שלום לכולם!!! חדשה בפורום!!!

קינואה88

New member
שלום לכולם!!! חדשה בפורום!!!

ושאלה לי אליכם: מדוע כשאלוהים מתגלה אל אנשים מסויימים בתנ"ך (למשל משה) הם חוששים? יש איזה חוק איפשהו בתנ"ך שאומר שאסור לאדם לראות את אלוהים נכון?

יוסי ר1

Active member
לשואלת שלום וברוכה הבאה.

תעשי הבחנה בין שני סוגי חששות. האחד, כפי שציינת, אדם לא יכול לראות את הא-ל "כי לא יראני האדם וחי". אבל לרוב האנשים שהיתה התגלות, זה קרה או בחלום, או מחזה, או על ידי מלאך. היחיד שראה את אחורי הא-ל הוא משה, באופן חד פעמי. (גם אחורי הא-ל לא ברור לנו בדיוק מהו) החשש השני הוא מעצם ההתגלות, מכך שהא-ל בוחר להתגלות בדרך כלשהי לאדם ולתת לו מטלה אישית, וזה כשלעצמו מעורר חשש. מי רגיל בכך שהוא הופך פתאום להיות נבחר, לדבר אל מלאך ולקבל משימה?

קינואה88

New member
תודה רבה!!!

וזה אכן הגיוני שהם חוששים גם מהטלת תפקיד. ד"א- איפה מצויין "כי לא יראני האדם וחי"?? אה ועוד משהו- מה היה תפקידו של משה? (כן שאלה שמצביעה על בורות...אני יודעת פשוט אני לא בטוחה מה ההגדרה לתקידו ורוצה לוודא... =)

יוסי ר1

Active member
מופיע בהתגלות הקב"ה למשה ב13 מידות

"וַיֹּאמֶר, לֹא תוּכַל לִרְאֹת אֶת-פָּנָי: כִּי לֹא-יִרְאַנִי הָאָדָם, וָחָי. " ספר שמות פרק ל'ג פסוק כ'. חיפוש זריז בגוגל יתן לך כמעט כל פסוק שתחפשי. מה היה תפקידו של משה? ספרי לנו מה את יודעת, ונראה אם יש מה להשלים...

למעלה