שלום לכולם וערב מצויין

• פותח הנושא niya
  • פורסם בתאריך

niya

New member
שלום לכולם וערב מצויין ../images/Emo140.gif

השבוע, לאחר זמן רב שאני רוצה ודוחה מכל מני סיבות, התחלתי ללמוד יוגה. כבר אחרי הפעם הראשונה הרגשתי שהגב הרבה פחות כואב (יש לי בעיה של "צליפת שוט" - מזכרת מכמה תאונות דרכים שעברתי בעבר), הירידה בכאב נמשכה עד הבוקר למחרת. מאחר ואני שחיינית, התחלתי לתרגל חלק מהנשימות (מה שזכרתי, לפחות), תוך כדי שחיה. ושאלתי: האם מישהו מכיר את הספר "ספר היוגה השלם" של סואמי וישנו דיוננדה (יצא בשנת 1980 בהוצאת רשפים). עד כמה הספר טוב? אני לא מתכוונת לנסות תנוחות חדשות בעזרתו (לא לדאוג, לא השתגעתי), אלא יותר להיעזר בו, לפחות בהתחלה, בלימוד ותרגול נשימה. אשמח על כל תגובה.

niya

New member
אה, כן, שכחתי

לשאול: האם זה מצב רגיל שנתפסים שרירים לאחר תרגול יוגה?

לקשמי

New member
היי ניה

ספר היוגה השלם לדעתי מצוין בתור כלי עזר, אם את מתרגלת בקורס מסודר. לגבי שרירים שנתפסים, זה דבר שבהחלט יכול לקרות כשמתחילים לתרגל. אני זוכרת שכשאני רק התחלתי לתרגל יוגה היו לי כאבי גב וכו' אבל עם הזמן לומדים לתרגל נכון תוך הקשבה לגוף ואז אין סיבה שיהיו שרירים תפוסים. בהצלחה.

Black Tear

New member
אחרי שיעור ראשון כן, אבל

תמיד כדאי לא להכביד על הגוף יותר מדי. במילים פשוטות - לא למתוח את הגוף עד קצה קצה היכולת, אלא לזרום איתו. והספר טוב, יש עוד מספר ספרי יוגה טובים, כמו יוגה ובריאות (שאני מאוד אוהבת את ההסברים שבו) של סלואראג'אן ייסודיאן ואליזבט האיך.

יוגי בר

New member
תעשי לי טובה...

היי ניה. וברוך בואך לפורום. אז ככה: 1. ספר היוגה השלם-חבל על הזמן- זה התנ"ך של היוגה והוא הטוב שבטופ. 2. ועכשיו לטובה.. אנא אל תתרגלי ותלמדי לבדך פראנאיימה- שזה מדע השליטה בנשימה החיונית, מהספר הזה. לא בגלל שהוא לא טוב(כמו שאמרתי הוא יותר מידי טוב. 3. פראניימה ונשימה יוגית לא לומדים מספרים. פראניימה זו כבר קפיצת מדרגה משמעותית לעומת אסנות. פראנייאמה לומדים אך ורק ממורה מוסמך ומיומן לעניין. כל לימוד של פראנאיימה ללא הדרכה צמודה של מורה יכולה לגרום נזק רציני(וזה בלשון המעטה). למדת, תרגלת ורכשת מיומנות בסיסית בתרגיל נשימה זה או אחר, את רשאית על אותו תרגול בלבד, לדעתי, להרחיב את הדעת מהספר. ושוב, על תנסי ללמוד באופן עצמי ולתרגל לבד פראנאיימה. אני מתנצל מראש באם אני נשמע קצת מרתיע. אבל זה במפגיע. זהו כלל חשוב ויסודי. ולקינוח, קראי את המידע הבא: ישנן מסגרות בהודו אחרות(איינגר למשל) שלא מלמדות במסגרת תרגול היוגה את לימוד הפראניימה אלא לאחר שנים מספר של תרגול אסנות. אז בהצלחה בתרגול. ועם הפראנאיימה. לכי באיזי איזי. בברכה ואהבה יוגי בר

DaRזה אני

New member
כנ"ל

הייתי עושה שעתיים בשבוע אימון יודה כל יום 10 דקות(במיסגרת לימודית היו השעתיים האלו) נהייתי יותר גמיש בן אדם יותר אופטימי והגב התחתון לא כאב יותר היפסקתי אבל עדיין זה הרבה פחות כל הכבוד תמשיכי כך!

niya

New member
תודה ../images/Emo24.gif

בינתיים אני מחכה בכליון עיניים ליום א' - לשיעור הבא.

niya

New member
יוגי בר

אני מעריכה את הדאגה שלך, אין לי שום כוונה ללמוד "לבד" תרגילי יוגה. על אחת כמה וכמה כאלה מסובכים. אתה יכול להסיר כל דאגה מעל לבך, סה"כ התכוונתי להיעזר בספר בשביל דברים שאני לומדת בשיעורי היוגה. תודה רבה בכל אופן. אה, כן, התכוונתי שבמים אני מתרגלת את מה שלמדתי בשיעור ולא מה שלמדתי מהספר... למקרה שזה לא היה ברור.

למעלה