שלום לכולם- חדשה ישנה כאן.

naama3005

New member
שלום לכולם- חדשה ישנה כאן.

אוקי.
אז לפני שנתיים הייתי כאן עם השם NSY1987 למי שזוכרת-
אני בת 27 היום, היה לי את כל הסימנים לאנדומטריוזיס אבל סוריאנו לא מצא נגעים.

נכנסתי להריון. ילדתי לפני שנה.
וכל התסמינים המתוקים חזרו.

היום הייתי אצל ד"ר דוד שויקי. מהדסה עין כרם. שאבחן אצלי אדנומיוזיס. שזה דומה לאנדומטריוזיס. רק שהתאים לא נודדים מחוץ לרחם אלא נתקעים בדפנות השריריות וגורמים לכאבים.
הוא טען שאין מה לעשות ושלח אותי לאולטראסאונד תלת מימד של הרחם לאשר אבחנה.
אני ובעלי מאד מאד מדופרסים שהצורה היחידה שלא יכאב לי רצח אחרי שאנחנו מקיימים יחסים היא רק אם אקח אדוויל או 2 לפני כל פעם שנרצה להיות יחד...
מישהי אובחנה בזה? יש לה מה לספר ולשתף? כמובן שאני על מניעה (נוברינג) באופן רציף כדי למנוע מחזור כמה שיותר. אבל זה עדיין לא פותר את הבעיות האחרות :(

שמיץ1

New member
שמעתי על טיפול באולטרסאונד ממוקד

בתה"ש. היו פה דיונים בנושא לפני כמה חודשים. לא יודעת אם זה רלוונטי, אבל שווה בדיקה.
לפני שעשיתי ניתוח הייתה אופציה להסיר חלק מהעצבים של הרחם כדי להפחית את תחושת הכאב באזור, אבל זה לא הייתה ההצעה של המנתח שבחרתי בסוף.
מלבד זאת, אין לי הרבה מה לומר :( ועד כמה שידוע לי, גם לרפואה הקונבנציונאלית אין, אז מקסימום אפשר לנסות רפואה אלטרנטיבית.

naama3005

New member
תודה ועוד שאלה- טרום ניתוח

אמנם אני עוברת ניתוח שיקום של רצפת האגן (כן כן רק בת 27
אבל הלידה פשוט דפקה לי ת'עסקים) וזה לא קשור באופן ישיר לאדנומיוזיס אבל מה
זה טרום ניתוח? מה מחכה לי? ויש לי 2!

liats80

New member
היי נעמה

בטרום ניתוח יעברו על התיק שלך, יוודאו שיש את בדיקות הדם הרלוונטיות, יראה אותך מרדים וכו'.
אין סיבה להלחץ מ"טרם ניתוח".
בנודע לאדנומיוזיס - יש פה כמה בנות שסובלות מזה. אני מקווה שהן עוד יענו לך.
זה באמת קשה לטיפול.
בכל אופן אני ממליצה להגיע לאחד המומחים בתחום (אני לא מכירה את הרופא עליו כתבת).
תרגישי טוב!
ליאת.

naama3005

New member
תודה ועוד-1874

הי ליאת, מה שלומך? אני זוכרת אותך! עזרת לי המון לפני שנתיים. ייעוצים, תמיכה, סוריאנו.
לא נראה לי ששויקי הוא מומחה בתחום הזה.
הוא מומחה בתחום של שיקום רצפת האגן. ראש היחידה בעין כרם. והלכתי אלי בגלל השיקום אחרי הידה ובין היתר שוחחנו על זה.
זה תחומים נוגעים אבל שונים.
הוא איבחן אותי על בסיס מאפיינים ותלונות אבל כן רצה שאלך לאולטרסאונד תלת מימד (איפה עושים את זה, זה לא כזה של הריון)
ואם לא יראו שם לMRI אגן.

אני לא לחוצה ספיציפית מהטרום ניתוח אלא מכל הסיטואציה שלמזלי זו פעם ראשונה. שלי. עם כל זה שילדתי 3 פעמים, זה לא דומה, קשה לי החשיפה, ההתפשטות כ"כ פעמים בפני כל אחד, מביך לחשוב שאשכב בשולחן הניתוחים כמו תרנגול חג ההודיה. כי הניתוח בגישה נרתיקית. (ואז מה אם אהיה רדומה)
אבל אני מבינה שאצטרך להתרגל לזה. רק לא מבינה איך מישהי המליצה פעם לשים אוזניות ולנסות להתנתק, את אמורה לשתף פעולה בבדיקות. לא?

ועוד משהו, מישהי כאן מכירה מומחה לאדנומיוזיס???

למעלה