שלום לכולם !!! וציור חדש--->>>

akane

New member
שלום לכולם !!! וציור חדש--->>>

אז קודם כל אני חדשה פה, בדר"כ נמצאת בפורום אנימה ומנגה וקיבלתי לפני כמה זמן טבלט חדש של WACOM. אז הנה ציור חדש שציירתי עם הטבלט וצבעתי
. נעשה בפוטו שופ 7. והצביעה היא די מהירה וכמעט בלי שימוש ב"אייר בראש" (שאליו אני מכורה ^_^) אתם מוזמנים להגיב!

akane

New member
ועכשיו שאלה...

שאלה שרציתי לשאול ובעצם גם הסיבה שנכנסתי לפה: איך אפשר לצבוע ציור (סקץ´ בעיפרון או עט) בלי אינקינג , ז"א שישארו קווי המתאר של הסקץ´ אבל שימחק הרקע האפור-לבן של הדף עצמו. יש איזה אופציה שאיתה אפשר לעשות את זה או שאפשר רק בניקוי ידני? אני מוסיפה ציור (לא שלי) כדוגמה .

akane

New member
לא הבנתי את ה"אחידים"....

אבל אם אתה מתכוון למה קווי המתאר של הציור הם עבים וחלקים זה בגלל שאני קודם עושה סקץ´ מאוד לא נקי, עוברת על הקוים כדי לעבות אותם ואז מנקה מסביב. לא הכי הבנתי למה אתה מתכוון כשאתה אומר אחידים...

גלעד ו.

New member
הודעה מתחת יש תמונה שציירתי

שימי לב איך כל הקווים מלוכלכים ומבולגנים... וגם כאלה "רועדים"

akane

New member
טוב אז...

גם הציורים שלי נראים ככה לפני שאני מנקה אותם... אבל יכול להיות לך בעיה בהגדרות של הטבלט , במהירות שהוא מגיב - גם לי זה קרה וזה נפתר כשהגדרתי אותו מחדש. תבדוק עוד משהו: בטבלט יש אפשרות של "החוזק" של הטבלט- שאם לוחצים חזק -הקו נהיה עבה והצבע חזק ואם לוחצים חלש הקו נהיה חלש יותר ... אני לא יותר איך להסביר את זה בצורה ברורה.... o_O אבל בדר"כ אם יש בעיות כאלה אז משהו בהגדרות לא נכון. מקווה שזה עוזר איכשהו...

roychu

New member
קודם כל, ברוכה באה ../images/Emo24.gif

יבורכו האנשים שרוצים לתרופ לפורום, דבר שני, הציור מעולה אהבתי את הדמות עצמה, וגם את הצביעה, אבל את הרקע לא כל כך אהבתי, אני הייתי מעדיף רקע בצבע אחיד, אבל למי איכפת מה אנימ עדיף? בקשר לניקוי, לא מצאתי עד היום שיטה טובה יותר מניקוי ידני, מצטרף לשאלה שלך בתקווה שמומחים ממני יענו

akane

New member
תודה ../images/Emo8.gif

שמחה שאהבת
ובקשר לרקע - אתה צודק בהחלט, אבל אני *נורא* עצלנית ועד שאני מסיימת את הציור ועוברת לרקע אני מתייאשת ומשתמשת באחד האפקטים של פוטו-שופ
ומישהו שם לב שאני "חבר הפורום" בעמוד הראשי?? IM SOOOOOOOOOOOOO HAPPY!!!!!!!!!!!!!!!!

shuji kun

New member
אתה יכול

לעשות את האינק בפלאש(עד כמה שזה נשמע מוזר, זו גם אפשרות^^) עדיין לא יצא לי לשחק עם האפשרויות של הטאבלט שלי ולי אין ממש בעיות

PurpleGoat

New member
הממ..

אם אין על הדף לכלוך רציני אני פשוט מוסיפה קונטרסט, זה עושה את הקווים יותר כהים ואת הרקע יותר לבן, זה בדרך כלל פותר את העניין הזה, ולא משאיר הרבה לנקות ידנית..

roychu

New member
אבל זה בתנאי שהדף לבן, לי אישית

יוצא לצייר הרבה על משבצות כהות, ואז זה בעיה...

shuji kun

New member
אבל זה

מה שה"מומחים" עושים
בד"כ משחקים קצת עם הקונטרסט...וזה ינקה הרבה... אפילו עם משבצות...רק השאלה היא למה בכלל להתחיל לצייר על משבצות

PurpleGoat

New member
גם על משבצות זה עובד...

הציור האחרון שהעלתי לכאן היה על משבצות, לא רואים כל כך... וזה עוד ציור די מחופף.. לא ממש השקעתי בו

roychu

New member
משבצות זה כיף ../images/Emo3.gif

מה שקורה הוא שהקונטרסט לא תמיד מנקה טוב, כי יש דפים עם משבצות כהות (שמהו דבילי בעצמו, לא רואים מה כותבים בעפרון) אבל אינקינג בפלאש זאת אופציה מעולה

בקצרה למשתמשי פוטושופ,

לכל האחרים זבשכ"ם. שלב א. סורקים כרגיל (רצוי ברזולוציה 300DPI ומעלה). ב. משכפלים את התמונה לשכבה חדשה ומסתירים את שכבת המקור. ג. מחדדים את הקונטרסטים (אם בעזרת IMAGE> ADJUST> CONTRAST & BRIGHTNESS או בעזרת LEVELS - CTRL+L שהוא אישית המועדף עלי) בשכבה המשוכפלת. ד. מעבירים את השכבה המשוכפלת למצב SCREEN או OVERLAY (תלוי בכמות האיזורים הבהירים והכהים בה) בחלונית ה BLENDING MODES שנמצאת בפינה השמאלית עליונה של חלון השכבות בפוטושופ אנגלית ובפינה הימנית עליונה של חלון השכבות בפוטושופ ME. ה. יוצרים שכבה חדשה ברקע שקוף (המשבצות המעצבנות) בין שכבת המקור המוסתרת והשכבה המשוכפלת ובשכבה זו צובעים את כל משטחי הצבע הרצויים. התוצאות יכולות לנוע בין עבודות עדינות וכמעט בלתי מורגשות כמו שהעלאת כדוגמא או בקווים חזקים בעלי קונטרסט גבוה בתלות בחיזוק שלב חידוד התמונה (ג.) בהצלחה. עופר נ.ב. מצרף תמונה של גירי שנעשתה בשיטה הזו

ejay

New member
עוד שיטה שונה במקצת-

א - סריקה רגילה, ברזולוציה סבירה (לפחות 150 dpi ) ב- ביצוע פילטר gaussian blur - עם רדיוס קטן למדי, כזה שמטשטש קצת את הקווים אבל עדיין לא גורם להם לאבד את הצורה או להתמזג אחד עם השני. ג - ביצוע image->adjust-> Levels והזזת המשולשים הקטנים - המשולש הימני ביותר אחראי לצבעים הבהירים, המשולש השמאלי אחראי לכהים. יש לקרב את השניים האלה עד שהרקע הופך ללבן נקי, ועד שהקווים נראים שחורים, חדים, וחלקים למראה. ד- את השכבה הזאת יש להציב במוד multiply . הצביעה מתבצעת על שכבה חדשה שיוצרים מתחת לשכבה של הקווים. בכל מקרה, כדי להשיג קווים נקיים רצוי להמנע מסריקת רישומי עפרון - מעבר בעט שחור על הקווים ומחיקת הרישום בעפרון ייתן תוצאה הרבה יותר נקייה ונוחה לעבודה.

akane

New member
תודה רבה !!!! ../images/Emo24.gif

תודה רבה על כל מי שהעיר, ועל כל מי שענה לי על השאלה ונורא עזר לי!!! נראה לי שאני עוד אהיה קבועה פה

למעלה