שלום לכולם וחג שמח

ניקול31

New member
שלום לכולם וחג שמח

עברתי את הניתוח לפני חודש אצל ד"ר אבינוח, ומאז רק סיבוכים. הפתח העליון לא נסגר ונוצר שם כיס של מוגלה שדימם החוצה ביום שהוציאו את הסיכות, הוא פתח שוב ניקה וסגר, אבל אז התחיל לנזול בצד שמאל למטה מסתבר שיש לי נוזל ההפרשה שמסתובב לי בבטן, עד שהוא יספג וזה כואב מאוד מאוד. הדבר השני, ביום רבעי היו צריכי לסגור לי פעם ראשונה, ותנחשו מה, הכפתור הסתובב וצריך לנתח שוב, רק סיבוכים מהיום שנותחתי, אבל מה אני כבר מידה 5 וקצת גדול כבר רוצה לשמוע אם קרה כבר מצב כמו שלי תודה וחג שמח

שלום ניקול...

מצטערת על כל הסיבוכים שקרו לך...ומאחלת לך שהכל יהיה בסדר והרבה בריאות. יש לנו כאן זוג...מיכל ועופר שגם לה יש סיבוכים מהניתוח...דפדפי אחורה קצת ותקראי את ההודעת ושוב...הרבה הצלחה והמון בריאות וכמובן...ברוכה הבאה לביתינו...

תר

New member
ניתוח

קראתי את שכתבת ונבהלתי מאוד. אני אמורה לעבור את הניתוח ביום ג הקרוב אצלו, ובאמת הבהלת אותי. כמה שאלות אם תסכימי לענות. גיל, מה אכלת ישר אחרי הניתוח, והאם שמרת על שבוע נוזלים והוראות כשם שאמר, או שלא ואולי בגלל זה הטבעת זזה מעט?? האם עברת את הניתוח באסותא? ואיך היחס שם?? מה את מרגישה כעת?? מה ההמלצות שלך מייד לאחר הניתוח מה לעשות ומה לא?? האם מותר בשבוע הראשון להרים ילד קטן על הידיים??מה את ממליצה לשתות בשבוע הראשון של הנוזלים?? כמה פתחים פתח הרופא בניתוח?? האם יש לך ילדים קטנים? אם כן כיצד ניתן להסתדר עימם אחרי ניתוח כזה?? כמה ירדת עד כה? האם חזרת לעבוד כרגיל, וכמה זמן אחרי לתפקד כרגיל?. מצטערת על המבול מבול של שאלות, אך באמת נבהלתי, אודה לך על התשובות לאט לאט.

idit2

New member
שלום תר

אני עונה בשם ניקול31 אין לך מה לפחד הוא רופא נהדר!!!! היא עשתה את הניתוח יחד איתי בסורוקה, ושמרה על שבוע נוזלים, לי היה קל לחזור לתיפקוד רגיל עם הילדים הקטנים, לניקול היה קשה יותר והגוף שלה יותר עדיין, זה לא קשור לשמירה על שבוע נוזלים, שהטבעת לא המקמה, וזה לא הטבעת זה הכפתור מילוי שלא קבוע, ניקול ירדה כבר 15 ק"ג בערך, שהיה לך המון בהצלחה, וד"ר אבינוח הוא רופא מעולה!!!!!!

צפרדעית

New member
קודם כל תרגעי...

להיכנס להיסטריה לא יקדם אותך לשום מקום (ואני מבינה את ההיסטריה הזאת כי יום לפני הניתוח שלי נכנס עופריקו המקסים וסיפר על הסיבוכים של מיכל וגם אני כמעט התעלפתי) אני חודש אחרי ניתוח ומרגישה נפלא הניתוח עבר בהצלחה וגם ההחלמה ממנו הייתה קלה יחסית אני יודעת ששאלת את ניקול אבל אני מרשה לעצמי לענות לך: לי עשו 5 חורים <ממש קטנטנים בבטן> ואפילו הצלקות מינוריות. אחרי הניתוח הייתי 10 ימים על נוזלים... (3 ימים על מיים ו7 ימים על תפריט נוזלים מגוון) תפריט הנוזלים כלל: נס קפה, מיץ תפוחים צלול, מים, ומרק עוף צח עד כמה שזה ישמע מוזר, זה בהחלט מספיק לימים הראשונים. אחרי 10 ימים עברתי לכלכלת בלנדר מזינה שכללה:נס קפה,יוגורטים למינהם, דייסות קלות, פירות בבלנדר, מרקים, טחינה וכד´ אני כבר חודש על כלכלת בלנדר ורק בימים האחרונים התחלתי לאכול אוכל מוצק. <ואני יכולה להעיד שהשד לא ממש נורא>. אני קצת התפנקתי אחרי הניתוח וחזרתי לפעילות מלאה רק אחרי 10 ימים אבל כעיקרון אחרי שבוע את מרגישה כמו חדשה... אם יהיו לך שאלות נוספות אשמח לעזור צפרדעית

ליאת ו

New member
ברוכה הבאה../images/Emo66.gif

ברוכה הבאה לביתנו הפרום החלמה מהירה
בהצלחה ליאת

RomiVais

New member
היי ניקול ../images/Emo24.gif

צר לי לקרוא על הסיבוכים שאת עוברת לצערנו זה בהחלט יכול לקרות ויש כמה שקורה להם ויחד עם זאת יש המון שלא נתקלים בסיבוכים כלל וכלל. צר לי שאת באחוז "המסתבכים". איך את מרגישה היום? אני מקווה שיותר טוב. מאחלת לך המון המון בהצלחה בירידה במשקל ושהכל יהיה שווה את זה!!! שבת נפלאה רומי

ניקול30.

New member
אני מרגישה ככה

יש לי כל הזמן כאבים, אוכל כמעט ולא עובר לי בלי מים, אני ישר נחנקת וזה למרות שעדיין לא סגרו לי את הטבעת. כל החג כאב לי בצד שמאל שזה דבר רגיל, אבל אני מקווה לשיפור, אטני אופטימית וזה אני חושבת הכי חשוב. תודה לכולם על הדאגה. שלכם ניקול31

רוייקו

New member
היי ניקול... זה לא הכל ... ../images/Emo6.gif

ברוכה הבאה לפורום עברת את הניתוח שלך בלפרסקופיה ללא פתיחת הבטן ? בגישה זו יש פחות בעיות של הפרשות, כפי שאת מתארת, ואם כן אז זה עשוי להגמר מהר. לגבי הפורט ההפוך, ינסו להפוך אותו בלי לפתוח תחילה ואם לא יצליחו, יאלצו לפתוח באותו איזור פתח קטן על מנת להפוך ולתפור אותו שוב לשיכבת השרירים. מקווה שהכל יעבור מהר ויציק את הטירטור המיותר. רוייקו

ניקול30.

New member
כבר ניסו להפוך אותו

והוא לא הצליח, וכן הוא פותח לי את הבטן. ונמאס לי כבר מהכאבים

עדי.פ

New member
למה לרוץ ישר להצרה לאן את ממהרת

מה החיפזון להתחיל לשחק עם הטבעת לאחר חודש. תנו לה להתמקם ולגוף להחלים. מה ירקה אם תעברי הצרה אחרי שלושה חודשים (אני עברתי הצרה רק אחרי שבעה חודשים) עושים הצרה ר במקרה של הפסקת ירידה במשקל לאורך זמן ולא לפי לוח השנה !!! הירידה לאחר הניתוח היא הדרגתית ואמורה להמשך כ 18 !!!!! חודשים .

היי עדי!

טוב לראות אותך כותב לעיתים רחוקות בפורום.(גם אני לא פעיל כל כך בכתיבה אבל קורא כל יום את מה שנכתב)מה קורה אצלך איך מרגיש איך המשקל ,הגעת כבר למה שרצית? יש לי תמונה שלך שהיינו לפני שנה אצל רוייקו מעניין איך נראה עכשיו.מאחל לך ולמשפחה חג שמח ושקט מי יתן ונגיע כבר לימים שקטים ורגועים.

zoei1

New member
ברוכה הבאה! גם אני עברתי את הניתוח

אצל ד"ר אבינוח. האמת שעד כמה שאני זוכרת את הראשונה שאני שומעת שהסתבכה עם הניתוח אצל אבינוח. הרבה בריאות

רוייקו

New member
../images/Emo104.gif אני לא אמרתי שחייבים מייד

לסגור את הטבעת, כיאילו צויין איזה תאריך לכולם ויש למלאת אחר הוראות כלשהן. תראה, עדי, בניגוד אליך ולעוד הרבה מנותחים אחרים, שאינם זקוקים לניפוח מיידי לאחר הניתוח, קיים אחוז גבוה של מנותחים שלא ממשיכים בירידה במישקל לאחר הניתוח וזאת משום שהניתוח אינו מגביל אותם. הטבעת המתכווננת נועדה להצר אותה כחודש לאחר הניתוח. הטבעת המתכווננת לא נועדה רק כדי לשלוט על המעברים אלא נוצרה, במקור, בנסיון לפתור בעיות שהיו קיימות בניתוחי גסטרופלסטיות עם טבעות קבועות. בניתוחים עם הטבעות הקבועות היה נוצר לעיתים בצקת, בתקופה הראשונה שלאחר הניתוח ומנותחים רבים לא היו מסוגלים לאכול או אפילו לשתות, לכן, פותחה בזמנו טבעת מתכווננת שאמורה להשאיר מעבר רחב בתקופה הראשונה שלאחר הניתוח שאותה יהיה אפשר לסגור למעבר הרצוי, כאשר תחלוף אותה תקופה שבה עשויים להווצר בעיות שונות כגון בצקת וכדו´. אז ישנם אחוז מסויים של מנותחים שמרגישים את ההגבלה מייד לאחר הניתוח וההגבלה הזו נישארת לאורך זמן ויש את המנותחים שמחכים לרגע הזה שיסגרו להם את הטבעת על מנת שהניתוח יהיה אפקטיבי כפי שהוא אמור להיות. חוץ מיזה מה שלומך ? מה חדש ?

../images/Emo104.gifרוייקו, אני מסכימה עם עדי

אני חושבת שאלו ש"רק" מחכים שיגמר החודש הראשון או ששת השבועות או כל זמן אחר שהרופא יגיד - הם אלו שלא ישנו את אורחות חייהם. הם כל הזמן יסמכו על הטבעת שתעצור אותם - כאשר כולנו (סליחה - כל הותיקים) יודעים שני דברים..... 1. גם עם הטבעת אפשר לעשות "הבה נתחכמה לו" ובעצם לדפוק את הניתוח. 2. לאחר תקופה מסויימת לא כל כך מרגישים את הגבלת הטבעת - גם לאחר ניפוחים. לכן אם לא נשנה את הרגלי החשיבה, ואם לא נשתמש בטבעת "רק" כאמצעי עזר לשינוי צורת חשיבה וחיים - כנראה שלא נצליח לרזות בחיים. אורית

למעלה