שלום לכולם וברכות לפורום החדש ושאלה

מירבלי

New member
שלום לכולם וברכות לפורום החדש ושאלה

אני מעוניינת לקנות מד חום לבישול סוכר הומלץ לי על מד חום אש מודד מ-10 מעלות מינוס ועד 200 מעלות פלוס אשמח לשמוע חוות דעת על המד חום הנ"ל וגם על סוגים שונים ובכלל על איזה אתם ממליצים לי לרכוש תודה רבה מראש לעונים
 

מירבלי

New member
ומה ששכחתי לציין שהמד חום שהומלץ

עליו הוא דיגיטלי גם על דיגיטלי אשמח לשמוע המלצות לטוב ולרע
 
מד חום

המד חום הדיגטלי הוא טוב ( אני עובד עם מדחום דיגטלי)אבל יש לו בעיה אחת, אין לו מתקן שמחזיק אותו ולכן כאשר מבשלים סוכר בסיר וצריך להחזיק את המד חום בתוך הסוכר המתבשל, אפשר לקבל כוויות וצריך מאוד להזהר. אבל מצד שני המדחום כספית הגדול שיש לו מתקן המחבר אותו לסיר, אינו מתאים למי שמבשל סוכר בכמויות קטנות מכיוון, שיש רווח של כשני ס"מ בין תחתית המדחום לקצה של רשת ההגנה שלו ולכן הוא מתאים רק למי שמבשל סוכר בכמויות גדולות או לריבות. לכן צריך לבחור במדחום לפי השימוש שלו. נ.ב. נזכרתי שבצרפת ראיתי מדחום דיגיטלי שהמחט שלו מחוברת לחוט, ואפשר פשוט להניח אותו בסיר, במידה ומדובר במדחום הנ"ל ( שהינו מאוד יקר) יש עליו רק המלצות חמות.
 

מירבלי

New member
תודה רבה אשמח לשמוע עוד תגובות

ולגבי המד חום הוא לא עם המחט
 

genoise

New member
מדחום לבישול סוכר

מכיוון שמדובר במדחום לבישול סוכר, הרי שאת זקוקה למדחום בטווח טמפרטורות בין 100-200 צלזיוס: קונפיטורות תבשלי עד משהו כמו 107 צלזיוס וכדי לדעת מתי מתחיל קרמל ומתי הוא מסתיים את בטח לא צריכה מדחום... לכן, מדחום, שמותן קריאות החל מ-10 צלזיוס לבישול סוכר נראה לי מאד מיותר. הוסיפי לזה את המחיר היקר שתשלמי על טווח הטמפרטורות הנ"ל והנה לך סיבה נוספת להימנע מקניית המדחום המדובר. חבל לשלם על משהו שלא מחפשים להשתמש בו. באופן אישי, לסוכר בלבד, אני משתמש במדחום רגיל בתוך מבנה מתכת בטווח שנע בין 80-200 צלזיוס (או ביד טבולה במים קרים - אל תנסו את זה בבית). יש לי מספר מדחומים כאלה ואני מבסוט מהם ואפילו סומך עליהם יותר מעל הגרסאות הדיגיטליות (שגם אותן יש לי). החוכמה היא לדעת לעבוד איתם נכון. מדחומים כאלה (לא דיגיטליים) כדאי קודם כל לכייל במים רותחים וככה לדעת אם ומה טווח הזיוף שלהם. אם רגל המדחום נמצאת גבוה מדי מעל הסוכר, אז או שמשתמשים בסיר קטן יותר, או לחילופין חותכים את החלק התחתון של שלד המתכת ומקפלים אותו בצורה כזאת שמנמיכה את גובה הרגל של המדחום ומאפשרת מדידות בגובה נמוך יותר. המדחומים הנ"ל מאד נוחים ויעילים מכיוון שיכולים להישאר לאורך הבישול בתוך הסיר. באשר למדחומים דיגיטליים. טווח הטמפרטורות שלהם הוא אכן הטווח שמציינים אבל חשוב מאד לדעת שבטמרפרטורות הנמוכות ובטמפרטורות הגבוהות המדחומים הללו מזייפים. וזה לא משהו שהיצרן מסתיר: הוא כותב את טווח הזיוף במפרט הטכני המלווה את המדחום. בד"כ מדובר בזיוף של מעלה עד שתיים באזור הקיצוני ובפחות באזורים נמוכים יותר. בדקי זאת במפרט. אם טווח הטמפרטורות שעבורו את זקוקה למדחום הוא זה שציינתי בתחילת ההודעה, ואם המדחום שלך יתחיל לזייף כבר ב-100 צלזיוס, אז קצת חבל על הכסף לא? מלבד זאת, אם מדובר במדחום דיגיטלי שה"ראש" שלו מחובר לרגלית המודדת, והוא יימצא בזמן בישול הסוכר מעל הסיר או מעל דופנו, יתכן שיתן קריאה לא נכונה או אפילו עם הזמן יפסיק לעבוד בגלל לחות שחודרת ללוח האלקטרוני שלו. במקרים כאלה תמיד מומלץ מדחום דיגיטלי של שני חלקים: רגל מתכת למדידה וראש אלקטרוני לקריאה (מחוברים בחוט גמיש ועמיד בחימום). אם בכל זאת המדחום שיש הוא ביחידה אחת, אין להניח אותו בסוכר לאורך הבישול, אלא רק לצורך קריאה ומיד להוציאו החוצה וחוזר חלילה... לא נוח... ובבישול סוכר שהופך להיות יותר ויותר מהיר וקריטי עם עליית הטמפרטורות זה גם מסורבל (עד כדי כך שעד שמכניסים וקוראים ומוציאים הסוכר עולה בעוד איזה שתי טמפרטורות). בהצלחה.
 
למעלה