שלום לכולם, חדשה עם רעיון חדש

זונגית

New member
שלום לכולם, חדשה עם רעיון חדש

אני חדשה בפורום הזה, וגם דיי חדשה בתחום הזפלין, אבל כבר הספקתי להתאהב. שמתי לב שהפורום קצת מת (בלשון המעטה), אז חשבתי על דרך להחיות אותו מעט. זה מבוסס על הרעיון שלכל דבר מוזר ככל שיהיה (וכמה שיותר מוזר או חריג יותר טוב) יש אלפי משמעויות, גם מה שנעשה בחפוז ללא כל כוונה יכול לתפוס מקום מאוד נכבד בחיוו של בן אדם על ידי המשמעות שהוא נותן לה. ולסיכום הרעיון, אין כזה דבר בר משמעות או ללא משמעות. (רק בעיקרון) זה כמו שחברי פינק פלויד אמרו שהאלבום אטום הרט מאבר היה אחד הדברים הגרועים שיצא תחת ידיהם והם לא מבינים מה עבר עליהם שם, אבל אחת מהיצירות שם היא אחת מהיצירות האהובות עליי של פינק פלויד. (טוב, בקיצור הבנתם את הנקודה, נכון?) חשבתי שאפשר ליישם את התופעה הזאת וליצור פינה מאוד נחמדה. אני יודעת שהליריקה של זפלין לא מורכבת במיוחד אבל אפשר לפרש אותה להרבה מאוד כיוונים, וליצור ממנה דברים נפלאים. (אחד הדברים שאני אוהבת בלד זפלין זה הליריקה שלה, בגלל זה) אם אתם בעניין והרעיון מוצא חן בעיניכם, אז יש לי רעיון לנושא ראשון שאפשר לנסות לתת לו משמעות- הליריקה של סטיאוורי טו הבן. (וכן, אני יודעת שזה שיר יחסית חרוש, אבל אין מה לעשות, הוא ענק והוא מספק הרבה חומר למחשבה) אפשר רק לכתוב איזו הרגשה זה נותן או להתייחס לכמה בתים בפרט, אני אכתוב עוד מעט את ההתייחסות שלי אני פשוט צריכה ללכת לאכול ולהתכונן לבוחן בביולוגיה. ערב טוב לכולם. =] המילים: There's a lady who's sure All that glitters is gold And she's buying a stairway to heaven. When she gets there she knows If the stores are all closed With a word she can get what she came for. Ooh, ooh, and she's buying a stairway to heaven. There's a sign on the wall But she wants to be sure 'Cause you know sometimes words have two meanings. In a tree by the brook There's a songbird who sings, Sometimes all of our thoughts are misgiven. Ooh, it makes me wonder, Ooh, it makes me wonder. There's a feeling I get When I look to the west, And my spirit is crying for leaving. In my thoughts I have seen Rings of smoke through the trees, And the voices of those who stand looking. Ooh, it makes me wonder, Ooh, it really makes me wonder. And it's whispered that soon, If we all call the tune Then the piper will lead us to reason. And a new day will dawn For those who stand long And the forests will echo with laughter. If there's a bustle in your hedgerow, don't be alarmed now It's just a spring clean for the May queen. Yes, there are two paths you can go by But in the long run There's still time to change the road you're on. And it makes me wonder. Your head is humming and it won't go In case you don't know, The piper's calling you to join him, Dear lady, can you hear the wind blow, And did you know Your stairway lies on the whispering wind. And as we wind on down the road Our shadows taller than our soul. There walks a lady we all know Who shines white light and wants to show How ev'rything still turns to gold. And if you listen very hard The tune will come to you at last. When all are one and one is all To be a rock and not to roll. And she's buying a stairway to heaven

reiya

New member
רעיון מקסים:)

משהו מאוד קסום,המון ירוק,המון מרחב והמון תקווה. יש לי היסטוריה מחר,אולי ארחיב בהמשך,לילה משגע:)

זונגית

New member
אוקיי,עכשיו יש לי כמה רגעים פנויים של שלווה

אז אקיים את שהבטחתי. אבל קודם כל- חשוב לי לציין שהפירוש שלי יכול להיות שונה בתכלית מפירוש של מישהו אחר- אז שוב, אין פירוש אחד ואין אמת אחת. יאללה, לעבודה! קודם כל אחת השאלות הנפוצות ביחס לשיר היא- מיהי האישה המסתורית? אישה שבטוחה שהיא יכולה לקנות מדרגות לגן עדן. ומה זה מדרגות לגן עדן? המאמינים אומרים שאפשר להשיג מקום בגן עדן בזכות מעשים טובים, צדקה, עזרה לזולת. אבל האישה בשיר בטוחה שכל הנוצץ זהב הוא.והיא קונה מדרגות לגן עדן. When she gets there she knows If the stores are all closed With a word she can get what she came for. כשהיא מגיעה היא יודעת אם כל החנויות סגורות. מה זה, גן עדן או קניון? יש כאן ביקורת חריפה על האישה הזאת. גן עדן- שאמור להיות מקום שאליו מגיעים צדיקים מבורכים, הופך להיות מונע על ידי כסף של אישה שחושבת שכל הנוצץ זהב הוא. האישה הזאת, שכנראה לא התאמצה בחייה ולא הזיעה אפילו קצת, שרק במילה שלה היא מקבלת את מה שהיא רוצה, בטוחה שהיא יכולה לשפוך קצת כסף ולקנות גרם מדרגות מפואר היישר לגן עדן. אבל האישה מגיעה לשם. וכשהיא מגיעה היא כבר יודעת אם החנויות סגורות. There's a sign on the wall But she wants to be sure 'Cause you know sometimes words have two meanings. זה אחד מהקטעים (הרבים מאוד) שקשה לי לפרש, אבל ההרגשה הכללית היא של קטנוניות או להפך- ביטחון ועמידה. יש סימן ברור על הקיר אבל היא רוצה להיות לגמרה בטוחה, כי אולי למילים יש שתי משמעויות. ברור שהאישה הזאת לא מסתפקת במועט, היא לא מוכנה לחיות בתוך הספק, היא חייבת לדעת את הכל לפרטים וחייבת לקבל כל מה שהיא רוצה במילה שלה. ואולי זה קצת מתסכל שלאישה כזו יש כל כך הרבה כוח גם בעולם הבא. וזה גורם לי לתהות.. כאן המנגינה משתנה- לא המנגינה עצמה, אבל הרוח שלה. ממשהו מעט מדוכדך, שקט, מלנכולי מעט, למשהו יותר שמיימי, וככה גם המילים. עוזבים את האישה שחושבת שכל הנוצץ זהב הוא- לא שוחכים אותה, אבל עוזבים לבנתיים. There's a feeling I get When I look to the west, And my spirit is crying for leaving. In my thoughts I have seen Rings of smoke through the trees, And the voices of those who standing looking כאן מה שאני מקבלת זה יותר תחושה.. משהו שמיימי, קסום. יש שטוענים (כך שמעתי) שהשיר נכתב ע לסמים או בהשפעת סמים. על סמים לא נראה לי כל כך, אבל כאן יש תחושה בולטת של שילוב בין טבע וגראס: In my thoughts I have seen Rings of smoke through the trees אבל גם תכלית של התגלות, משהו שתפור על הקו הדק בין העולם הזה לעולם הבא- And my spirit is crying for leaving, And the voices of those who standing looking. זה משהו שמתקשר לנושא השיר- מדרגות לגן עדן. אולי זאת חוויה אישית של רוברט, כשהוא עומד באמצע יער יפייפה ובא לי לבכות מרוב היופי והוא מרגיש בהתרוממות ובקולות שמימיים- שהוא מוכן לעזוב. אני לא יודעת מה אתכם, אבל לי זה קרה לא פעם ולא פעמיים, וזאת אחת התחושות הכי מדהימות שיכולות להיות מורגשות על ידי בן אדם. And it's whispered that soon If we all call the tune Then the piper will lead us to reason. And a new day will dawn For those who stand long And the forests will echo with laughter. זה המשך למה שתארתי- החוויה השמימית שרוברט מתאר. וזה לחש שבקרוב אם כולנו נקרא לצליל אז החלילן יוביל אותנו לסיבה ויום חדש יפציע למען אלו שעומדים ארוכות והיער יהדהד בצחוק החלילן, נדמה לי שיש לזה קשר אל החלילן מהמיולין. החלילן שמחלל וכל העכברושים נשבים בקסמו ודוהרים היישר אל תוך הנהר. יש משהו באיך שהעכברושים הלכו אחרי החלילן- ללא שאלות, ללא מחשבה כלל, מהופנטים, ואולי זה מה שיקרה לנו ביום מן הימים כשנדע איך לוותר על המחשבות המטרידות שלנו ולהשמע לצלילי החלילן המפתים, לצלול אל תוך הנהר ואז היער יהדהד בצחוק. כאן השיר נהייה יותר קצבי, התופים מקבלים יותר משקל, כאילו מגיעים לתובנה שמכה בך פתאום. עד כאן זה היה הרקע הבר משמעות, כדי שמשמעות השיר תהייה משמעותית יותר. " אם יש המולה ליד הגדר שלך אל תזדעק עכשיו זה רק נקיון אביב למען מלכת מאי כן ישנם שני שבילים בהם תוכל ללכת אבל בטווח הרחוק יש עדיין זמן לשנות את הדרך שאתה עליה " הקטע עם ההמולה ליד הגדר שלך מתקשר לי לאסוצאציה מאוד מצחיקה, של רועה צאן, שנרדם במשמרתו על הכבשים וחולם חלומות מתוקים על צלילים ועל צחוק שממלא את כל היער. פתאום הוא מתעורר בפחד בגלל קולות שנשמעים מגדר הבקר שלו, או מה שזה לא יהיה. "זה רק נקיון אביב למען מלכה מאי" אוקיי, אני ממשיכה עם התאוריה של רועה הצאן כי אין לי משהו יותר חכם להעלות. הוא אומר לרועה (כשאני אומרת הוא- אין לי מושג מי זה, זה פשוט יותר נוח) להרגע, לא להזדעק, כי זה רק נקיון, איזה סדר בגורל שהכוחות העליונים עשו. (אלוהים, מלכת מאי, מה שזה לא יהיה) הצאן הלך, אולי זאב כירסם את כל הכבשים, אבל נסתרות דרכי האל. אל תשאל שאלות ואל תאבל. יש לך רק שתי בחירות מכאן אבל בטווח הרחוק הכל עוד יכול להשתנות ויש לך אלפי הזדמנויות לקפוץ מדרך אחת לשנייה. הראש שלך מהמהם והוא לא ילך במקרה שאת לא יודעת החלילן קורא לך להיצטרף אליו גברת יקרה האם את יכולה לשמוע את הרוח נושבת, והאם ידעת המדרגות שלך נחות על הרוח הלוחשת נמשיך עם רועה הצאן. האבל כבד הראש שלו כואב והוא מבולבל. זה לא ילךלך אם תמשיך לחשוב ולנסות לכבוש את כל הרגשות האלו. פשוט לך אחרי החלילן שקורא לך, ותוותר על הדחף לשליטה על חייך. תן לו להנחות אותך. וכאן- אנחנו חוזרים לגברת היקרה, שחושבת שכל הנוצץ הוא זהב. הבתים הקודמים מתארים איך באמת משיגים מדרגות לגן עדן, על התהליך השמיימי, על ההתגלות, על התובנה, ועל האמונה בחלילן-רק כך באמת מגיעים לגן עדן. אי אפשר באמת לקנות מדרגות לגן עדן. גברת, את שומעת את הרוח שנושבת? היא נושבת עם המדרגות הארעיות שלך, שקנית בכסף אבל שלא שוות פרוטה. הנה לך! אי אפשר לקנות מדרגות לגן עדן. וכאן נכנס הסולו גיטרה, אחרי ההחלטה הנחרצת של השיר, מהות השיר, אחרי שהתקבלה התשובה המוחלטת לשאלה שכל כך הרבה אנשים עוסקים בה- איך להגיע לגן עדן. וכך כשאנחנו נסחפים עם הרוח במורד הדרך הצל שלנו גבוה מהנשמה שלנו הנה הולכת לה הגברת שכולנו מכירים שזורחת מאור ורוצה להראות כיצד הכל עדיין הופך לזהב ואם תקשיבו מאד חזק הצליל יגיע אליכם בסוף כשכולם אחד ואחד הוא כולם להיות סלע ולא להתגלגל... והיא קונה מדרגות לגן עדן ________________________________________ אני נותנת קרדיט לאתר שממנו לקחתי את התרגום לשיר, מה שעזר לי להבין אותו ביתר קלות. http://shirim.wopagames.com/forum_posts.asp?TID=18&PN=2&get=last וואו, אף פעם לא הבנתי באמת כמה אני אוהבת את השיר הזה. אלו אחד השירים היפים ביותר שנבראו. זאת מתנה. מצחיק איך ששיר של להקת הבי מטאל יכול להיות עם משמעות שתואמת כל כך את ההשקפות של כל המאמינים בה' באשר הם. נהנתי מאוד, מקווה שגם אתם. נעם.

The Walrus

New member
ניתוח מעולה, אבל

הוא מרגיש קצת מאולץ... לא חושב שפלאנט אי פעם חשב כל כך לעומק על המילים, או ניסה להגיד כל כך הרבה. בכל מקרה, the rain song שיר כל כך הרבה יותר טוב מstairway...

זונגית

New member
אבל אני חושבת שזה כל העניין

אולי פלאנט חשב לעומק על המילים ואולי לא, אתה מבין- זה בכלל לא משנה מה פלאנט חשב. היצירה הזאת, כמו הרבה הרבה יצירות אחרות, כמו כולן בעצם, כבר מזמן לא שייכת למי שכתב אותה. היצירה תמיד עומדת מלפני מי שכתב אותה. ולכן, זה לא משנה למה הוא התכוון, זה לא משנה בכלל מה דעתו על מה שהוא עשה, כי זה כבר מזמן לא שייך לו, אלא לכל אדם ואדם ששומע ומתחבר לזה. מה שכתבתי עכשיו זה הסטאירווי שלי, רוב הסיכויים שאם פלאנט יקרא את זה הוא פשוט ישאר עם מבט קפוא על הפרצוף ובמוח תעבור לו שרשרת בלתי נגמרת של "WTF?" הרעיון הוא שכל אחד יכניס מעצמו לשירים של זפלין בקטעים שהוא מתחבר אליהם (אם הוא מתחבר), ואני חושבת שדווקא לד זפלין היא הלהקה בשביל לעשות דבר כזה. בוב דילן כותב נפלא, אבל (ועכשיו אני לא מדברת מתוך בקיאות גמורה, אז תקן אותי אם אני טועה) יש בשירים שלו תמיד משהו מאוד מכוון, הוא תמיד יודע לאן הוא הולך, אי אפשר לייחס כל כך הרבה כוונות שונות לשירים שלו- כי כל שיר מאוד מפוכס על עצמו. אפשר להתפעל ממשחקי המילים ומהשנינות ומאוצר המילים ומאוד הרבה דברים אבל אי אפשר להתעלם מהכיוון של השיר. בשירים של זפלין יש הרבה ריק בין המילים. אף פעם אי אפשר לדעת לאן הן לוקחות אותך, אין להן כיוון, הן פשוט שם עם השתיקה שיש ביניהן. מצד אחד- זה מה שגורם לליריקה שלהם להישמע "ללא משמעות בכלל", ובאמת- לא בטוח שרוברט בכלל חשב עליהן, על המשמעות שלהן, בחר כל מילה בקפידה וחפר וחפר.. אבל התוצאה המקבלת היא תוצאה כזאת. אם מתעמקים בשיר ובאמת מתיישבים עליו אפשר לסחוף אותו לכיוונים מאוד מעניינים. ורוברט יכול להגיד כמה WTF שהוא רוצה אבל זה לא ישנה את העובדה שבאותה המידה זאת באמת יכולה להיות המשמעות של השיר. אבל כמובן, אם לא רוצים, לא חייבים, אני רק הבהרתי את עצמי. עכשיו אני הולכת להתכונן לבחן מזדיין בכימיה שיש לי מחר, לילה טוב לכולם, שימרו על אופטימיות =] נעם

Presence

New member
טוב אז...

הפורום קצת מת ואני מסתובב פה כבר כמה זמן למרות שאני לא כותב...לא כי אני לא רוצה כי אני לא יודע...בכל מקרה יש לי כמה דברים לומר... קודם כל: "יש אישה שבטוחה שכל הנוצץ זהב והיא קונה מדרגות לגן עדן" לא אומר כלום! פשוט כלום! אני חושב שמה שמיוחד בלד זפלין הם שהמילים הם רק אמצעים להעביר את המוסיקה ואני מסוגל לחפור שעות על המוסיקה אז בואו פשוט נסכם שהיא גאונית בפשטות היחודית שלה! זאת בניגוד לפינק פלויד שאצלם המוסיקה (איכותית ככל שתהיה בכל זאת כמה מחברי הלהקה אקדמאים בתחום המוסיקה) היא הדרך להעביר את המילים! שלא תטעו! יש ללד זפלין יצירות עם ליריקה מדהימה ומרגשת (ומדרגות לגן עדן בראשן-יחד עם עוד כמה) אבל חלק גדול מהיצירות פשוט לא אומרות כלום! אני בטוח שיהיו כאלה שיחלקו על דעתי אז בואו פשוט נסכם שזאת דעתי ותאמינו לי שאני אומר ששמעתי כבר את כל התיאוריות על זפלין! חוץ מזה נאמר פה שלא ידוע אם השיר "מדרגות לגן עדן" נכתב תחת השפעת סמים. תגידו מה אתם עושים צחוק?! ברור שכן! בכל מקרה תסלחי לי רעיון יפה והכל אבל היצירה הזאת, טובה ככל שתהיה וגאונתי ככל שתהיה, יצאה מכל החורים! היא לא אומרת כלום! צאו מזה! במקום זה בואו ננסה להעלות את הרמה של הפורום ותעלו פירושים לשירים קצת פחות מוכרים..אל תהיו עוד אחד ממיליוני פורומים של זפלין שהדבר היחיד שמעסיק אותם הוא הפירוש של השיר הזה! לא אכפת לי אפילו גם קצת להשקיע ולכתוב פה אבל יש לי 10 ימים עד שאני טס להודו! אני מכיר את כל היצירות של זפלין (שהוקלטו) ואם מישהו רוצה לדעת מה דעתי על יצירה מסוימת מוזמן לשאול בכיף! תודה על ההקשבה! רעיון יפה לפורום כל הכבוד!

זונגית

New member
קודם כל- תהנה בהודו!

ההורים שלי היו שם לפני שנה והם כבר מתכננים עוד טיול הם התאהבו בארץ הזאת והיא מדליקה. תלוי איפה אתה מתכוון להיות ומה אתה מתכוון לעשות כמובן. טוב נו, חח לא משנה.. חשבתי שיהיה כדאי להתחיל בstairway דווקא בגלל שהוא היצירה הכי מוכרת של זפלין, אבל כמובן שכל הרעיון זה לפתח ליצירות פחות מוכרות. הייתי שואלת אותך מה דעתך על יצירה מסויימת אבל נראה לי שיהיה יותר מעניין דווקא שאתה, תביע את דעתך על יצירה שמאוד מאוד עשתה לך את זה. (מה גם שאני לא מכירה את כל היצירות של זפלין שהוקלטו אז אני יכולה לפספס שירים טובים). מה דעתך, תמצא את הזמן?

Presence

New member
אוקי...

סבבה אני אמצא איזה שיר שממש עשה לי את זה ואני ינסה לכתוב...לא מבטיח כלום!

The Walrus

New member
רעיון יפה, אבל להקה לא נכונה

כי ל80% מהשירים של זפלין המילים פשוט... לא אומרות כלום. וגם ה20% הנותרים הם לא שיא העומק. נראה לי יותר מתאים לפורום דילן\לאונרד כהן...

MilkShack

New member
מגניב, אני בעד.

אגב, לא הייתי פה יומיים (אם מישהו שם לב..) כי הייתי בטיול :]

למעלה