שלום לכולם ושנה טובה

אורחת117

New member
שלום לכולם ושנה טובה

בני החל את כיתה א׳ השנה, הוא ילד מאוד רגיש ואינו מכיר אף אחד בבית ספרו (עברנו ממש לפני כחודשיים).מספר פעמים הוא חזר הביתה עם סימנים על גופו, שריטה ליד העין, סימן כחול בגב, בנוסף, מורתו אמרה שהוא אלים כלפי ילדים בכיתה, דבר שמאוד לא אופייני לו ומעולם לא קרה לפני כן. ניסיתי לדבר איתו, בחלק מהפעמים טוען שאינו זוכר, והיום אף התחיל לבכות בלחץ וטען שלא קרה כלום ושאני לא מאמינה לו.אשמח מאוד לקבל עצות איך להתמודד עם המצב. מיותר לציין שהמצב מעיק עליי מאוד ואני חוששת שמא ילד אחר מציק לילדי שלי. תודה ושנה טובה :)

googit

New member
הי...

את מזכירה לי משהו מאוד דומה למה שאני חווה עם בני, טענות דומות בסגנון היו כלפי בני,
את חייבת לתפוס את המורה לשיחה, להסביר לה שהבן שלך עובר טלטלה מאוד רצינית, הכל חדש לו, גם מעבר דירה, גם בי"ס חדש, גם כיתה א', גם רכישת חברים חדשים, הכרת צוות חדש וחוקים חדשים (כל בי"ס היום יש לו חוקים משלו), זה המון לילד כ"כ צעיר, די הגיוני שיתנהג התנהגות שהיא קצת לא אופיינית,
(אינני אומרת שהוא אכן מתנהג ככה, ויכול להיות ויש אפילו בילבול אצלה), אבל יש דברים שחייבים לעצור עכשיו וזה את כדור השלג הילד מתחיל להתגלגל בו,
גם אני זומנתי לשיחה בגן לאחר שבוע הימים (אצלינו הפרדנו לראשונה בין התאומים, ואחד נפל בגן שרוב חבריו הקרובים עברו לגן אחר והכל היה חדש לו), לאחר החגים ולדעתי רק לאחר החגים, כי כרגע זה לא אפקטיבי, יש לזמן שיחה משותפת עם הצוות החינוכי (מחנכת אולי אפילו יועצת) ולבנות איזה תהליך, הילד עכשיו מחפש את מקומו, אין הרבה מה לעשות,
שוב... זו דעתי,
אפשר כמובן גם לצור מחברת קשר עם המורה, אם היא מורה שמוכנה לשת"פ .
בהצלחה
googit

קבעי פגישה עם המחנכת

ללא בנך והכירו לו את הילד, את אופיו ואת שעבר עליו: ספרי לה שהוא ילד רגיש, לא מכיר ילדים בבית הספר, הגיע מסביבה אחרת והכל חדש עבורו (על כל המשתמע מכך). ספרי לה שהוא מעולם לא הגיב באלימות ואת התקשת להאמין שאכן כך קרה לאור עברו. ספרי לה כיצד הגיב כשנשאל על כך על ידך. הסבירי לה שחלילה אינך סותרת את דבריה, אך חייבים למצוא לכך פתרון לפני שהמצב יתדרדר. חשבו על פתרונות ריאליים ומעצימים: אולי להכיר לו ילד פחות או יותר דומה לו או מקובל חברתית? להושיב אותם יחדיו? להטיל עליהם אחריות משותפת? אולי לתת לבנך תפקיד משמעותי בעיני חבריו? (למשל, לבחור בו להציג משהו בפני הכיתה, לבחור בו כנציג כיתתי בנושא כלשהו - ספורט/קישוט/טבע/אחראי על X). אמרי לה שחשוב לנצל את המעלות שבבנך ולא להדביק עליו תוית של ילד בעייתי. אמרי שאת מוכנה להירתם ולעזור אם צריך. אולי אפשר לארגן בהמשך השנה מסיבה קטנה אצלכם בבית או אירוע כלשהו שיעלה את מעמדו בעיני חבריו? אולי סדנה ביום שישי שתעבירו יחד איתו לכל הכיתה? (למשל הכנת כרטיסי ברכה לרגל יום המשפחה וכו').
צריכים לחשוב על פתרונות יצירתיים שיוסיפו לבנך "נקודות זכות" אצל המורות ואצל חבריו ויסייעו לו להתחבב עליהם ולעלות על "דרך המלך".

במקביל חשוב שבבית יקבל ממך גיבוי. כל עוד לא הוכח שהוא נהג באלימות מכוונת כלפי ילד, חשוב לו שתתמכו בו ותראו לו שאתם מאמינים לו. הוא זקוק לזה (כל זאת בהנחה שבאמת לא נתפס כיוזם תגרה). קשה מאד גם להיות קורבן להצקות ואלימות מצד ילדים אחרים וגם לאבד את תמיכת ההורים היקרים לך מכל. פתיחות והכלה גם תסייע לו לדבר אליכם בפתיחות ולשתף אותו בחוויותיו.

אני מאחלת לכם הצלחה, שנה טובה וחג סוכות שמח.

למעלה