שלום לכולם - חדשה כאן ויש לי שתי שאלות ברשותכם

קעצלה

New member
שלום לכולם - חדשה כאן ויש לי שתי שאלות ברשותכם

אתחיל דווקא בשאלה הבוערת יותר הנוגעת לאמפולות נגד פרעושים - אני משתמשת כרגע באמפולות ברודליין מהווטרינר אך לאחרונה נראה כי יעילותן מאד נמוכה, החתולים שלי הם חתולי בית שאינם יוצאים החוצה כלל ובכל זאת בתוך שבועיים ממתן האמפולה הפרעושים חוזרים. האם יש המלצה לאמפולות טובות יותר? ובטוחות לשימוש כמובן. השאלה השניה נוגעת למזון יבש - כיום מאכילה את החתולים שלי ברויאל קנין אך הבנתי שבקרוב תהיה בעיה להשיג מסיבות של שינויי יבואנים. איזה מזון יבש מומלץ קיים ברמה מקבילה או גבוהה יותר באותו סדר גודל של מחיר? מודה מראש לכל מי שיכול לעזור.

Yukita

Active member
מנהל
אענה בנושא האמפולות

קודם כל, תמיד לבדוק את תאריך התפוגה על חבילת האמפולות.
&nbsp
בהנחה שהן בתוקף, יש כאן שני הסברים אפשריים למה שתיארת:
&nbsp
1. האמפולות באמת לא עובדות מאיזושהי סיבה, למשל - הפרעושים באיזור שלך פיתחו עמידות. נראה שזה קורה בהתאם לתפוצת השימוש בחומרים מסויימים. במקרה זה, ניתן לנסות אמפולה אחרת עם חומר פעיל אחר (קוראים את רשימת המרכיבים על החבילה ובוחרים אמפולה עם חומר אחר ברשימת המרכיבים הפעילים). עם זאת, יש לזכור שחוסר-יעילות כלפי פרעושים לא אומר שאין רעילות בכלל לחתולים ולכן לא למהר מדי אלא לחכות בין אמפולות.
&nbsp
2. סביר מאוד גם שיש לך מקור פרעושים בבית. במקרה זה גם האמפולה הכי יעילה בעולם לא תשמיד את כולם, כי אמנם היא הורגת או מרחיקה את מה שעולה על החתול, אבל אם יש מקור בבית פשוט יקפצו עליו פרעושים חדשים. במקרה זה הפתרון הוא לא רק אמפולה לחתול, אלא - לפחות בשלב ראשון - ניקוי יסודי מאוד בבית, כולל שאיבת רהיטים וכיבוס מצעים בהרתחה. אם עדיין יש פרעושים, בהחלט יתכן שהם בתוך סדקים ברצפה ו/או בקירות ואז אין מנוס וצריך הדברה ("הדברה ירוקה" תשתמש בחומרים על בסיס פרמתרין, שזה רעיל לחרקים אבל לא אמור להיות רעיל ליונקים. חתולים כן מגלים רגישות ולכן צריך לקחת מדביר מקצועי כמו שצריך ולא חאפר, ולהישמע להוראות בקשר לכמה זמן להתרחק מהבית).

dimitrygo

Active member
מנהל
טוענים שברבקטו עושה פלאים ומשמיד את הכל. אפילו לא חייבים

לשים על כל בעלי החיים בבית וזה עוזר לכולם.

dimitrygo

Active member
מנהל
לגבי פרעושים - אפשר לנסות אמפולות רבוליושן ואדוונטג'

וגם בררבקטו כמו שכתבתי אבל הייתי משאיר את זה כמוצא אחרון.
להדברה סביבתית אפשר להתשמש בתרסיס סנו K2000
&nbsp
לגבי רויאל קנין. לא אמורה להיות בעיה איתו. היבואן יתחילף ויהיה ניתן לקנות אותו באינטרנרט מאמזון. בעיקרון אני בעד להחליף את המזון כי הוא לא איכותי במיוחד. אך מכיוון שהוא מאוד טעים זה עלול ליצור בעיה כי לפעמים חתולים לא מוכנים לאכול שם דבר אחר.
&nbsp
על כמה חתולים מדובר? באיזה גילאים? מה ממצב בריאותם?

למעלה