שלום לכולם וחג שמח.

שלום לכולם וחג שמח.

אני חיילת משוחררת, בת 20. תמיד היו לי קשיים בלימודים אך לא אובחנתי עד אמצע כיתה יב'. ביב' אחי הקטן נהרג בתאונת דרכים וכמובן היה לי עוד יותר קשה בלימודים, רק אז הציעו לי ללכת לאבחון ובאמת הלכתי. את האבחון עשיתי דרך השירות הפסיכולוגי בעיר מגורי. יש לי תעודת בגרות מלאה, אך יש צורך בשיפור. שבוע שעבר עשיתי את הבחינה הפסיכומטרית ללא הקלות, היה נורא קשה ואני בטח אצלטרך לעשות אותה שוב... אני מעוניינת ללמוד באוניברסיטה ולפני זה אני צריכה לשפר בגרויות, יש דרך לקבל הקלות בלימודים באוניברסיטה ובמכינות? אם כן איך עושים זאת? מקווה שהגעתי לפורום הנכון, בתודה מראש,

tamidb

New member
יש מכינות מיוחדות ללקויי למידה

אחת מהן בסמינר הקיבוצים

לקויות למידה בגילאים בוגרים

גם זה פורום נכון - וגם הפורום של לקויות למידה הוא נכון. כדי להגיע לאבחון הנכון ביותר - רצוי מאד שתדעי באיזה מוסד אקדמי את מעוניינת להמשיך ללמוד, כך תוכלי לבדוק איתם מה המכונים המוצעים על ידם, ושם לערוך אבחון. וכל זאת למה ? כי כל מוסד יש לו את המאבחנים שהוא סומך עליהם ומקובלים עליו. ואם תעשי אבחון במקום אחר, הם עלולים לא להכיר באבחון וחבל על הזמן ועל הכסף - וגם... לא תשיגי כמעט כלום באבחון. אז... לברר מה לומדת, איפה, ושם - אצל היועצת או הפסיכולוגית לבדוק. בהצלחה !

למעלה