שלום לכולם ושאלה -

שלום לכולם ושאלה -

לפני כ-3 חודשים התחילו לי כאבים מאוד חזקים ברגליים. המוקד העיקרי היה ברכיים, אולם הכאבים הופיעו גם בשוקיים, בכפות הרגליים ובירכיים (בחלק הקרוב לברכיים). אציין שכבר שנים אני סובלת מכאבי ברכיים ושאני משתמשת במדרסים לכפות הרגליים, בשל קימור גדול. התחלתי טיפול אצל אורטופד מומחה לברכיים, שאכן מצא את הבעייה שלי בברכיים (רצועות נוספות), אולם לא מבין מדוע כואב לי גם במקומות נוספים ברגליים. נשלחתי לראומטולוג, לאבחון פיברומיאלגיה, אולם האבחון שלילי(גם לפי התסמינים, לא כואב לי בנקודות שאמורות לכאוב). בשבועיים האחרונים החלו לי כאבים בגב, תחילה בגב תחתון ואח"כ בהמשך עמוד השדרה ובצידי הגוף (ביכן שהצלעות). הכאבים הופיעו לאחר שהתחלתי טיפול פיזיותראפיה בברכיים. לפי ההרגשה שלי, מדוב בכאבי שרירים וכן, המקום עצמו כואב כשנוגעים בו. אציין שאני ממש לא עייפה, אמנם אני כרגע לא עובדת, מעטות הפעמים שאני אפילו ישנה שנת צהריים. אני בלחץ!!! אולי תוכלו לעזור לי מנסיונכם???

אתגרית יקרה, כאבי שרירים יכולים

לנבוע מכמה סוגים של בעיות. הפיברומיאלגיה היא מחלה של כאב ועייפות ועוד. זו לא בעיה של שרירים, השרירים זה רק סימפטום. ממה שאת כותבת אני יכולה לשער שבעיית השרירים שלך נובעת מיציבה לא נכונה, שגורמת לבעיות בשלד ומשם מקרינה לכאבי השרירים. האם זה מאמץ יתר של חלק מהשרירים? האם זה לחץ על עצבים בגלל היציבה? |דגש|אין לי מושג!! מה שאת צריכה זה מטפל טוב שמתמצא בגב. שעורים עפ"י שיטת אלכסנדר יכולים לשפר את יציבתך, שעורי פלדנקרייז יכולים גם הם להיות מענה טוב ליציבה ולתנועה. עיסוי (כולל שיאצו, טווינה ושיטות מנואליות אחרות) יכול להועיל גם. יש רפלקסולוגים שיכולים לעזור. לכי לטפל בעצמך - הפורום לרפואה משלימה יכול להיות מקום טוב להתחיל לחפש תשובות

פרם שי

New member
עיסוי רקמות עמוק, או

רולפינג יכול לסייע מאוד, בשילוב עם שינוי היציבה ועבודה מיופאסיאלית

dorgad

New member
לאתגרית ושי - עיסוי רקמות עמוק

אני לא יודעת עד כמה מציקים לשי כאבי השרירים ומה ההתנסות שלו בעיסויים "עמוקים". מני סיוני - עיסוי רקמות עמוק גרם לי לכאבי תופת. מציעה לשקול היטב לפני שמקבלים עיסוי כזה.

yamit23

New member
דורגד - שי הוא מטפל ../images/Emo13.gif

בזמנו נאווה הזמינה את השכנים מפורום "רפואה משלימה" לתת עצות גם אצלנו, זה היה סביב ההכרזה על מבצע הניקוי. מתבר שמאז הם זוכרים אותנו, ומבקרים כאן מפעם לפעם. שימי לב, שלאתגרית יש כאבים, כנראה לא פיברואיים, כך שיכול להיות שהעצה שלו כן תסיע לה. ולשי - תודה רבה על הביקור ועל הניסיון לסייע.

לאתגרית אולי זה בכל זרת פיברומיאלגי

שלום לך. כידוע לך חולי פיברומיאלגיה מאובחנים לרוב באיחור של כמה שנים למרות הכאבים החזקים ,וזה בגלל מספר סיבות: סינדרומים שונם לכל חולה,חוסר מודעות של הרופאים. אני ממלצה לך מתוך ניסיון ללכת לרופא שממש מבין במחלה ,הוא גם נירולוג כך שאם למזלך הוא יחליט שאת לא סובלת מהמחלה הזו הוא ימשיך לחפס ולבדוק כיוונים נוספים . הוא מאוד יסודי !! ד'ר קוריאצקי סגן מנהל מחלקה נירולוגית טל 097714319 בתי 049924621 או 0523749746 אם יש לך עוד שאלות

למעלה