שלום לכולם וחג שמח!

הסטר

New member
שלום לכולם וחג שמח!

כמו שבטח שמתם לב אני חדשה פה
, אז שלום לכווולם! קודם כל אומר שאני די מתפלספת, אז למרות שזה יהיה קשה עבורי, אני אשתדל (אני לא מבטיחה) לקצר במילים (ואני מקווה שלמרות הכל עדיין יהיו כאלו שיקראו את דברי הארוכים)... לפני פחות משבוע סיימתי לקרוא את הספר האחרון בסדרת 'חומריו האפלים', וישר התחלתי לחפש חומר על פיליפ פולמן, מאמרים בנושא, ושמחתי למצוא את האתר שלכם. התחלתי לפני כמה שנים לקרוא את הספר הראשון, אך בשל חוסר התעניינת מצד חברותי וחוסר אוזן קשבת לדעותיי בנושא, עשיתי הפסקה די ארוכה, שכיום אני מצטערת עליה. כל אחד ששאלתי אם קרא את הספר לא שמע עליו בכלל, בספריית ביה"ס הוא לא היה בנמצא, ועכשיו אתם בטח מבינים עד כמה הופתעתי ושמחתי לגלות שיש קהילה כ"כ גדולה של קוראים. עד כה קראתי באתר מאמרים רבים, וגיליתי כמה קטונתי בהבנת גדולתו הרבה של פולמן. הספר בעיני הוא הטוב ביותר שקראתי בחיי (הלא כל כך ארוכים..), וצר לי על כל חברותי שלא רצו להמשיך ולקרוא את הספר הראשון. יש לי הרבה שאלות, תשובות ודברים למחשבה בכל הנוגע לנושאים המועלים בספר, ואני מקווה שפה אוכל למצוא את רב התשובות, לענות על שאלות, ולמצוא בין היתר נושאים למחשבה ולליקחה לעתיד. אני מתנצלת אם אחזור על שאלות ועל דיונים שכבר היו כאן בעבר, אך מקווה שתבינו את הסיבה לכך... בתור התחלה, רציתי להעלות נושא לדיון: 1. ב'משקפת הענבר' לורד עזריאל רוצה לשים קץ לסמכות, אך בסופו של דבר הוא מצליח להרוג את מטטרון, העוצר שלו, ואילו הריגת הסמכות מתבצעת במקרה, ע"י ליירה וויל. חשוב לי לשים לב לאופן הריגת הסמכות. הריגת הסמכות נגרמת ע"י טוב ליבם של ליירה ווייל, ונובעת מחוסר המודעות שלהם, כנראה. כל נושא התודעה והמודעות תופס חלק נכבד בספר, ובעצם הסמכות, המלאך שרוצה לשלוט בכל היקום, שנלחם בתודעה ורואה בה כדבר רע ונתעב, חושב שעצם התודעה יגרום להריגתו שוגה, ואילו חוסר המודעות של ליירה וויל לסמכות עצמו שניצבת מולפ, טוב ליבם ותמימותם, הם אלו שהורגים אותו בסופו של דבר. 2. דבר נוסף שיש לשים לב אליו הוא הכוח של הסמכות לעומת כוחו של מטטרון, וההשפעה על העלילה. בספר נראה כי אותו המלאך שכ"כ רצה לשלוט בכל, בעל כוח רב עוצמה ובלתי ניתן לערעור, נותר מפוחד, חלש ושברירי, ואילו מטטרון תופס את הפיקוד. הסמכות מוברח מההר המעונן למקום מבטחים בכדי להגן עליו, אך נשאלת השאלה האם זהו באמת רצונו. אם אני לא טועה, ברגע מותו המיוחד של הסמכות הייתה הרגשה של שמחה ושלווה, כלומר, אותו מוות היה רצוי ומבורך. אם כך, מדוע רצה מטטרון לשמור על הסמכות ולא לקבל הוא את הפיקוד? הרי מעצם העובדה שיש לשמור על הסמכות מפני המוות מראה באופן בלתי ניתן לערעור שהסמכות הוא לא זה שיצר את היקום, כיוון שהוא אינו אלמוות. מכאן ניתן להבין שניצבה מול המלאכים עובדה מול העיניים, שזפניה צדקה, מדוע היוצרות לא התהפכו בשל כך? לפי דעתי מכאן נובע שמשימתו של לורד עזריאלי לא הושלמה. אמנם הסמכות ומטטרון מתו, אך מאותה הסיבה שממלכת השמים לא קרסה בידיעה שהסמכות לא אלמוות, כך גם ממלכת השמיים לא חוסלה הפעם לתמיד, אך ייתכן, וזהו בעצם רצונו של פולמן, שרפובליקת השמיים תוכל להתבסס לאט לאט, אך כמו תמיד, יהיו יוצאים מן הכלל שלא יתמכו בה ויהוו מכשול נוסף. אשמח לשמוע את דעתכם בנושא, לקבל הערות, תיקונים ותשובות! אז חג שמח לכולם! ממני, הסטר

The Immortal Me

New member
ברוכה הבאה! ../images/Emo140.gif(מה קורה, אנשים? איפה../images/Emo210.gif

קבלת הפנים?) בקשר ל1, ובכן, כפי שאת מסבירה ב2, זה לא כל כך משמעותי. אני מניחה שפולמן ניסה להעביר שמרוב ששמו והמוניטין של הסמכות התעצמו, הברנש עצמו כבר לא היה כל כך חשוב. אפילו לא כדי להרוג אותו כראוי. ו, בקשר ל"מדוע רצה מטטרון לשמור על הסמכות ולא לקבל הוא את הפיקוד?" אני חושבת שזה מפני שהשם של הסמכות כל כך גדל שאם מישהו אחר יתפוס פיקוד אף אחד לא יקשיב לו. כך שבעצם כל הקטע של "הסמכות" היה הצגה אחת גדולה - בלי קשר לעובדה ש, נו, הוא רימה את כל העולם - אלא מהבחינה שמטטרון משך את החוטים אך הסתתר מתחת לחצאית האלוהית של הסמכות. מקווה שהבנת משהו
בכל מקרה, ברוכית. אני רוני.

SNTD

New member
חזרה לעתיד?

היי לכולם, שוב חזרתי אחרי חודש של שוטטות בצבא... היי הסטר, ברוכה הבאה! אני רועי :) בקשר לשאלות שלך, את שוכחת דבר אחד, עצם העובדה שהסמכות נהרג, אין זה בהכרח הורג מיד את כל הממסד הדתי שנשען עליו, אל תשכחי שלפי פולמן, אף אחד לא ראה בעצם את הסמכות חוץ מהמלאכים, הסמכות הוא לא המצבר של הממסד הדתי, הוא ההשראה שלהם לעניין, לכן, גם אם הוא מת, ומטטרון מת, המשימה הבאה היא להביא את זה לכלל ידיעה כללית כעובדה, דבר לא פשוט בהתחשב בעובדה שאין הוכחות. הכוח של הסמכות, כפי שאמרה רוני, הוא רק הגב של מטטרון. אני משער שמטטרון פשוט כלא אותו ועינה אותו בהשאירו בחיים, גם בלתמוס וגם ברוך מתו ממשב רוח, וכך גם הסמכות, לכן אני מניח שלהשאיר את הסמכות בתוך התא מנע ממנו לבוא במגע עם האוויר ולהתמזג איתו, מה שהשאיר אותו בחיים, ומטטרון השתמש בזה כדי ליפות את כוחו על הממלכה. לפי דעתי פולמן באמת התכוון שהרפובליקה תתבסס לאט, כמו מגדל, להקים מודעות כללית ולאט לאט להרים את המגדל, ככה פחות סביר שהוא יתמוטט. מקווה שעניתי במקצת, רועי :)

האבק

New member
שלום וברוכים הבאים! ../images/Emo24.gif

פתח בזה שמאד נהנתי לקרוא את ההודעה שלך
שמחתי לשמוע שמצאת את האתר שלנו ונהנת (ד"א - איך? חיפוש בגוגל או שהגעת אליו דרך אתר מסוים?). אשמח לשמוע גם את דעתך על המאמרים שקראת. אני מאד ממליץ לך בעקבות שאלותיך לקרוא את המאמר "כי אבק אתה ואל אבק תשוב" של אור ענבר גור-אריה ("בראנדון סטארק" בפורום). אני בטוח שתחכימי מאד! כמו כן, אל תשכחי לבקר באנציקלופדיה שלנו, שעליה עמלו חברי קהילה רבים: www.hdm.co.il/wiki . כמובן שגם את מוזמנת מאד לתרום ולהוסיף ערכים חדשים או לערוך קיימים. בנוגע לשאלותיך - 1. זה באמת מעניין. אם קוראים את "חומריו האפלים" בקפידה אפשר למצוא דברים רבים כאלו. זו אירוניה שדווקא המלאך הגדול ביותר, שכביכול ברא את העולם מוברח בשקט מן הקרב ע"י פלוגת מלאכים וכלוא בכלוב, כולו עלוב ומסכן וחלש, ובסופו של דבר הוא משוחרר ע"י שני הילדים שנגדם הוא פועל. דוגמא נוספת למקרה כזה היא הדמות של האב גומז. בעיקרון, מבחינה עלילתית, האב גומז לא תרם מאד. הדמות שלו מתה מבלי להשפיע (מאד) על העלילה ואפילו לא פגשה את ויל וליירה אבל היא העבירה מסר ברור מאד - הכנסייה הייתה מוכנה לשלוח אדם כדי לרצוח ילדה קטנה בת 11, ולא רק זה - גם נתנו לו "מחילה אלוהית" שתנקה אותו מכל פשעיו. הוא, שהיה אמור להיות מודרך ע"י הסמכות ומוגן על ידו בסופו של דבר נרצח ע"י מלאך, ומלאכים בד"כ מזוהים עם אלוהים. אם אני זוכר נכון, האב גומז בעצמו מופתע כשהוא מגלה שהדבר שמתקיף אותו זה מלאך. 2. זו שאלה מעניינת דווקא. אם אני לא טועה באיזשהו שלב בעלילה מסופר כי הסמכות העביר חלק מכוחותיו למטטרון. אנחנו יודעים שמטטרון מאד קרוב לסמכות. בתנ"ך למשל, כתוב שחנוך (שמו של מטטרון כשהיה אדם) "נחטף" על ידי אלוהים. במקורות אחרים אנו מגלים כי חנוך קיבל את השם מטטרון. עד כמה שאני יודע, לפחות בנצרות מטטרון הוא המלאך הקרוב ביותר לאלוהים והוא הדובר שלו - לכן לדעתי ברור שגם פה בחומריו האפלים הסמכות ומטטרון היו קרובים מאד. הסיבה שמטטרון לא לוקח את הפיקוד לדעתי היא פשוטה. עד כה, כל הדתות בכל העולמות (וגם משרתיו של הסמכות) התבססו על העובדה שהסמכות ברא את הכל, והוא אלמוות. אם הסמכות ימות ומטטרון ישתלט הכל יתפרק. כוחו של מטטרון לקוח מהסמכות, מהמעמד שהוא זכה לו בקרב כל המלאכים האחרים ובכל העולמות. לכן במקום לשלוט במקומו, הוא שולט בשמו. ייכול מאד להיות כי רבים מהמלאכים שנמצאים ב"הר המעונן" לא מודעים למצבו של הסמכות וזהו סוד מוחלט. כשויל וליירה משחחרים אותו אין ספק שיש סיפוק של הסמכות. הוא כנראה היה כלוא שם זמן רב והוא היה כל כך חלש שמשב הרוח הכי קל פרק אותו לחלקיקים. זמנו עבר מזמן, ומטטרון פשוט החזיק אותו בחיים. ממלכת השמיים לא התפרקה כי מותו של הסמכות היה כ-ל-כ-ך לא רלוונטי וחשוב שאנשים פשוט לא שמו לב. הרי אף אחד מהמאמינים מעולם לא פגש את הסמכות, הם פשוט מאמינים. כוחו נובע מהתמימות שלהם. אם מותו של הסמכות היה משודר בטלויזיה בכל העולמות אולי היה קורה משהו - אך זה היה במקום מסתור רחוק מהקרב שאפילו אנשים של הסמכות עצמו לא ידעו שהוא מת. בנוגע לרפובליקת השמיים - אני חושב שזאת הייתה ליירה שאמרה בסוף הספר השלישי שרפובליקת השמיים לא יכולה להתקים כמו שלורד עזריאל רצה - היא משהו שצריך להיווצר אצל כל אחד ואחד בעולם הפרטי שלו. צריך לחפש את הציטוט (היפה) המתאים
בכל מקרה, הנה, גם אני התפלספתי כדי שלא תרגישי שונה
אשמח לשמוע את דעתך וגם אם תוסיפי אותי למסנג'ר: [email protected] אודי

limilu

New member
אחד משני אלה, אני חושבת:

'פנטלימון מלמל, "הדבר הזה שוויל אמר..." "מתי?" "על החוף, ממש לפני שניסית לקרוא את האלתיומטר. הוא אמר שאין שום מקום אחר. זה מה שאבא שלו אמר לכם. אבל זה לא היה הכל." "אני זוכרת. הוא התכוון שהממלכה נגמרה, ממלכת השמים, שהיא מחוסלת. אנחנו לא יכולים לחיות במחשבה שהיא חשובה יותר מהחיים האלה בעולם הזה, כי איפה שאנחנו נמצאים הוא תמיד המקום הכי חשוב."' או, "אבל אז לא היינו יכולים להקים אותה. אנשים שחושבים קודם כול על עצמם לא יכולים לעשות את זה. אנחנו חייבים להיות כל מה שקשה לנו להיות, עליזים וטובי לב וסקרנים ואמיצים וסבלניים, ואנחנו צריכים ללמוד ולחשוב, ולעבוד קשה, כולנו, בכל העולמות השונים שלנו, ואז נוכל להקים..." לא הייתי איזה משניהם התאים יותר, וגם אין לי כח לחפש מעבר לשני העמודים האחרונים
[ששש, אבל זה לא באמת שיקול...]

הסטר

New member
שלום אודי!

קודם כל, תודה על ההמלצה ועל התשובות שלך! נהניתי לקרוא!
שנית, לשאלתך, מצאתי את האתר דרך 'גוגל'. אז שבוע נפלא! הסטר.

ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

השאלה שלך - מדוע לא התהפכו היוצרות כאשר הסמכות מת - העסיקה מאוד גם אותי עם סיום הקריאה. המסקנה שהגעתי אליה היא שחולשתו של הסמכות היתה גם כוחו. כלומר, העובדה שלא היה לו כוח אמיתי איפשרה למערכת שהוא הקים סביבו להתקיים גם בלעדיו. הכוח היחיד שלו בא מהאמונה בו, ומי שמאמין באלוהים לעולם לא יאמין שאלוהים מת. לעומת זאת פולמן כן רומז לנו שדברים מתחילים להשתנות- בית הדין המשמעתי- ההנהגה הפאנאטית של המגיסטריום- יורד מגדולתו ועולה הנהגה ליברלית יותר. זה אמנם רק צעד קטן כי זו עדיין הנהגה דתית, אבל זוהי התחלה. מה שפולמן מראה לנו זה שמות הסמכות ומטטרון היה צעד חשוב אך רק הצעד הראשון, ואת רפובליקת השמיים יש לבנות לאט לאט, להפיץ בכל העולמות את הבשורה על מות הסמכות ולהסביר על האבק, על חשיבות התבונה והמודעות. אני מצטרף להמלצה לקרוא את המאמר שלי, "כי אבק אתה ואל אבק תשוב" (שאודי הפנה אותך אליו). שם אני מסביר שלמעשה כל העולמות התחלקו בין מאמיני הסמכות ומאמיני האבק והם מצויים במאבק מתמיד שבעבר הוכרע לטובת הסמכות ובסוף הספר הוכרע לטובת האבק. אבל שוב, ניצחון זה לא יהיה ניצחון שלם כל עוד בני האדם בכל העולמות לא יהיו מודעים אליו, ועל זה, לדעתי, דיברה ליירה בסוף הספר כשאמרה שצריך להתחיל לבנות את רפובליקת השמיים.

הסטר

New member
שלום בראנדון!

אני קראתי את המאמר שלך לא מזמן, ובאמת התרשמתי ממנו והבנתי דברים רבים.
תודה רבה וכל הכבוד (לך ולכל אלו שמשקיעים באתר)!!!
אז שבוע נפלא, הסטר.

ברוכה הבאה!!

אין לי כ''כ הרבה מה להוסיף חוץ מזה שגם כמעט אף אחד לא ידע על מותו של הסמכות הם אפילו לא ידעו באיזה מצב הוא. אם הם היו יודעים שהוא מת והיו ממש רואים אותו אז בטח הם כבר לא היו מאמינים... נ.ב אני שחר בת 13 מירושלים

האבק

New member
../images/Emo32.gif אתר מסכם של כנס מיתופיה עלה סוף סוף ../images/Emo13.gif

אתם מוזמנים להכנס ולהתרשם! יש שם כמובן תמונות http://www.mythopia.org

האבק

New member
מה זה אמור להביע?! ../images/Emo2.gif

אני רוצה דוגמאות! (אם זה היה ברצינות -_-)

נטעש

New member
תסתכל על התמונה שלך

עם כל צוות חומריו הבהירים
אתה פוטוגני!

JustRain

New member
כי... כי...

זה היה חצי-ציני. אני מתכוונת, אתה מהאנשים שנראים משעשעים בתמונות (או שאתה עושה את זה בכוונה?). בעיני זה סוג משובח יותר של פוטוגניה - לא של דוגמניות אלא של אנשים אמיתיים! קבל זאת כמחמאה, בקיצור. נהניתי וצחקתי עד בלי קיץ מהבעותיך בצילומים השונים.

הסטר

New member
תודה לכולכם! ../images/Emo24.gif

תודה רבה לכל מי שענה לי, נהניתי לקרוא! מקווה שיהיו עוד דיונים מעניינים כאלו, ממני, הסטר.

למעלה