שלום לכולם, זקוקה לעצה מבעלי ניסיון

עמיקםרז

New member
תוספת חשובה

כדאי להדגיש שהנוסח המתוקן של ההסכם, שמשפר את מעמדם של ההורים/האפוטרופסים, הוכנס לתקנות לאחר מאבק של כעשר שנים שניהלה אקים, אך לא פורסם כהוראה חד-משמעית לרשויות המקומיות, משום שיש בו סעיפים שהאגף לטיפול באדם המפגר ומפעילי מסגרות אחרים מתנגדים להם. לפיכך מומלץ להורים/אפוטרופסים שנקראים לחתום עליו לדרוש לחתום על הנוסח המתוקן ולא לוותר בעניין זה. הורה/אפוטרופוס שנתקל בקושי בעניין זה מתבקש לפנות למחלקה המשפטית באקים, טלפון 7662216 -03 (או באמצעות מרכזית אקים: 7662222 -03). ב ב ר כ ה , עמיקם

avidandan

New member
שלום לכולם, זקוקה לעצה מבעלי ניסיון

כבר התייעצתי איתכם בעבר ועזרתם לי מאוד, לכן אני פונה אליכם שוב בתקווה לקבל עזרה על שאלות שהתעוררו לאחרונה. בחודשים האחרונים התחלנו לחפש לאחי הוסטל למגורים. הוא בן 27 וגר אצל הורי. הוא סובל (בהעדר מילה אחרת) מפיגור קל, ולהורי הזקנים כבר קשה לטפל בו. הוא גם מאוד משועמם בבית, פוטר מעבודתו, ואין לו הרבה חברים. לכן החלטנו שמעבר להוסטל יהיה דבר חיובי עבורו. בקרוב יש לנו פגישה בהוסטל בפ"ת - ליד בית ספר "רשיש" ועמל ב' - מישהו מכיר? רציתי לדעת מה חשוב לשאול ולוודא בפגישה? בבדיקה של המקום? האם ניתן לברר על סוג ורמת המוגבלות של שאר הדיירים בהוסטל? מי יהיה אחראי עליו בזמן שהוא גר שם? במידה והוא ימצא עבודה חדשה, מי אחראי על הכסף שהוא ירוויח? האם הדברים האלו עדיין באחריות הורי או שהם עוברים לטיפול המלא של צוות ההוסטל? אשמח לקבל כל מידע נוסף שיש לכם בנושא. כמו כן אשמח לשמוע טיפים לגבי כיצד להכין את אחי בצורה הטובה ביותר למעבר להוסטל? בתודה מראש, אביבה

tamar13

New member
לאביבה שלום

אני עצמי נמצאת במסע חיפושים והתלבטויות,באיזור ת"א ואינני מכירה את ההוסטל שציינת.יש לי כמה עצות שאולי יסייעו לך.בביקור בהוסטל עליך לבא מספר פעמים בכל מיני שעות.בזמן שהחברה מגיעים מהעבודה,בזמן האוכל,ובערב. להציץ על התייחסות המדריכים האם אם הבית נמצצאת מספיק במקום או מחלקת הוראות בשלט רחוק.כדי שאחיך יסתגל ,צריך להביא אותו קודם לביקורים קצרים כדי שיכיר את המקום ואת המדריכים.לאחר מכן להשאיר אותו לבד למספר שעות ו"לשדך לו חבר"כדי שכשגיע בשעה טובה המקום יהיה מוכר וידידותי.כמו כן לשדר לו שהעברה היא פרס שלא כל אחד זוכה לו.יחד עם כל זה יש משברים וכאבי לב אבל צריך לראות בזה תהליך טבעי של נער מתבגר שעובר לגור עם חברים.והוא זכה שיש לו אחות שדואגת לו. אז בהצלחה.

למעלה