שלום לכולם ושאלה

שלום לכולם ושאלה

אבי חולה סרטן הוא אובחן לפני שלוש שנים כחולה CLL (לוקמיה כרונית ) בחודש האחרון המחלה שינתה כיוון והפכה ללימפומה שאינה הודג"קינס לפני שבוע וחצי הוא עבר טיפול ראשון במבטרה וCHOP אתמול הוא התאשפז עם זיהום קשה עקב PIC LINE שהיה ואתמול הוצא ועם מערכת חיסונים שלא מתפקדת בכלל וטרמבוציטים ברמה נמוכה מאוד כמה זמן אחרי הטיפול אמורים הערכים האלו לעלות והאם זה צפוי להיות ככה אחרי כול טיפול כרגע הוא מאושפז בבידוד הגנתי

t w i x i t

New member
היי ../images/Emo140.gif

בעקרון מטיפול לטיפול הגוף נחלש. כי כל טיפול כזה שמקבלים זה עוד "מכה" לגוף. אבל יש דרכים לטפל בזה, למשל בשביל להעלות את כדוריות הדם הלבנות (ניוטרופילים) נותנים זריקה מסויימת. על השאר אני אתן לאחרים שמבינים יותר ממני לענות. בהצלחה

מיליתו

New member
תופעה מוכרת ../images/Emo4.gif

הטיפול פוגע במח העצם ולכן, הוא לא מייצר כדוריות דם משום סוג. זה גורם לאנמיה (ירידה בכדוריות אדומות ובהמוגלובין = חולשה ועומס על הלב), טרומבוציטופניה (ירידה בטרומפוציטים ובקרישת הדם = נטיה לדימומים חיצוניים, תת עוריים ופנימיים), ולויקופניה (ירידה בכדוריות הלבנות ובמערכת החיסונית, ולכן נטייה לזיהומים). במצב כזה, הוא מאוד חלש. שיא התופעות מגיעה בדרך כלל כ10-14 יום אחרי הטיפול. פיק ליין זה דבר נהדר, אבל זה מקור לזיהומים וחשוב מאודמאוד לשמור עליו סטרילי!!! התופעות יחלפו תוך 3-4 ימים, והוא יתחיל להרגיש יותר טוב מייד כשהספירה תתחיל לעלות (עם הזריקות זה יכול להיות אפילו תוך יום-יומיים). תרגישו טוב!!!

24 ברבלה

New member
הי...

מה שאת מספרת אכן מוכר... לי קרה פעם אחת שהספירה הייתה ממש נמוכה, קיבלתי את הזריקות ושבוע אחר כך הספירה הייתה מעולה! מה שחשוב להבין שזה מאוד אינדוודואלי וכול אחד מקבל את זה אחרת, יכול להיות שלרקע של הלוקמיה יש עדין השפעה והגוף עוד חלש לכול המהלומות שמנחיתים עליו. בנוסף, המבטרה, לחלק מהאנשים גורמת לתופעות לוואי די מוזרות (פריחה, חולשה, קוצר נשימה) ולכן אולי גם לה יש פה תרומה לא קטנה... מה שחשוב שהכול הוא זמני, הזריקות מאוד עוזרות וגם הבידוד, גם אם נותן תחושה לא נעימה, הוא לטובתו. שיהיה בהצלחה, עדכני בבשורות טובות ברבלה

ihovav

New member
אין לי הרבה מה להוסיף,

אבא שלי עובר טיפולים דומים שהתחילו אותם לאחרונה. בינתיים הוא עבר רק פעם אחת מבטרה והיה חלש בטירוף אחר כך. להפתעתי, הספירת דם היתה דווקא תקינה. כל אחד מקבל את זה אחרת, אני מניחה שהרופאים יתאימו לו את הטיפול הנכון למה שקורה בשטח. המון בריאות ובהקדם!

מוסיפה לגבי הזריקה

שהיא יכולה לגרום לכאבי עצמות ושרירים בגוף. אבל היא בהחלט עושה את העבודה.

תודה לכולם

את הפיק ליין הוציאו כי יש לו זיהום קשה ביד ומסתבר שגם קריש דם אז מצד אחד הוא מקבל טרומבוציטים כדי לעלות את הרמה שלהם ומצד שני הוא מקבל חומרים לדילל דם כי יש לו טרומבוזה ביד ההמטולוגית היום אמרה לי שחשוב להדגיש לו שזה ירידה לצורך עליה וצריך סבלנות הוא מקבל גם זריקות(שכחתי את השם אמורות לעלות את הכדוריות האדומות לפני כול זריקה כזו הוא מקבל אקמות כדי למזער את הכאבים בעצמות לפי ההמטולוגית יכול להיות מצב שאחרי כול טיפול הוא יצטרך להיות מאושפז כמה ימים (את זה לא אמרתי לו גם ככה היה קשה לשכנע אותו להתאשפז הפעם ) עוד היא אמרה שבגלל שיש את הרגע של הCLL זה יותר קשה לטיפול לא ממש הבנתי ממנה אם הוא יבריא או שפשוט יכולות להיות תקופות של הפוגה

הלבנות

נראה לי שהתבלבלתי זה הלבנות (רק מראה כמה אני עייפה) הסתכלתי עכשיו קוראים לזה ניפוגין משהו כזה

מיליתו

New member
יש גם זריקות לכדוריות אדומות...

רקורמון ואפרקס... אבל לוקח להן כמה שבועות להתחיל להשפיע.

ihovav

New member
גם לאבא שלי נהיתה טרומבוזה

והוא מזריק קלקסן תוך כדי הטיפולים... מה זה CLL?

CLL

זה לוקמיה כרונית (תסלחו לי אני אחרי יום לא פשוט גם הייתי אצל אבא שלי ומשם לעבודה ) אז אני לא זוכרת את ההגדרה המדוייק אבל זה לוקמיה כרונית

למעלה