שלום לכולם. ושאלונת קטנה...

הנסיך.

New member
שלום לכולם. ושאלונת קטנה...

... עניין שצץ ועולה לו.... תמיד תמהתי לגביו ואני קצת מעוניין לדעת... אז ככה, אני לא בטוח שזה המקום לשאול, אבל אני אנסה... מאז שאני זוכר את עצמי - לא ממש אלא קצת אחרי - אני כוסס ציפורניים, מאז ומתמיד האצבעות שלי (אותן אני די אוהב - ממש מבחינת הצורה והארוך והכל..) היו נראות זוועה, כלומר, הציפורניים אכולות-כסוסות, ו... הקיצר, לא מי יודע מה, עכשיו, זה תמיד הפריע לי אבל לא עשיתי כלום בענין, עד שלא מזמן הייתי באיזה אירוע חברתי, ומישהי, ידידה לא קרובה ולא רחוקה העירה לי משהו כמו "תראה איך נראות האצבעות שלך..." ... כמובן שבתור מישהו נוא ביקורתי לקחתי את זה נורא קשה - יחסית, והחלטתי שאני מפסיק עם העניין (שאגב, בנתיים - במשך השנים הפך מכסיסה לפשוט חפירה באצבעות - עם אצבעות אחרות וען השיניים..) ומאז עבר כמעט חודש... בנתיים אני ממש מתלהב מהציפורניים שלי ונהנה מהן, אבל העניין הוא שאני עדיין תופס את עצמי מכרסם אותן, אני עדין שם לב פתאום להתעסקות מיותרת באצבעות, ואז אני כמובן מפסיק מייד, אך, ופה מגיעה השאלה שלי, נורא מפריע שזה קורה... כלומר, אני אולי קצת קונטרול-פריק (גם זה עובר :) אבל נורא מוזר לי שאני עוד נוטה לעשות את זה - כמו הרגל מגונה... השאלה שלי (או אולי שאלות) היא מהי הסיבה בגללה אנשים כוססים ציפורנים? ואיפה אני יכול לקבל מידע בנושא? למצוא מידע? אשמח לקרוא אם למישהו יהיה מה לומר בענין. תודה הנסיך. (של מקיאוולי :)

שלום לנסיך ../images/Emo106.gif

כסיסת הציפורניים שאתה מתאר, ובעיקר האינטנסיביות, וההתעסקות שלך בנושא, נשמעת מעט אובססיבית. התנהגות אנושית, ברגע שהיא הופכת למטרד, חוזרת על עצמה בכפייתיות, ומשתלטת, נהוג להתייחס אליה כבעיה - ולשייך אותה לתחום של OCD. אז ראשית, הנה הפורום שבו תוכל לשאול בנושא, וכאן אפשר יהיה לקרוא על זה. בהצלחה
דניאל-

למעלה