שלום לכולם , ונעים מאוד

ninja9

New member
שלום לכולם , ונעים מאוד

זאת הפעם הראשונה שלי בפורום הזה , הן כצופה בלבד , והן כמשתתף. כמו כולם כאן - גם אני הייתי חלק מהסיפור העצוב הזה , ואני מדגיש את המילה היתי , כי אני רוצה לאמר לכולם , שהמחלה הזו לא נוראה כמו שמדמיינים אותה... לפני כשנה - לאחר בדיקות חוזרות ונשנות למציאת גורם לאיבוד הדם שהיה לה , עברה בין היתר בדיקת קולונוסקופיה, ובה גילו לה שני פוליפים במעי הגס. שניהם נכרתו ונלקחה ביופסיה, לאחר כשבועיים הבנו שגם אנחנו נכנסים לסיפור העצוב. תוך שבועיים בוצעו כל הבדיקות הנחוצות , ואימי נכנסה לחדר ניתוח , שם כרתו לה את המעי הגס. החצי השנה שלאחר מכן - עברנו כימו דיי קשה, אבל ברוך השם - מאז אין רמזים לחזרתה של המחלה. בכוונה כתבתי את כל אשר כתבתי ברבים - כי חשוב שתדעו - שאדם שהתגלה אצלו סרטן - בשבילו זה כבר סוף העולם,ושום דבר כבר לא ישנה. מנגד צריך לעמוד הצד התומך , ולתת 100% מעצמו בכל תקופת הטיפולים. אני חושב - שהטיפול במחלה הוא לא באמצעות תרופות צבעוניות שדוחפים לחולה לוורידים , אלא אך ורק באמצעות האמונה , ובגלל זה לא נתתי לאימי,ולו לרגע אחד-לחשוב מחשבות רעות-על מה יקרה אם הטיפול לא יעזור.אין דבר כזה. אני היתי שם לידה כדי להסיח את דעתה מכל מחשבה לא נכונה, לדבר איתה , להעביר לה את 5 השעות של הכימו-כך שהיא לא תרגיש שהיא בבית חולים,לדבר איתה רק על דברים חיוביים,לתת לה מוטיבציה להמשיך,לא לאפשר לה לרחם על עצמה-על אף שיש לה זכות מלאה לכך, ולהיות הפסיכולוג שלה בכל רגע שהיא צריכה בשעות היום. ידידי - אני לא נתתי לאימי-ולו לרגע קטן-לחשוב על סוף אחר מלבד החלמה מלאה מהמחלה, ואני מאמין בלב שלם- שהכוח הזה הוא שעזר לה להחלים מהמחלה הנוראה הזו. אני יודע שסרטן המעי הוא מהגידולים היותר שכיחים והפחות בעיתיים,אבל אני מאמין-שמי שיחשוב חיובי, יאמין בעצמו, וכמובן שיהיה לו מישהו שיתמוך בו באותה תקופה,כמו בן, בת ,חברים,בעל, והמון אהבה- אין שום סיבה שלא יחלים מהמחלה,ויזכה לעוד המון שנים של בריאות. אני מאחל לכולם כאן המון המון בריאות (זה הדבר הכי חשוב יותר מכל דבר בעולם, ומי שלקה במחלה הזו- יודע זאת יותר טוב מכולם), והמון אופטימיות להצלחה - כי זו הדרך לעבור את המחלה הזו. אני רוצה באותה ההזדמנות להודות מקרב לב לצוות המחלקה האונקולוגית וצוות אישפוז יום באיכילוב- שהיו בית שני בשבילנו במשך 8 חודשים, עם צוות רופאים ואחיות שהיו ממש כמו משפחה בשבילנו, ונתנו לנו טיפול מסור שממש אי אפשר לתאר. אני מוכן לתת תמיכה טלפונית לכל מי שיחפוץ ויצטרך עזרה או סתם מישהו לדבר איתו. אפשר ליצור איתי קשר במייל או דרך המסרים של תפוז , ואמסור את מספר הטלפון שלי. החלמה מהירה לכולם , והמון המון בריאות...

שלום שלום

אני מסכימה איתך מאד שתמיכה נפשית מאד חשובה להחלמה, ואין כמו המשפחה הקרובה לתת את התמיכה הדרושה לחולה בתקופות הקשות האלו של הטיפולים. אני מתחילה בימים אלו הקרנות לאחר כריתה חלקית בעקבות גילוי של סרטן השד. החיזוקים והעידוד שקיבלתי ממשפחתי וחבריי היוו ועדיין מהוים עבורי את עמוד התווך בהחלמה. אני מתגוררת בחו"ל ולכן זה אפילו קצת יותר מסובך. בימים אלו אחי נמצא אצלנו בביקור (שילוב של נסיעת עבודה וביקור חולים ) ואין ספק שהשהיה במחיצתו מעודדת ומאוששת מאד. מזלה הטוב של אימך שיש לה בן תומך כמוך, חזק ואמץ !

Gali1973

New member
מצטערת שאני לא יכולה להיות אופטימית

כבר 3 וחצי שנים אני נאבקים במחלה הארורה הזו שהחלה כסרטן המעי הגס בגוף של אימי כשעוד לא מלאו לה 46 שנים. מלאים אופטימיות ונחושים לנצח חתרנו במרץ לכיוון ההבראה. אך מסתבר כי גם עץ בעל גזע עבות, כאשר מכים בו שוב ושוב עם הגרזן-גם הוא קורס. מה לא ניסינו, פרופסורים מכל רחבי הארץ, טיפולים אלטרנטיביים, תמציות מסוגים שוני, כימותרפיה, הקרנות, סדנאות וקבוצות תמיכה. הכל....מכל הבא ליד. אבל איך אפשר להחזיק מעמד כשהגוף בוגד כל פעם מחדש ? איך קמים כל בוקר בידיעה שהשעון מתקתק אחורנית בקצב מתגבר ? לא רק שאנו לא מדברים על שנה הבאה, אלא גם על החורף או הקיץ הבא אנו נמנעים מלדבר. טוב לחיות את הרגע ? זה מה שתגידו לי ? לא !!! רע, רע עם חוסר הוודאות, רע עם הכאבים, ההקאות, איכות החיים שאיננה, חוסר היכולת לישון כראוי. בקיצור-החיים בזבל. אין לי מילים אחרות, ולמרות שאני קצת פוגעת באוירה הכללית כאן, אני קצת מתקשה לגייס מתוכי אפילו טיפה של אופטימיות.

ninja9

New member
אני עצוב לקרוא את מה שכתבת.

האמת שאצלי המצב היה יותר קל , כי הכל פשוט זרם לכיוון הנכון , ולשימחתי לא נתקלנו בסיבוכים ברוך השם עד היום. אני מניח שאת מאוד מתוסכלת מהמצב , כי באמת אין יותר גרוע ממצב שבו אתה כל כך מתאמץ להגיע לאן שהוא , ובסוף רואה שהכל יורד לטימיון על אף כל המאמצים... אני עדיין חושב שעם האהבה והחיזוקים של כל המשפחה, ובעזרת המון אופטימיות שאתם תצטרכו להחדיר בה , וזאת על אף שאתם יודעים שהמצב דיי גרוע, ובעזרת כל אלה - אני מאחל לאימך ולכם שתעברו את המחלה הזו, ושאימך תחלים לחלוטין...אמן. שוב - אני לא הייתי במצב שלך בדיוק , ואני בטח שלא מתיימר לשים את עצמי במקומך-כי עד כמה שאני אנסה להבין את זה - את חיה את זה!!! אני באמת חושב שחוץ מלקוות לטוב- בעצם אין לנו כלום.... אז הלוואי...

למעלה