שלום לכולם ושאלה- תאטרון בובות לחינוך המיוחד

שלום לכולם ושאלה- תאטרון בובות לחינוך המיוחד

הולכת לעשות כעין חוג לתאטרון בובות לחינוך מיוחד.. די נמוכים מבחינת יכולת שכלי ומוטורית, רוצה שהם יכנו בעצמם בובות בסיסיות..ובהמשך יציגו סיפור פשוט. עם איזה סוגי בובות אפשר להתחיל? שאפר להכין ולהפעיל בצורה קלה ופשוטה.. תודה למשיבים..

הייתי מתחילה בבובת גרב בסיסית או משהו דומה

כרגע הראש שלי בחנוכה, SORRY אנסה לחשוב על עוד דברים.

שחרזדה אולי בובת אצבע../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

או בובה על מקל ( ראש קלקר מוכן ונעיצה של שיפוד עץ ) את גם יכולה להשתמש ברעיון של טובי שמכינה לחבריה את הבסיס והם עובדים על זה וכל אחד יוצר את הבובה ( במקרה שלה סופגניה פותחת פה, מומלץ לראות את התמונות בעמוד זה ) מזויות הראייה שלו. אני מצרף לך מתוך קישורי הפורום אתרים לבניית בובות פשוטות מסוגים שונים: גרב, נייר, צלחת פלסטיק, אצבע ועוד מקווה שיעזור...
ויתן לך רעיונות אתר 1 אתר 2

מה דעתך על בובת מקל קונוס?

החומרים פשוטים בקבוקי שתייה [מחזור] שיפודים עיגולי קלקר גרביוניי ניילון, או בדים ואביזרים נוספים כיד הדמיון.... לדוגמא.......[עבודתו של בני כשהיה בן 6]

איזה מקסימים אתם תודה רבה -אשב על זה

ואכין כמה דוגמאות.. זה פרויקט העשרה שניתן לתלמידים ,מקוה להצליח ..

אז ככה- נרות -צלליות -היה מקסים

הכנתי מסגרות לנרות, מסגרת לשלהבת.. והם הדביקו את הצלופן וחיברו שיפודים ואז הם ראו במסך צלליות..היה מקסים.. וכן הכנתי בבות אצבע מבריסטול, סביבונים, כדים, ונרות , קישתו והתקשתו בהם..

פ י ו ל ה

New member
נראה לי ש

כל בובה שהציעו כאן, אם את מכינה להם את הבסיס זה יהיה בסדר. למשל בובת גרב שאת מכינה להם את הבסיס מראש והם משלימים, את יוצרת להם את הפה מראש או אפילו בלי פה, גוזרת להם חתיכות של כל מיני דברים מוכנים להדבקה והם מקשטים עם קצת עזרה מהצוות ומכינים את הדמות שלה כנ"ל בובת אצבע או הבובה המקסימה שדבוש הציעה.. גם צלליות יכול לעבוד איתם טוב. זה מעט תיאום מוטורי והרבה עניין סנסורי.. אחלה של דבר. בהצלחה!!

אני מסכימה בהחלט עם פיולה ויש לי עוד רעיון

אני אצלם ואעלה את זה מחר, בובה מגליל של נייר טואלט, פנים מפלסטלינה וידיים ורגליים משרוכים קל להכנה לגבי הפעלה, קצת מגביל... את הפנים מהפלסטלינה אפשר לצפות בדבק פלסטי וכך זה נשמר טוב יותר

תודב לך המון וקינמון-אני משתמשת הרבה בגלילים

אצל ואראה לכם מה עשתי ..עם גליל וגרביים..

צלליות-נרות..עם להבה זזה

אכין נרות מבריסטול..ובאמצע ידביקו ניר צלופן. הלהבה מתחברת עם סיכה מתפצלת לריקוד השלהבת.. ונעשב במסך צלליות..נראה לי הכי טוב לחנוכה..

הכנתי גם בובות אצע של נרות,כד,וסביבון

הילדים יצבעו ונחבר להם על האצבע. ונרות ושלהבות, גם מסך ..נראה איך ילך..

למעלה