שלום לכולם חדשה בדרך לקליפורניה

שלום לכולם חדשה בדרך לקליפורניה

ויש לי מיליון שאלות. אנחנו עומדים לעבור עוד 3 חודשים לעמק עם שני ילדים - בר בן 3 ויונתן היום בן 3 חודשים. מה שמטריד אותי עכשיו זה איך הולך עניין הטיפת חלב שם? יש בכלל דבר כזה? או שהולכים לחיסונים לרופא ילדים? אני כבר מתחילה להרגיש את הלחץ והפניקה...
אודה לכל מי שיכולה לתת מידע אה, ועוד אחת - גני ילדים דוברי עברית יש שם? תודה, חגית

Dumbo 1

New member
קודם כל תרגעי...

במקום שאנחנו גרים אין דבר כזה שנקרא טיפת חלב (או בלועזית: דרופ אוף מילק) רופא הילדים אחראי על התפתחות של הילד במין סדרת בדיקות כאלה שנקראות צ'ק אפ... לגבי גני ילדים - יש בהרבה מקומות גנים דוברי עברית, רק לא תמיד בטוח שזה באמת מה שעדיף... בהצלחה

היי חגית

אמנם בענייני טיפת חלב ורופאי ילדים אני לא כל כך אוכל לעזור לך (הגענו לכאן עם ילדות גדולות יותר, ובשנתיים שאנחנו פה
לא הזדקקנו לשירותי רופא עבורן), אבל אם העמק שאת מדברת עליו הוא עמק הסיליקון, הרי גם אני גרה שם, ואשמח להציע את עזרתי בשאלות הנוגעות למקום.

../images/Emo51.gif לכולכן. נהדר שיש עם מי לדבר

וקצת להרגיע אותי. אפשר לדעת באיזה עיר אתן נמצאות בקליפורניה - אנחנו מתכננים על קופרטינו. האם המרחקים בן הערים הם כאלה כמו כפר סבא הוד השרון או שלוותר על רעיון לגור בעיר אחת ולשלוח את הילד לגן בעיר אחרת? ויש המלצות על גנים לבן 3? והאם באמת יש מלא ישראלים - או יותר נכון קהילה ישראלית או שכל אחד לנפשו? מספיק שאלות לעכשיו?....
ושוב תודה
ותודה מיוחדת למירי - אצור איתך קשר במהלך היום! חגית

קופרטינו? welcome to the club

גם אני גרה בקופרטינו
באופן כללי, כל האיזור של ה-south bay מקביל, פחות או יותר, לגוש דן. סן חוזה היא תל אביב, לצורך העניין, וערים כמו קופרטינו, סאניוויל, סנטה קלרה הן רמת גן, גבעתיים ופ"ת. ההבדל המשמעותי הוא ברשת הכבישים המהירים: בד"כ את יכולה להגיע כאן מכל מקום לכל מקום ב10-15 דקות נסיעה. נסיעה של 20 דקות כבר נחשבת לנסיעה ממש ארוכה, וב-45 דקות (בשעות שאינן שעות לחץ) את כבר מגיעה לסן פרנסיסקו. כך שבהחלט אפשר לגור בקופרטינו ולשלוח את הילד לגן בסאניוויל - או להיפך. לגבי ישראלים - נשבעת לך שיצא לך לשמוע כאן המוווווווון עברית. גם בגנים (יש גנים ישראליים, שהמפורסם שבהם לגיל של בנך הוא "גן שולה" - מוסד שקיים כאן כבר המון שנים) וגם בכל מקום אחר. למי שגר באיזור של גבול קופרטינו-סאניוויל מספיק ללכת לסופר האיזורי כאן כדי להתקל בהמון ישראלים. אותו דבר בסניף המקומי של TARGET, במולים וכו'. מעבר לזה, ישנן גם פעילויות שונות שמתקיימות כאן ע"י ישראלים ועבורם, וזו דרך נוספת להכיר עוד ישראלים. את יכולה להצטרף ל-mailing list של הסטודנטים הישראליים בסטנפורד (בתכל'ס כל הישראלים באיזור יושבים על הרשימה הזו), ולקבל דרכו מידע על פעילויות שמתקיימות ע"י הקונסוליה, הדסה ושאר גורמים. ישנה אפילו קבוצת מטיילים ישראליים, שנוסעים באמצע השבוע (בעיקר הנשים ו/או אורחים מהארץ) או בסוף השבוע (טיולי משפחות) לטייל בסן פרנסיסקו עצמה או בכל מיני מקומות מעניינים באיזור. בסוף אוגוסט אפילו מתוכנן טיול קמפינג. אם את רוצה יותר פרטים על איך להצטרף לרשימת הדיוור של ISO או על קבוצת המטיילים, את מוזמנת לפנות אלי במסרים האישיים ואשמח לספק לך את המידע (פשוט לא נראה לי שזה יעניין כאן את כולם).

tidhar

New member
מבט מהצד כל הכבוד!!!!!אפילו אני שאין לי

עניין במבנה הגאוגרפי של המקום , נהניתי מההסבר הסובלני והמפורט דיו. אני מאחלת לשואלת שתתקבל בסבר פנים יפות כמו פה.

monni

New member
על פי הבירור שאני עשיתי אין באר"הב

טיפת חלב, אלא הולכים למעקב חודשי אצל רופא הילדים (שאת בוחרת על פי האפשרויות שהביטוח נותן). זה מידע מחברה שלי שגרה בניו יורק עם תינוקת

17205

New member
תיקון קל - יש משהו כמו טיפת חלב

שרק הגענו הלכנו לרשום את הילד לבית הספר. עוד לא ידענו כל כך מי נגד מי במדינה הזאת (מה לעשות לא הכרתי את הפורום אז). בשורה תחתונה המזכירה בבית ספר נתנה לנו תופס סטנדרטי עם הכתובת של המרפאה הציבורית. חשבנו שזה כמו בארץ שאי אפשר לעשות חיסונים בקופת חולים. אז כן יש כאן מרפאות ציבוריות ואפשר לעשות שם חיסונים. בעקרון זה מיועד למי שאין ביטוח בריאות בכל מקרה עדיף ללכת לרופא משפחה

המרפאות הציבוריות הן לא בדיוק

אותו דבר כמו קופת חולים. הן לא מרפאות שמתמקדות רק בתינוקות ובכל הקשור לגידולם (חיסונים, שקילה, תזונה וכו'), אלא בתכל'ס מקבילות לקופת חולים בארץ. ומאחר וכך, ובעצם מסתובבים שם כל מיני אנשים שעשויים לשאת כל מיני מחלות - אפילו ברמה של שפעת, לא נראה לי מאד מומלץ להגיע לשם עם התינוקות לחיסון.

17205

New member
לפחות כאן יש אזור נפרד של חיסונים

כמו שאמרתי הגענו לשם בטעות

kit k@t

New member
when i just got here

i needed to see a doctor and i went to a public clinic. now i go to a normal clinic and both my mother and i feel that the public one was much nicer... kat

doronf65

New member
מנהל
יא אללה, עושה לי חשק...

כל הכבוד למבט, על ה- welcome. הלוואי שכשיגיע זמני יתמזל מזלי שיהיה מישהו מהאזור. אני אמור להגיע תוך כ- 6 חודשים, כחיל חלוץ. מתלבט בין הגעה ל- Valley של LA - למעשה Orange county, לבין ה- South bay. הידיעה שיש שם את מבט מוסיפה נקודות לאפשרות השניה...
. יש פה מישהו מאזור Orange County? דורון

למעלה