שלום לכולם וברכות על הפורום החדש |ס

davidlayba

New member
שלום לכולם וברכות על הפורום החדש |ס

בהמשך לשאלות שהצגתי בפורום זכויות, הבנתי כי זכאית אימי לתביעת גימלת ניידות. הבעיה הנוספת היא שברצוננו לערער על אחוזי הנכות שהיא קבלה לפני שהגיעה לגיל פרישה [כיום היא בת 64] בשל הנימוקים כי בזמן בו קבעו לה את אחוזי הנכות לפני גיל הפרישה היא הייתה זכאית לאחוזי נכות גבוהיים יותר על פי הממצעים הרפואיים אשר היו קיימים בתיקה הרפואי באותו הזמן. חיים המליץ לי להגיש תביעה לביטוח לאומי ע"מ לערער על החלטת הוועדה דעז. ניגשתי לביטוח לאומי ובקשתי לערער על אחוזי הנכות של אימי נאמר לי כי על פי חוק אימי עברה את גיל הפרישה ואין אפשר לערער על אחוזי נכות בשל כך. פניתי לבית דין לעבודה [שלשמחתי נמצא בקרוב] בקשתי שם להגיש תביעה נגד ביטוח לאומי בשל הסיבות שנכתבו, הראתי להם טופס קטן שנכתב ע"י פקידה המטפלת בנושא נכויות חתום בשמה ובשם סניף הביטח הלאומי , להלן ציתות: " הנ'ל קיבלה קיצבת נכות בשיעור של 74% עד לתאריך 01/01/02 ומתארים ה- 01/02 מקבלת קיצבת זקנה. לא ניתן להגיש בקשה לנכות מאחר והיא מקבלת זיקנה." ופקידת בית הדין לעבודה טענה כי זה אינו מספק אותה וכי יש צורך למסמך פורמלי על כך שביטוח לאומי אינו מאפשר ערעור על אחוזי נכות לאדם שעבר את גיל הפרישה. חזרתי שוב לביטוח הלאומי וסיפרתי את שהיה בבית הדין לעבודה, הפקידה טענה כי אין מה לעשות אני ציתות: "טוחן מיים" ו- "מבזבז את זמני" ואין מה לעשות, בקשתי מסמך פורמלי כפי שבקשו ולאחר דין ודברים הוציאה הפקידה טופס בקשה לתביעת נכות כללית ואמרה לי כי עליי לתבוע נכות ואז אני יקבל תשובה שלילית ועם הטופס של התשובה השלילית לגשת לבית הדין לעבודה. זה ממש מוזר מאוד הריי על פי חוק הם יודעים וטוענים כי אין אימי זכאית אז מה הקושי לכתוב מסמך פורמלי ולציין כי לא ניתן לערער על אחוזי נכות לאדם שעבר גיל פרישה. מהו טופס פורמלי? אני ממש לא יודע )-: בכל אופן הרמתי טלפון לבין הדין לעבודה הארצי ושם שפכתי את שעל ליבי ונאמר לי כי עליי לגשת שוב לבית הדין לבקש שיפתחו לי תיק וכשהטופס מביטוח לאומי יהיה ברשותי אני אמסור להם אבל !!! היא הוסיפה ואמרה כי זה נתון לשיקול דעתה של הפקידה בבית הדין ולא מחובתה. טוב כפי ששמתם לב אני צריך עצבי ברזל ובינתים יש לי. השאלה המכרעת היא האם יש הילה לתביעה שכזו? אימי סובלת מסוכרת סיבוכית עם לחץ דם גבוה , בכף רגל אחת כרתו לה 2 עצבעות ובאחרת כ-3 וכן בכף רגל אחת כתוצעה מדלקת חמורה עברה ניתוח בו השיקול היה או לכרות את כף הרגל או לנקות את הדלקת ולחבר את העצמות עם עגילים כל שהן אני לא בדיוק יודע מה זה אבל לכף רגל זו אין צורה נורמלית וכמובן שללנו כריתה. אני מודה מראש לכל מי שיוכל להאיר את עיניי ולעזור בנושא דודו

davidlayba

New member
בנוסף שאלה נוספת בהקשר ...

בזמן בו אימי קבלה נכות רפואית של 74% אי יציבה, זה אומר שנקבעה לה גם נכות תפקודית על אי כושר השתכרות/עבודה? אני מבין פחות או יותר כי קיימים 3 סעיפים: 1. קצבה נכות רפואית 2. קצבה נכות תפקודית 3. קצבה גמלה ניידות האם יש מקום לתביעות נוספות? [ניידות זה בטיפול]. בנוסף ברצוני לציין כי עם אימי גרים יחד אבי שהוא פנסיונר בן 74 עם בעיה כל שהיא בליבו וכן כיום לאחר בדיקה של רופא עיניים [שקבע כי על פי החוק הוא זכאי לתעודת עיוור] ומחר יום רבעי בדיקה נוספת שהוזמנה ע"י משרד הרווחה. וכן גם אחותי שהיא נכה 100% נפשי. וכמובן אני בחור מובטל בן 30 שמנסה איך שהוא למצא את האיזון בין העזרה למשפחה לבין תפקודי האישי אשר מושפע מאוד כתוצעה מן המצב בבית. אימי קבלה מחוק סיעוד עזרה של 100% ואנו שוקלים לערער על כך, ישנה מטפלת שמגיעה יום יום ל-1.5 שעות ורק אני! יכול ולוקח את אימי לכל מקום שצריך כמו קופת חולים בדיקות שוטפות סוכר לחץ דם, בית חולים מעקב במרפאת סוכרת אחר כפות רגליים עם כיבים ויותר מכך לאחר שהבנתי כי אבא שלי ממש לא רואה היטב אני הולך איתו גם לכל מקום מחשש שהוא יפגע. אני ממש לא יודע ממה להתחיל, אני משתדל לעשות מעין סדר כל שהוא אבל עד כה אני המטפל במשפחתי 24 שעות , שביטוח לאומי יתן לי קצבה לכך הלא כן?(-: , אפילו לעבוד נורמלי אני לא יכול. איזה מקום עבודה יתן לי חופש לגשת כל שני וחמישי לכל מיני בדיקות מעקבים וכיוצא בכך. תודה שוב לכולם וחג חנוכה שמח לכם ולבני משפחתכם דודו [email protected]

נכות כללית

אכן לא ניתן להגיש תביעת נכות כללית לאחר גיל פרישה. אין בנכות כללית קצבת נכות רפואית. קיימת קצבת נכות כללית. קיימת גם קצבת שירותים מיוחדים (שאמך אינה זכאית לה, היות והיא מקבלת קצבת סיעוד). אשר לניידות, עד כמה שראיתי, איש לא כתב לך שאמך זכאית לניידות. כל שנאמר הוא שהיא זכאית להגיש תביעה לבדיקת מוגבלותה בניידות. את השאלה אם היא זכאית או לא, תכריע הועדה הרפואית - ניידות ופקיד התביעות במל"ל.

davidlayba

New member
שלום לך ג ב גרונפלד ....

ראשית תודה על המענה מה לדעתך היה עלינו לעשות בדיעבד לבקש קצבת שרותים מיוחדים או קצבת סיעוד? צודק אתה אכן מה שנאמר הוא שהיא זכאית להגיש תביעה ולא זכאית לניידות. נ.ב. רק לחדד את העניין אין צורך שאני יתבע את ביטוח לאומי אכן כן? תודה רבה לך וחג חנוכה שמח לך ולבני משפחתך

קצבת סיעוד

היא הקצבה הנכונה בשלב זה. לצורך ניידות, ודאי שתצטרך להגיש תביעה למל"ל. להגדלת קצבת הסיעוד, אם זה מה שהתכוונת, גם כן תצטרך להגיש בקשה לבדיקה מחדש (בהנחה שהמצב הוחמר, אחרת לא הייתי עושה זאת).

גר1חדש

New member
מחשבה (או לא) - שאלה לעו"ד

אם תוכר לאמא הזכות לקצבת נכות על בסיס הגיל שלפני הפרישה, אולי שווה להשקיע מאמץ ולהחליף את קצבת הסיעוד המתבטאית בשעות בקצבת שר"מ שיש לה משמעות כספית ובכך לסייע למי שעוזר ממשית לאמא בתפקוד. שווה מחשבה של העו"ד ואולי גם ויכוח מר עם הביטוח הלאומי. כידוע, ואנא תקן אותי אם אני טועה, מי שמקבל שר"מ לפני גיל הפנסייה זכאי לקבל שר"מ גם לאחריו בתנאים מסויימים ואותו הדבר לגבי ניידות.

davidlayba

New member
שלום לך ג ב גרונפלד

ראשית תודה על המענה לגבי הניידות אני הגשתי תביעה נכון לימים אלו במשרד הבריאות, אכן כן התכוונתי להגדלת קצבת הסיעוד. לגבי מסמכים רפואיים שיצורפו לתביעת ניידות, התיק הרפואי בבית החולים גדול מאוד, לצלם רק אישפוזים הנוגעים לניתוחים אורטופדים שעברה או את כל התיק, בארכיון בית חולים אומרים לי שהתיק גדול מאוד וש-10 דפים רשונים עולים 64 או 68 ש"ח וכל דף נוסף 0.5 שקל, אשמח לדעת את דעתך בנושא. בכל אופן תודה על תשומת הלב הכנה חג אורים שמח לך ולבני משפחתך דודו

גר1חדש

New member
אדון דודו

בכל מקרה בצילומים ההוצאה הכבדה קיימת עבור העמודים הראשונים אז כבר שווה - אולי - להשקיע את היתרה ולקבל את כל החומר. לוודא היטב שאם כתוב על שני צידי הדף אז שיצלמו את שני הצדדים.

מסמכים רפואיים לצורך ניידות

זכור כי בירור המוגבלות בניידות הוא כשמו, עוסק אך ורק ברשימה מוגבלת של ליקויים המשפיעים על הניידות. אם יש לך צורך במסמכים לגבי ליקויים רפואיים אחרים שאינם משפיעים על הניידות, צלם גם אותם. לועדה לקביעת ניידות, הגש רק מסמכים רלבנטיים. חבילות ענקיות של מסמכים רפואיים לא בהכרח ישפרו את הסיכויים. בסופו של דבר המשקל המכריע ינתן להתרשמות הבלתי אמצעית של הועדה ממוגבלותה של אמך.

הארה קטנה וחשובה

האם האם נהגה לפני הפגיעה? לא תהיה בעיה בחידוש הרשיון בתנאים מסויימים כמו מנגנון יד אחרים. אם לא נהגה וצריכה ללמוד נהיגה, תבדק כשירותה לנהיגה לפני הכל במסגרת הוועדה. אם יקבע שהיא כשירה לנהיגה, יהיה עליה לממן את הלימודים עם מורה נהיגה מיוחד לבעלי מגבלה. חומר למחשבה.

davidlayba

New member
לאימי אין רשיון נהיגה ...

נראה בוועדה האם יחליטו אם היא כשירה לנהיגה. לגבי מימון עצמי של שעורי נהיגה מיוחד לבעלי מגבלה [אם וכאשר ימצאו לנכון שהיא כשירה] , עלות השעורים יקרה? בגלל זה ציינת "חומר למחשבה"? בחוברת של זכויות מוגבלות בניידות הבחנתי כי לאדם בעל רשיון נהיגה וכן שהוא מסתכר מעל לסכום כל שהוא נדמה לי שבסביבות ה- 1800 ש"ח, התנאים שהוא מקבל באם גודל רכב, קצבת ניידות ועוד עולים בכמה מידות על אדם שאין לו רשיון רכב והוא לא משתכר. זאת אני אומר מפני שאימי אין לה רשיון וכן אין היא מסתכרת מלבד קצבת זקנה מביטוח לאומי [לאבי גם קצבת זקנה מביטוח לאומי וכן קצבת זקנה ממקום העבודה שלו, בסך הכל יש להם כ- 4500 ש"ח בחודש]. תודה רבה מראש דודו חג אורים שמח

עלות השעורים יקרה.

לרוב נדרשים מספר רב של שעורים ולא תמיד מעבירים בטסט ראשון. לצערי לא תוכל לקבל רכב מביטוח לאומי. אם יש לך רכב, יהיה עליך לרשום אותו על שמה, כך אולי תוכל לקבל תג לרכב אם זכאית. קודם שתעבור וועדה. אחרי זה תחשוב מה יהיה הטוב ביותר עבור האם. לפעמים נסיעה במוניות זולה יותר.

davidlayba

New member
אהלן אתי ...

ראשית תודה על המענה, אכן חשבתי כי השעורים יעלו הרבה. לגבי מוניות אנחנו נוסעים עם מונית לכל מקום ויחסית לעלויות כלומר עם נחשב ביטוחי רכב פלוס רכישה של רכב ודלק וכל המשתמע מזה נסיעה במונית משתלמת יותר. תודה שוב וחג אורים שמח וכן שנה [אזרחית] טובה. דודו

למעלה