שלום לכולם ושבוע טוב..

שלום לכולם ושבוע טוב..

לא יצא לי יותר מידי לעיין בפורום אני מודה.. יש לי שאלה דיי דחופה.. ואני מקווה שאם לא אוכל לקבל עליה תשובה כאן אולי תוכלו לכוון אותי לגורמים המתאימים לברור.. יש לי אחות בת 30 עם ילדה .. היא נשואה לגבר נוצרי במדינה זרה וחיה שם כבר מעל 5 שנים לפני שנתיים נולדה לה ילדה מקסימה.. אבל בעיות בין אחותי לבעלה היו עוד לפני הלידה ונגמרו בזה שלא מזמן הוא פשוט קם ועזב את הבית.. אחותי לא מסוגלת מבחינה כלכלית ונפשית כרגע להחזיק את הילדה לבד... ה"פרוד" שלה מאיים להוציא לה ולבת צו מניעה ליציאה מהארץ אם היא תחליט לקחת את הילדה ולחזור לכאן.. יש לה שם עבודה טובה אבל היא לא מסוגלת יותר להשאר שם לבד ורוצה לחזור לארץ כדי שאנחנו (המשפחה) נעזור לה.. ושחלילה וחס הפרוד שלה לא יוציא צו מניעה שיחזיק אותה שם.. כולנו חסרי אמצעים כלכליים ובקושי סוגרים חודש... אבל.. רוצים לעזור.. השאלה אם יש גוף במדינה הזו שיכול לעזור לה... היא הולכת להגיע לארץ (מבררת כבר על טיסות חזרה לפני שהפרוד שלה יוציא צו מניעה) ואין לה כלום.. אין לה רכוש ובקושי כסף לגדל את הילדה שלה פה לחודש אחד.. אני אשמח אם מישהו יודע אם מישהו יכול קצת לשפוך אור על הנושא... למי פונים.. איפה מבררים... ואם בכלל... תודה מראש לכל מי שקורא . לכל מי שמגיב.. ושבוע טוב לכולם..

השאלה הראשונה - האם במדינה בה היא

גרה אמנת האג תופסת , אם כן - שלא תצא את גבולות המדינה עם הילדה שלא תואשם בחטיפה .

השאלה הכי חשובה היא אם..

אם יש חוק או גוף במדינה שעוזרים לה במקרה כזה.. רווחה? למי פונים? היא צריכה להתחיל את החיים שלה מהתחלה פה עם ילדה בלי עבודה ובלי בית.. ובלי כסף..

תנסי לבדוק עם הלשכה לשרותים חברתיים

בעיר מגורייך . לפני שתתחיל את החיים כאן מחדש היא צריכה להסדיר את הגירושין ומשמורת הילד באנגליה וכמו שקודם כתבתי - שלא תצא עם הילד ללא אישור חתום מהאבא כדי שלא תסתבך .

ססססיגל

New member
אני לא מבינה? הוא לא רואה את הילדה?

לא משלם מזונות? האם היא מעוניינת לקרוע את הבת מאביה?

למעלה