שלום לכולם וחג שמח! מצבי לא טוב...

bavnika

New member
שלום לכולם וחג שמח! מצבי לא טוב...

מזה 4 ימים אני לא מצליחה לשתות כמעט ואני מקיאה כמעט כל מה שנכנס. אני מקיאה גם מין ריר בצבע שחור. מיד ביום שני אלך לכירורג שיפתח את הטבעת שלי מעט, אבל אני מבוהלת. תוכלו לייעץ לי? מישהו מכיר?
 

קוביd1

New member
חג שמח

את בקושי מצליחה לשתות ומקיאה כבר 4 ימים ואת רוצה לחכות עד יום שני ללכת לכירורג כדי שיפתח לך
,היום יום רביעי ,אז אני מציע לך ללכת היום לחדר מיון כדי לפתוח ,לפני שתתיבשי .היית צריכה לעשות את זה שלשום או אתמול
זה לא צחוק לא לאכול לא נורא אבל לא לשתות ממש לא לעניין.
לפתוח היום ודחוף!!!!



קובי
 

bavnika

New member
אני מסכימה לחלוטין, אבל...

נאמר לי שבמיון יפתחו את הטבעת מאוד, ואני פוחדת לאבד שליטה.
בכמה אפשר לבקש שיפתחו?
 

קוביd1

New member
פתיחה בחדר מיון

יש בתי חולים שבחדרי מיון פותחים גם 1/2 ,ראיתי בכרטיס שלך שאת מאזור ירושלים ,אני מציע לך להתקשר לחדר המיון בהדסה עין כרם או בהר הצופים ולשאול האם פותחים את הטבעת בחצאים או ביותר
אני לא יודע כמה את סגורה ,יש מצב לפתוח ב1 לשתות 3 כוסות מים ולראות מה קורה ,
אל תשחקי בבריאות שלך ,עדיף לאבד שליטה על האוכל מאשר לאבד את ההכרה מחוסר נוזלים



קובי
 

אופירA

New member
מנהל
את צריכה לפתוח כרגע 1CC

כנראה. אין לי מספיק פרטים, שאני נוהגת לשאול אם מתייעצים איתי בטלפון.
אבל חוסר יכולת לשתות והקאות שחורות זה כבר דימום פנימי, ובלי פרטים אני חוששת להגיד לך רק 1/2CC, ולכן מציעה לך 1CC (או שתתקשרי ותתני לי את כל הפרטים).

צריך תמיד להרים טלפון למיון ולשאול אם יש רופא שפותח טבעת 1/2CC. לרופא אל תגידי כלום על הדם השחור, אחרת הוא ירצה לפתוח יותר, ו-1CC אמור להיות בהחלט מספיק לפתור בעיה זו.

אחרי שהבעיה תיפתר, לא ללכת לסגור שוב. תהיי איתי בקשר כדי שאייעץ לך מתי וכמה לסגור אם בכלל, כדי שלא תפתחי סיבוכים שמתרחשים אצל כל מי שסוגר על דעת עצמו לאחר אירוע כזה. אירוע כזה הוא פגיעה בוושט, ויש לתקן את הפגיעה בזהירות מלאה.
כעיקרון אני ממליצה לא לסגור לאחר פתיחה חלקית. כדי לא להשמין, כדאי לאכול מאכלים דלי קלוריות, להרבות בירקות ובמאכלים שעוברים קשה בטבעת, כדי שהכמויות שייאכלו מהם יהיו מעט מאוד ולאט מאוד. אבל אם יכולת האכילה גדולה מידי אני ממליצה לסגור רק אחרי חודש/חודשיים של החלמה (גם אם את מרגישה טוב כבר אחרי יומיים), ורק 1/4CC כל 4 שבועות (אם בכלל צריך יותר מאשר 1/4CC בלבד).
 

bavnika

New member
תודה רבה לשניכם, אתם נהדרים

נסעתי לטרם ושם הפנו אותי למיון.
במיון צילמו את האיזור כדי לוודא שאין שום חסימה, אבל הרופא רצה בכל זאת לפתוח 5 סמ"ק.\
אמרתי לו שלצערי, עם ל הכבוד לו, אני לא יכולה להסכים לזה ונפגשנו באמצע- פתחתי ב2.5 סמ"ק.
עכשיו אין שום הגבלה באכילה. תוך כמה זמן להערכתכם כדאי לסגור וכמה?
 

bavnika

New member
הלכתי לשערי צדק.

האם יום רביעי, מחרתיים, מוקדם מדי לסגור חצי סמ"ק עד סמ"ק שלם?
 

אופירA

New member
מנהל
מאוד לא בריא ומסוכן לפתוח/לסגור בפזיזות

לא רצים לסגור כל כך מהר.
קודם תוודאי שהדלקת התרפאה בכלל. שכל התופעות נעלמו.
מניסיוני, ברגע שהיתה דלקת ורפלוקס, פתיחת טבעת, ורצו מהר לסגור - הדלקת חזרה. תני לזה כמה שבועות להתרפא בוודאות.
אני יודעת שאין הגבלה, אבל מנותח טבעת צריך להיות מוכן למצבים האלה, ולשמור על עצמו בצורה זמנית.
אחרי לפחות שבועיים-שלושה, של ריפוי מלא, נכון לסגור 1/2CC, להרגיש אם התפתחה הגבלה מסוימת, ואז אחרי 3 שבועות לסגור בהתאם להגבלה שהתפתחה (אם לא התפתחה כמעט הגבלה, לסגור עוד 1/2. אם התפתחה - לסגור 1/4, כי אין שום ידיעה כמה צריך לסגור לאחר שעשו פתיחה גדולה. הסגירה הקודמת לא אומרת כלום. אחרי פתיחה מדובר במצב חדש לגמרי, שצריך ללמוד אותו מחדש, בהדרגה - מניסיון של הרבה מאוד אנשים).

הנכון ביותר למנוע מצבים אלה כדי לא להגיע לצורך להתמודד עם טבעת פתוחה מידי, פתיחות וסגירות קיצוניות מידי.
מניעה זה אומר שברגע שיכולת האכילה ירדה קצת, פותחים 1/4CC ולא מגיעים למצב של רפלוקס ודלקת. ואם יש כבר רפלוקס, לא מחכים לדם שחור, אלא פותחים מיידית 1/2 ומבריאים. בד"כ לא צריך לסגור חזרה לאחר מכן, כי המערכת התעייפה וצריכה את הפתיחה. אם חייבים לסגור, אז רק אחרי לפחות חודש של ריפוי, ורק 1/4.
 

bavnika

New member
תודה רבה רבה על העזרה!

אעשה בדיוק מה שהמלצתם. שוב תודה!
 
למעלה