שלום לכולם... ושאלה

davemen

New member
שלום לכולם... ושאלה

קצת ארוך.. מקווה שיש לכם סבלנות
לפני כחודשיים אימי (בת 71) אובחנה עם סרטן שד. הרופא הראשון המליץ על ניתוח מידי, אך שלושת האחרים המליצו קודם על טיפולים ואחר-כך ניתוח. בסוף היא החליטה ללכת עם רופא פרטי, ומקבלת ממנו טיפולים פעם בשבוע במשרדו שבקרבת מקום המגורים שלה (5-10 דקות, והביתה). הטיפולים צפויים להמשך לפחות עוד חודשיים, ועלותם כ -2000 שקל לחודש. אמנם הנטל הכלכלי לא קל, אך חשוב מאד לאימי מסיבות שונות להמנע כמה שיותר מבתי חולים, אשפוזים וכו. יש לה גם אימון מלא ברופא, וזה עוד סיבה להמשיך עימו. עד כאן הרקע, ועכשיו לשאלה. אימי חברת מכבי זהב, והרופא טוען שיש אפשרות לקבל חלק מעלות הטיפולים חזרה (מעבר ל -3 ייעוצים בשנה שהקופה נותנת). הרציונל הוא שהטיפולים הפרטיים חוסכים לקופ"ח את עלות הטיפולים שממלא היו חייבים להעניק לה (שכוללים בד"כ יום בשבוע בבית חולים), כך שאת החסכון הזה ניתן להחזיר לחולה שבוחר בטיפול פרטי. אימי בררה את הנושא, ואף נפגשה עם משהו בקופה שמטפל בבקשות כאלה. הובהר לה שהסיכויים אפסיים, ומאז לא שמעה כלום. השאלה היא האם למשהו מכם התנסות דומה, ואם כן איך בכל זאת אשפר לגרום לקופ"ח להשתתף לפחות בחלק מהעלויות. אם הגעתם עד הלום - תודה על הסבלנות
אשמח לכל עזרה, דיויד.

השתתפות של קופת חולים

עם כמה שזה עצוב להגיד, אבל השיקולים של קופת חולים הם קודם כל כספיים. הם נוטים להקשות במקרים כאלה והדרך היחידה לפעול כאן היא להמשיך וללחוץ ולשלוח מכתבים. לבדוק שוב מה באמת מקנה לה חברות במכבי זהב ולא לוותר ולא להכנע להם. כי הם קודם כל אומרים לא ומקווים שלחולה לא יהיה כוח להלחם גם בהם בזמן שהוא צריך להתמודד עם עצמו ועם המחלה. יש כאן אנשים בפורום שנלחמו בקופת חולים ובמערכת הבריאות על תרופות יקרות שלא בסל הבריאות וניצחו. אל תכנע להם! אל תוותר! תעמוד על זכותה של אמך לקבל את הטיפול שמגיע לה! בהצלחה! גלי

davemen

New member
גלי - תודה על העידוד

אשמח לשמוע אם למשהו היה התנסות ספיציפית אם מכבי: מה הפרוצדורה, למי לפנות, וכו.. תודה, דיויד.

דויד שלום

קודם כל אברך אותך ואת אימך בגמר חתימה טובה ובשנה טובה. קבלת הטיפול מהרופא עליו אימך סומכת זה הדבר שנשמע הכי נכון לעשות, אנו מסוגלים לגייס המון כוחות לטובתנו, כשאנו מטופלים על ידי רופא שמצליח לגרום לנו לבטוח בו- לכן, זו סיבה מספיק טובה להמשיך בטפול אצלו, אני מקווה שידכם משגת זאת. בכל מקרה, אני מצרפת לך קישור לאתר של מכבי, בו מוזכרות זכויותיה בתור חברת מכבי זהב. אני מקווה שעזרתי. אילת.

davemen

New member
תודה אילת -

וגמר חתימה טובה ושנה טובה גם לך. אכן האימון הוא דבר קריטי, במיוחד למשהי כמו אמא שלי שיש לה רתיעה חזקה מרופאים ובתי חולים. אבדוק טוב טוב את התקנון של מכבי זהב. שוב תודה, דיויד.

למעלה