התגובה שלי לטענות בסגנון עירית לינו
לעירית לינור אין בעיה שיהיו לי ילדים רק לא על חשבונה, על אותו משקל אין לי בעיה שיהיו השתלות כבד למי שהיו אלכוהוליסטים, או בואו נרחיב את זה, אין לי בעיה שיתנו כימותרפיה לחולי סרטן ריאה שהיו מטומטמים מספיק כדי לעשן 30 שנה, רק לא על חשבוני. אני בניגוד להם לא גרמתי לשחלות שלי לא לבייץ באשמתי... ולמה שאני אממן את כל בני הנוער שמגיעים מחוסרי הכרה כל יום שישי למיון בגלל יותר מידי אקסטזי? שההורים שלהם שלא חינכו אותם כמו שצריך יממנו! הטענה שלה מוטעת מיסודה, כל המשמעות של ביטוח בריאות הוא שאתה מממן לפעמים גם דברים שאתה לא זקוק להם, בהנחה שתקבל עזרה כשתזדקק, כל מי שחושב שהטענה שלנו לא נוגעת אליו טועה, ברגע שלא יממנו לנו טיפולי פוריות המדינה בעצם מתכחשת לחובה שלה לדאוג למצב הבריאותי של אזרחיה. גם אני שונאת את תופעת "המגיע לי" שנפוצה במדינה הזו, אבל אפשר להתווכח אם המדינה חייבת לממן תקציבי רווחה או עליה ואפילו כמה חינוך היא חיייבת לספק אבל שני דברים מדינה חייבת לדאוג להם מעצם היותה מדינה, היא מחויבת לדאוג לבטחון אזרחיה ולבריאותם. אף אחד לא יוכל לממן לעצמו טיפול נמרץ בעקבות התקף לב או שבץ מוחי. כולם בונים על כך שאם צריך המדינה תממן. כשהמדינה מקצצת לנו היא בעצם אומרת שהיא לא דואגת לבעיות שאינן הצלת חיים במידי, בשלב הבא היא תוכל לטעון זאת כלפי ניתוחים פלסטיים למי שיש עיוות רציני ואח"כ לניתוחי קטרקט והחזרת ראיה ואולי גם לקצץ בפרוטזות לנכים? כל מי שחושב שהמאבק הזה לא נוגע לו טועה, איפושהוא במורד הדרך מישהו מבני משפחתו או הוא עצמו יפגע. ואפילו מאד. החוק הזה פותח פתח להתדרדרות מוסרית עצומה של מדינת ישראל.