שלום לכולם ושאלה קטנה...

שלום לכולם ושאלה קטנה...

יש למישהו מושג על אסטרטגיות לימודיות לבעלי adhd? תודה ויום טוב.

דליה.ד

New member
שלום אורן, ברוך הבא../images/Emo140.gif

אסטרטגיות הן דרכים כיצד לארגן חומר בדרך יעילה לאותו לומד. לא לכל אדם מתאימה אסטרטגיה מסויימת. מכיוון שאחד הקשיים של adhd היא ההתארגנות הם צריכים סיוע מיוחד בתחום זה. ספריית הקישורים שלנו עמוסה בים של חומר ותוכל להציץ שם ולחפש מידע....

יונה שו

New member
השאלה קטנה והתשובה ענקית

כיון ש-ADHD אינו מקשה אחת, יש אסטרטגיות שונות... כמעט כמו שתגיד, יש לך משקפיים למי שלא רואה מרחוק ? - צריך לדעת מה בדיוק, ואיך.. וכו'... והתשובה - כמובן שיש... אם אתה רוצה אסטרטגיות הכי טובות שאפשר למצוא לך, כדאי שתגדיר הכי טוב את הבעיה, או הצורך - ואפשר יהיה לנסות לעזור הכי טוב ... כמה שאוכל (נוכל)... יאללה... קדימה.. פירוט בבקשה..

תודה רבה על תגובתכם והעניין הוא..

הקושי בקליטת המידע הרב שמגיע מהרצאות ספרים וכו,עקב כמות קשב וריכוז במנות קטנות וריבוי נתקים וחזרה על אותם דברים מספר פעמים ללא טעם. תודה ויום טוב.

וכמובן שמתווסף לו עניין...

האיבוד מיקוד שגורר חוסר ארגון ותכנון בכול עניין הלמידה.

בשביל זה אני מקבל קווצ'ינג.

זאת אומרת עזרה קבועה בתכנון מטרות וזמן. יש מוסדות חינוך אקדמיים שמצמידים לADHD סטודנטים בוגרים למטרה זו. ה'חונכים' האלה מקבלים מלגת פרח. ברר במרכז הסיוע של האוניברסיטה / מכללה שלך. אני מקבל קווצ'ינג בטלפון מליסה גרוסמן. יש גם פורום קווצ'ינג בתפוז, אם כי אני לא יודע אם הם מתעסקים בקווצ'ינג דווקא לADHD.

שיטות להעלאת משך הריכוז:

(אני בטוח שאחרים וסיפו עוד מידע) 1. תרופות להעלאת משך הריכוז למשל ריטלין. 2. הקלטת הרצאות במקום סיכומן בכתב. אם תשתחרר מהצורך לסכם, לא תצטרך להתרכז בשתי פעולות במקביל ותוכל להקשיב יותר זמן. את הקלטת ההרצאות חשוב לעשות בטייפ מנהלים / עיוורים / עיתונאים ולא בטייפ של מוסיקה כדי שיהיה סינון רעשים מההקלטה. את ההשמעה צריך לעשות בטייפ בעל שליטה מוחלטת במהירות ההשמעה כי אחרת יהיה לך קשה מאוד להתרכז בשמיעת חומר מוכר בקצב ההכתבה האיטי והמקורי של ההרצאה. עוד חומר בנושא תוכל למצוא בקישורי הפורום. אל תפחד לשאול. 3. האם קל לך יותר להתרכז בנשמע מאשר בנקרא? אם כן, נסה להשתמש בהקראה ממוחשבת במקום בקריאה. מומלץ במיוחד בחומר באנגלית כי הקראה ממוחשבת אנגלית היא טובה יותר וזולה הרבה יותר מהעברית. 4. הכן שיעורים בסביבה נקיה מרעשי רקע ומראות רקע. נקה גם את המחשב שלך מצלילים ומראות מעצבנים. נסה תמיד לזהות מה מפריע לך ולהתרחק ממנו כל זמן שיש לך כח להמשיך להתרכז.

למעלה