפה היום וחלשה ואין כח ורצון לכלום. הרבה פעמים אני נופלת לעצבות מאוד חזקה ותחושת מלנכוריה אופפת אותי. ההרגשה היא כאילו באמת הכל עצר והשתנה כל כך. דברים שהיו פעם מרכז עולמי היום נראים חסרי חשיבות בעיני. מיואשת לגמרי, ושונאת כל כך ללבית לבית החולים שיקחו לי דם. כמובן פוחדת מה יהיה ,פוחדת מהביקורות, מהמעקב, מהרופה שלא מבינה, מהכדורים שלא עוזרים, מהמשפחה שרק יודעת לומר שזה נמגר וצריך להמשיך. למי זה בדיוק נגמר? על סמך מה הם קובעים? בשבילי הכל התחיל. הניתוחים מסתבר זה היה החלק הקל. ואפילו הבידוד שלאחר כדור היוד. לחיות עם כל המצב הזה עכשיו, עם הטראומה, העצבות, תופעות הלוואי המעצבנות של חולשה וחוסר ריכוז. בקיצור מה שאני מנסה לומר, זה שאני מרגישה לבד. ניראה לי שהסובבים אותי עברו את זה, בלעו, והמשיכו הלאה. ואני, נתקעתי שם. הכל נראה שונה דברים שהיו הכל בשבילי, היום איבדו כל טעם... אני לא מאחלת לאף אחד את זה... אבל אני כל כך מתפללת לקבל תגובה... ממישהו שעבר את זה והיום חי וער ואומר שזה עובר... שזה פשוט עובר... והחיים יום אחד חוזרים... וכבר לא מרגישים את כל המילים האלו מתחננת לשמוע... אפשר להתעורר?

liatgoro

New member
ציפי ..

לפני 9-10 שנים .. גם אני הייתי חולה .. ואצלי אף אחד לא אמר שהכל נגמר ... אצלי רק כולם חשבו שהחיים עומדים להיגמר ... אף אחד כמעט לא נתן לי סיכוי להמשיך לחיות .. יודעת מה זה להיות ילדה בת 9 וחצי, ולשמוע את הרופא אומר להורים "אין לה כמעט סיכוי לחיות"? ועוד כשהוא חושב שלא שמעתי את זה ..? ועבר עליי גיהנום .. ואף אחד לא האמין בי .. אף אחד לא האמין שאני אשרוד .. והנה שרדתי .. ואז אף אחד לא יאמין שאני אחזור ללכת ואקום מהכסא גלגלים .. והנה אני קמה והולכת למרבה ההפתעה של כולם .. ויודעת איך הגעתי למה שאני היום ? בזכות הרבה הרבה כוח רצון, כי כל מה שהגעתי אליו הגעתי בזכות עצמי .. אף אחד לא רצה לעזור לי כי לא האמינו שיש טעם לזה בכלל .. במקום להתעסק במה שמכאיב ומעציב , תתעסקי בדברים שגם קודם היו חשובים ומשמעותיים בשבילך, כי הם חלק אינטגרלי מהחיים. במקום לשקוע ולרחם על עצמך תתעסקי בלחזק את עצמך ולעשות מה שמשמח אותך, להיות עם אנשים שאת אוהבת .. ובקיצור .. אם אין אמונה ואין כוח רצון אז חבל על הזמן .. מקווה שעזרתי במשהו .. ליאת

היי ציפי ../images/Emo142.gif

מתוך הכרות אישית עם הנושא הזה, אני מאד מאד יכולה להבין אותך. לי היה הודג'קינס אבל מההקרנות שקיבלתי נפגעה לי בלוטת התריס ולקח שלוש שנים להבין שהיא זקוקה לתמיכה של כדורים כדי שאני אוכל לחזור לתפקד כמו בנאדם נורמלי. שלוש שנים של עייפות תמידית, של עליה במשקל מלאכול כלום, של מצבי רוח ועוד סימפטומים שאת בוודאי מכירה. מעבר לזה, בגלל המפגש עם הסרטן, גם היו לי העצבות (שעדיין קצת שם), התחושה שהחיים נעצרו, של תקופה חשוכה שאין לי דרך להשיב לעצמי. וכמובן הסביבה שלא יכלה להבין למה אני, שנתיים שלוש אחרי שהבראתי עדיין מתעסקת במחלה. כי זה לא באמת נגמר. כי אחרי שמטפלים בגידול, ומבריאים מהסרטן, אז מתחילים לטפל בגוף שספג כל מיני חומרים ובנפש שספגה מהלומה די רצינית. ומה לעשות.. זה לוקח זמן. והמון המון מחשבות. אז אפשר לדבר עם עובדת סוציאלית ואפשר עם פסיכולוג של המחלקה האונקולוגית, ואפשר למצוא חבר או חברה מאד קרובים ולקרב אותם עוד יותר ולשתף אותם בכל מה שעובר עליך, וכשתהיה להם את כל התמונה הם יוכלו להבין. אני בהחלט יכולה להגיד לך שהחיים חוזרים, אולי אלו לא יהיו החיים כמו שהכרת עד עכשיו, אולי גם יהיו לך קצת פחות חברים ותיקים ויותר חברים חדשים, אבל אלו בהחלט חיים. אחת הדרכים שלי לחזור למסלול היתה הצטרפות לקבוצת תמיכה דרך האגודה למלחמה בסרטן, שמיועדת בדיוק למצב הזה, היא מאגדת צעירים שעברו את המחלה בשלב המוקדם הזה של התחלת בנית החיים - קריירה לימודים וזוגיות. אני ממליצה לך בחום לפנות לאורית שפירא, העו"סית של האגודה (03-5721616) לגבי הצטרפות לקבוצה. אני מכירה מישהי, שבוודאי קוראת את ההודעה שלי עכשיו, שעברה את מה שאת עברת. ואני יכולה להגיד לך, שעם כל הקשיים, בהחלט אפשר לבנות חיים חדשים אחרי המחלה.

לילו II

New member
כמישהי שעברה

את אותם הדברים המכתב שלך עורר בי זכרונות. היום, כשאני כמה שנים אחרי ועדיין עוברת תהליך של טיפול ועיבוד אני חושבת בכנות שזה אחד הדברים הטובים שעברתי בחיי. כל הדברים שעברתי גרמו לי לעשות שינויים בחיים, בעצמי ובהתייחסות שלי אל הדברים. ועל אף כל הקשיים והמשברים בדרך (ויש ובודאי עוד יהיו) היום טוב לי מאי פעם. אם תרצי אני אשמח לדבר איתך באופן אישי לילו (שמאד אוהבת את הכינוי החדש)

למעלה