שלום לכולם, זהו ביקורי הראשון כאן

שלום לכולם, זהו ביקורי הראשון כאן

ואשמח אם מישהו יוכל לעזור לי: אני מחפשת מתכון לעוגה (או מאפינס) ללא ביצים או גלוטן עבור יום הולדתה הראשון של בתי שנאסר עליה בינתיים לצרוך את שני המרכיבים הנ"ל. תודה ויום עצמאות שמח!

lifegirl

New member
עוגת שוקולד (מצויינת):

עוגת שוקולד של גלעד 3 כוסות קמח 2 כוסות סוכר 1 כפית סודה לאפייה חצי כוס קקאו 1 כפית מלח 2 כפיות תמצית וניל חצי כוס שמן 2 כוסות מים 2 כפיות חומץ הוראות: לחמם תנור לחום בינוני (180 מעלות), לערבב את היבשים עם מזלג, להוסיף את הנוזלים- לערבב עד שמתמזג. לאפות 45 דקות בחום בינוני. להשאיר בתנור אחרי הכיבוי. לחכות שיתקרר. *מקווה שהועלתי, ותמיד שמחים לראות פנים חדשות....* שני.

../images/Emo51.gifשני על המתכון וקבלת הפנים אבל

בקמח חיטה יש גלוטן... (וגם בשעורה, שיפון ושיבולת שועל). באורז, תירס, דוחן, טפיוקה וקינואה אין. נראה למישהו שאפשר להכין עוגה מאחד מאלה?

lifegirl

New member
לא ממש עוגה, אבל...

(רצתי ושאלתי את אמא- והיא הזכירה לי מתכון חביב לכדורי שוקולד טבעוניים, וללא גלוטן...): תמרים מרוסקים (בא מוכן), אגוזים, פצפוצי אורז, סילן, קוקוס לקישוט. (מערבבים את ממרח התמרים, האגוזים ופצפוצי האורז- וצרים כדורים...) אני יודעת שזה לא ממש מתכון, וגם לא ממש עוגה, אבל באמת שזה יוצא טעים! *וישנו גם ממרח תמרים בטעם שוקולד, אם את (והילדה) מעדיפות.

Nightwish-boy

New member
תקראי טוב...

מה שהיא רשמה היה: "אני מחפשת מתכון לעוגה (או מאפינס) ללא ביצים או גלוטן עבור יום הולדתה הראשון של בתי שנאסר עליה בינתיים לצרוך את שני המרכיבים הנ"ל." כך שהבעיה היא בריאותית. אני חושב שהיא פנתה אלינו מכיוון שרבים כאן טבעונים וככאלה הם צריכים למצוא פתרונות למחסור בביצים ורכיבים אחרים. שלך
דור

lifegirl אחלה מתכון!../images/Emo140.gif ולקארין -

גלוטן הוא חלבון שנמצא בדגנים מסויימים כמו חיטה, שעורה, שיפון ושיבולת שועל. כל המוצרים מהם מכילים את החלבון הזה: לחמים, פסטות ועמילנים לעיבוי מאכלים שונים (שנמצאים לדוגמא ביוגורטים, אבקות מרק, או העמילן שמאבקים בו מסטיקים כדי שלא יידבקו לנייר העטיפה...). רגישות לגלוטן נקראת "צליאק". זו מחלה בה הגוף מגיב לאכילת גלוטן בדימומים במעיים שעלולים להביא להרס המעיים. הפתרון היחיד הוא המנעות מצריכת גלוטן.

למעלה