שלום לכולם ושאלה

mayashu

New member
שלום לכולם ושאלה

שמחה להצטרף אליכם! היום הייתי אצל הרופא וקיבלתי את כל ההנחיות והבדיקות... גם לכם נדמה שפעם היה הרבה יותר פשוט להיכנס להריון? וגם שאלת תם לי לפורום המכובד - אם המחזור נהיה לא סדיר אחרי שנים של גלולות, איך יודעים מתי יש איחור וכדאי כבר לעשות בדיקה ולקוות? או שפשוט עושים כל כמה ימים? תודה מראש וסוף שבוע נעים לכולם.

זה מאוד תלוי באורך המחזור שלך

אם בכל חודש קבלת כל 30 -32 יום ויש איחור מעבר לזה אז מומלץ לעשות בדיקה בייתית עם השתן הראשון של הבוקר עם בכל זאת עברו יותר ימים לדוגמא כשבוע אז אפשר לעשות בדיקה בייתית עם כל שתן לווא דווקר זה של הבוקר

mayashu

New member
אבל...

מה אם אני לוקחת גלולות כבר 15 שנה ולא זוכרת איך הגוף שלי התנהג קודם? יהיה לי עוד מחזור אחד ואח"כ מתחילים לעבוד...

אופה3

New member
אז תתחילי לבדוק מהווסת הזאת

תראי כמה זמן היא נמשכת, תנסי לזהות את יום הביוץ שזה בדרך כלל בין הימים 12-15 מיום הווסת הראשון, בקיצור תספרי 30 יום מיום הוסת ותחכי עוד יומיים שלושה ואז תעשי בדיקת היריון. לדוגמא אם קיבלת ב 7 לחודש, תחכי עד ה 7 לחודש אחרי, ואם עדיין לא קיבלתי תחכי עד ה 10 ותעשי בדיקה ביתית שיהיה לך בהצלחה האופה

שמופי2

New member
אני בדיוק במצבך

הי, גם אני הפסקתי אחרי 12 שנה. עכשיו למעשה זה החודש הראשון שאני לא לוקחת גלולות... ומחכה שהמחזור יגיע... אני בדיוק באותה דילמה.

פּוֹנְג

New member
אין ספק שפעם היה קל יותר

אל תשכחי שפעם גם נכנסו להריון בגיל צעיר יותר (באופן כללי אני אומרת) בכל מקרה, המודעות הגדולה שקיימת כיום לכל הבדיקות ולכל הבעיות לא תמיד היא לטובתינו. אמנם, עצם המודעות וההתפתחות מאפשרת להרבה זוגות שבעבר לא היו יכולים להכנס להריון- להצליח להרות, אבל המודעות הזו יוצרת הרבה מאד לחצים שלא היו פעם. לדעתי הלחצים האלו מיותרים, אבל קשה להתחמק מהם. אני אישית יכולה לומר לך שאני רוצה (רצון לחוד ומעשים לחוד כי לא ניתן לדעת איך אני אנהג לכשאכנס להריון) להתרחק מכל הלחצים האלו. כמה שפחות בדיקות כמה שפחות הסטריות. אבל כמו שאמרתי, זמנים יגידו
מה שבטוח, אני מוכנה להתחיל לבדוק את הזמנים האלו כבר עכשיו...

m i c h a l y

New member
מה שאני יכולה לתרום

מהנסיון המאוד קצר שלי בלנסות להיכנס להריון, זה שגם אני לקחתי המון שנים גלולות ללא הפסקה, ולקחתי החלטה להתחיל לנסות רק כשהרגשתי ממש ממש מוכנה שזה יקרה באותו הרגע.... בגלל הגלולות המחזור שלי השתגע לגמרי, והפך גם אותי למשוגעת
אז אני מאחלת לך כבר בחודש הקרוב לעבור פורום, ובמקביל - היי מוכנה לתקופת הסתגלות של הגוף ל"חיים ללא גלולות".... שיהיה המון המון המון בהצלחה, וברוכה הבאה! מיכל.

mayashu

New member
תודה לכולם ../images/Emo39.gif

תודה על קבלת הפנים החמה ועל התשובות הרציניות. כבר בתור התחלה החלטנו לעשות רק בדיקת טיי-זקס ועוד שתיים משלל הבדיקות הגנטיות המיועדות לאשכנזים לבנבנים שכמונו (נדמה לי X שביר ו-CF) ולא להשתולל - לא עם הבדיקות ולא עם ההיסטריה המתלווה אליהן. גם אני עוד לא בהריון ולא יכולה להגיד איך אנהג כשאהיה, אבל אני מבטיחה לעצמי להשתדל ולסנן את הדברים החשובים ולא להעמיס בבדיקות ובלחצים מיותרים. וברוח הפורום - שני פסים כחולים לכולם!

מעיןבר

New member
הי מיושה...

לעניין הבדיקות הגנטיות - אם אתם אשכנזים אז כל הבדיקות הגנטיות מיועדות לכם - יודעים הכי טוב לבדוק אותן אצל אשכנזים ולא בעדות אחרות. את מוזמנת לקרוא על הבדיקות השונות במאמרים שלנו. לדעתי, אלו בדיקות שבכל מקרה כדאי לעשות לפני כי מרגע שנכנסים להריון סף הלחץ עולה וגם השעון מתחיל לתקתק לקראת ביצוע בדיקת מי שפיר. היה והתגלה שאחד מכם חלילה נשא של אחת המחלות גם בן הזוג צריך לעשות אותה ואז לוחות הזמנים הופכים לצפופים מאוד כדי לקבל החלטה שקולה על ביצוע מי שפיר. הבעיה העיקרית של הבדיקות הגנטיות היא עלותן הגבוהה - ממליצה לך לבדוק את מדיניות קופ"ח שלך וכן אם יש לך ביטוח רפואי פרטי אז האם אפשר לקבל מהם החזרים.

mayashu

New member
אז אולי כן...

אכן קראתי והפנמתי. נראה לי שאם כבר עושים אז עושים את הכל ואם לא - אז לא. בכל מקרה, תודה על התמיכה (איך ידעת שאהובי קורא לי מיושה? ... ) לגבי הקופ"ח, ביררתי בכללית למ שזה מעניין אותה והיא אמרה לי שעם כללית מושלם כל בדיקה (פרט לטיי-זקס שהיא בחינם) עולה 114 ש"ח. לידיעתכם. ערב נפלא שיהיה לכולנו

sagiti

New member
חום השחר

אני אמנם עוד לא בהיריון אבל אני "משתמשת"בשיטה של חום השחר אבל מביטה על הצדדים הפחות מלבבים אך היותר ברורים ובמילים ברורות-נוזל צוואר הרחם שמופיע ממש לפי המאמר ובאופן מפתיע ע"פ הימים פחות או יותר שמצויינים בו כך שנראה לי- נדע החודש... שזאת שיטה מצויינת ועד יותר אם המחזור לא סדיר.

mayashu

New member
1 2 3 נסיון ../images/Emo35.gif

אני עושה נסיון - זה מקפיץ את כל השרשור לראש הדף רק אם מגיבים להודעה האחרונה? אם מוסיפים תגובה למשהו שכתוב באמצע זה לא מקפץ? לאלוהי הפורומים פתרונים...

mayashu

New member
../images/Emo35.gif

השרשור קופץ רק אם מגיבים להודעה הראשונה?

למעלה