שלום לכולם ושאלה בעניני וילונות

שלום לכולם ושאלה בעניני וילונות

יופי של פורום. נהניתי לקרוא, ועכשו שאלה- אולי עדיף לששגר אותה לפורום תפירה- בנושא וילונות. ראיתי פעם במגזין וילונות עשויים מבד חלק שלארכו הודבקו פסי במבוק, לרוחב. ביניהם הפסים הועברו חוטים לאורך הבד, כך שכשמושכעם בקצה החוט, הוילון מתקפל כאקורדיון. נראה יפני- משהו. אולי מישהו יודע איך מכינים כזה, או איך קוראים לוילון כזה, למען אוכל לחפשו במבחר המייאש של אתרי הוילונות של אחינו האמרייקאים? תודה, אנטוניה

av_i_va

New member
תודה וברוכה הבאה../images/Emo24.gif

קיימים כל כך הרבה סוגי וילונות.... שכמעט ואין לזה סוף. אולי אפשר לצמצם את החיפוש באתרים על ידי הגדרה יותר ממוקדת. אולי משהו כמו: JAPAN STYLE CURTAIN או בשם האחר המקובל לוילונות: DRAPERIES אולי זה יקל עליך. בכל מקרה, בהתאם לתאור שלך, המדובר בסוג של וילון גלילה, שהם מאוד אופנתיים השנה. יתכן ובחנויות לוילונות יוכלו לכוון אותך למקור. מאחלת לך הצלחה רבה. ושבת נעימה

av_i_va

New member
אולי...../images/Emo35.gif

תוכלי לעשות שימוש במילה JALOUSIE זה השם הצרפתי לוילון גלילה, אבל השם השתרש כמושג. שווה לנסות

זה נקרא roman blinds

אני לא יודעת לגבי האמריקאים, אבל באנגליה ניתן לקנות קיט שמורכב מהפסים, הטבעות הקטנות שדרכן עובר החוט והתפסן שמחברים ליד החלון שאליו קושרים את החוט. תעשי חיפוש על השם בגוגל יש המון אתרים על זה, אבל הנה דוגמא לאתר אחד.

av_i_va

New member
איזה יופי../images/Emo140.gif

בדיוק בשביל זה צריך פורום!

in

New member
זה הוילון שלי

מאוד קל לעשות ואני אוהבת אותו כבר פירסמתי את התמונה בוואלה אבל אני לא אוהבת פורומים של וואלה ככה שאני מאוד שמחה שעברתם לתפוז דרך הגב לפני יומיים החלפתי שידה שכרגע זה הרבה יותר מגניב כאשר יהיה לי מצלמה אני יצלם שוב בי בי

av_i_va

New member
היי, ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

באמת שאלנו למה את לא חוזרת. שמחה שאת כאן. הוילון בהחלט זכור לי והתמונה עדיין שמורה. כמובן שנשמח לראות גם את השידה.

אור נוי

New member
וילון רומאי

למי שיש ידע בתפירה יכול לתפור בעצמו בקלות את הוילון הזה ובעלות נמוכה. הבעיה היא למצוא את ה"קרניז"המתאים.ניתן גם לאלתר בלית ברירה .אני כרגע עסוקה בחיפוש הקרניז נאמר לי שאפשר למצוא בחנויות של יצרני וילונות. הבד ,החוטים ומסילות החוטים יש ברשותי.כאשר יהיה מוכן.....אשמח לצרף את תמונתו.אהה ...חסרים לי גם כפיסי העץ המונחים לרוחבו של הוילון וזאת כדי לקבל קו קפול ישר.

אבג

New member
פסי עץ

ניתן לקנות מקלות עץ עגולים בקוטרים שונים למטרה זו (נקראים דיבל עץ) בטמבוריות אייס/הום סנטר וכד´. אם את רוצה לחסוך , לכי לאזורי תעשיה בהם יש נגריות ,לקראת סוף יום תמצאי בפחי האשפה שאריות עץ ובד"כ גם הרבה פסי עץ.

אור נוי

New member
תודה ל-אבג

דיבל עץ יהיה טוב רק במידה וקוטרו כקוטר קשית-לא נראה לי שיש דבר כזה.בכל מקרה תודה על רעיון הנגריות אברר שם-חן חן.

אשמח לקבל "הוראות ביצוע"...

לפני כמה ימים תהיתי כאן איך נקרא וילון כנ"ל. כיוון שראיתי את זה רקק בתמונה, אשמח לקבל ממך טיפים לגבי הביצוע. תודה, אנטוניה.

זה מה זה פשוט

את מודדת את החלון ומסמנת על בד. תני קצת עודף בד לרוחב הבד עבור תפירה של שוליים כדי שהבד לא יפרום וקצת עודף לאורך הבד עבור שולים ועבוד ה"כיסים" של פסי הבמבוק או עץ או פלסטיק שתכניסי לתוכם. מומלץ לתת משהו כמו 5 ס"מ נוספים עבור כל כיס אבל זה מאוד תלוי ברוחב הפס שאת מכניסה. אחר כך תתפרי את הכיסים ע"י קיפול וסגירה. אחרי שיש לך כיסים, בצד האחרוי של הבד (זה שיופנה לכיוון החלון, תתפרי את טבעות הפלסטיק, 2 לכל פס לקראת קצוות הבד. לאחר מכך, תתפרי את החוט לתחתית הבד (שני חוטים באותו מיקום אנכי של טבעות הפלסטיק) והעבירי את החוטים דרך הטבעות בחלק העליון של החוטים, העבירי חוט אחד דרך הטבעת של החוט השני בהתאם לצד שבו את רוצה שהם יהיו וחברי את הוילון לחלון. לא לשכוח לחבר בצד המתאים של החלון את החלק שאליו קושרים את החוטים. ישנם קיטים מתקדמים שיש בהם יכולת לתפוס את החוט (כמו וילון ונציאני) כך שלא צריך לקשור את החוט, אבל אין לי מושג איפה קונים אותם (אולי בחנות שלי וילונות) ולדעתי זה פחות יפה.

אור נוי

New member
איך הוילון מתחבר לחלון?

זאת השאלה,כאן אנו נזקקים ל"סרגל" עץ ברוחב הוילון לא לשכוח להכין "מסילה" מבד שלתוכה יכנס הסרגל.זאת כתחליף ל"קרניז" המיוחד לוילון.ניתן להבריג לתוכו, בדיוק מעל לטבעות בהתאמה וו קטן עם קצה מתברג (כמו שמשתמשים לתליית וילון מטבח על קפיץ)ואחד בקצה הסרגל אליו יאספו החוטים שמשיכה בהם תאסוף את הוילון כלפי מעלה.סה"כ 3 ווים. הקרניז הקנוי פותר את בעית קשירת החוטים. אפשרות נוספת היא להדביק סרט "צמדן על סרגל העץ ואת צידו השני להדביק\לתפור לקצה העליון של הוילון. לפני הדבקת ה"צמדן" לחבר את סרגל העץ עם דיבלי לקיר. דבר נוסף-את המסילות לפסי הבמבוק\עץ\פלסטיק אפשר לתפור מ- סרט ישר שצבעו כצבע הוילון. אגב האם ידוע לך,אל מונית, היכן ניתן לרכוש את הפסים הללו? מקוה שהערה תהיה הארה.האם ישנם פתרונות נוספים?אודה למידע.

למעלה