שלום לכולם, חדשה עם שאלה

שלום לכולם, חדשה עם שאלה

גם אני עצמאית ועובדת מהבית. בזמן האחרון אני לא מצליחה להתרכז בעבודה ודעתי מוסחת ע"י דברים אחרים רבים (מאוד) שאני צריכה ו/או רוצה לעשות מלבד העסק. הגעתי למצב של הזנחת מטלות העבודה ואני מרגישה רע עם זה אך עדיין לא מביאה את עצמי לעבוד ביעילות ובמסירות של פעם שהייתי רוצה להגיע אליה. קרה למישהו פעם? יש הצעות לשיפור?

שלום עינת ודן

מהרגע שהחלטתי אני עובדת מהבית, היה לי ברור שלא אלך "אחורה". אם כבר אני כאן עושה את מה שאני רוצה, אין שום סיבה בעולם שלא אקח אחריות על מה שקורה לי. בעיני זה מצב שעלול להצביע על עוד דברים אחרים כמו למשל, אי שביעות רצון או חוסר עניין בעבודה. אחרת אני לא רואה דיבה להגעי למצב זה. מעבר זה, אם את "מרגישה רע עם זה", מה הסיבה שאת לא משנה את זה? מה יועילו הצעות לשיפור?

siv30

New member
תעוררי עניין מחדש

אני היתי יושבת עם עצמי איזה סוג של הסחות דעת הכי מוציאות אותי מהמסלול והיכן איבדתי את העניין. היתי מנסה להחזיר עטרה ליושנה, אבל אם זה לא הולך והעניין לא חוזר, היתי באמת שוקלת שינוי תחום עיסוק.

motyka

New member
שימוש בדף מטלות יכול לעזור

"רק על עצמי לספר ידעתי" בתחילת יום אני לקוח דף, או מכין מסמך במחשב, מחלק לשתי עמודות באחת מחלק את היממה לפי שעות ושם רושם פגישות, טלפונים שצריך לעשות בזמן מוגדר, מועדי מסירה, שיעורים שאני מעביר, וכל מה שצמוד לזמן מוגדר. בעמודה השניה אני רושם את כל מה שאני צריך לעשות היום (בדרך כלל יש לי כמה דפים כאלו, אחד לכל יום, ואני רושם בם דברים כשנזכר) אני רושם גם דברים הקשורים לעבודה, גם מטלות במשק הבית, גם מטלות חברתיות וגם שטויות כמו ללכת לקנות נורות 100 וואט. אחר כך אני קובע סדרי עדיפות, ורושם במספרים ליד כל מטלה. השלב הבא הוא הקשה יותר - אני מנסה להשאר צמוד לרשימה. אבל - יש טלפונים המסיחים את הדעת, ויש משפחה התובעת את שלה, ולא תמיד הכל מסתדר בדיוק כרצוי. והחשוב מכל, במרקר אני מסמן מה שחייב להסתיים היום, ועל זה אני עובד גם בשעות מוזרות (כמו עכשיו). בהצלחה

אני צריכה לכתוב בדף אחר

את זה שאני צריכה לכתוב בדף את המטלות שלי ולשים מסטיק מאחורי האוזן כדי להזכיר לעצמי שעשיתי את זה... אין סיכוי שאני אכתוב את המטלות שלי על דף זה מזכיר את בי'צפר, ולא היה לי שם טוב... למדתי איכשהוא עם הזמן לדעת אין לנווט את היום שלי באופן כזה שיהיה לי נוח, וזהו. כשיש לחץ, יש לחץ, ואח"כ בא רגיעה. לא נמצאת בד"כ במצב שבו אני לא עושה את מה שהחלטתי שאני עושה... מוטי, 23:00 בלילה זו לא שעה מוזרה...

יונית א

New member
בלי מסטיק מאחורי האוזן

אני כן עושה שימוש בדפי משימה ולוח זמנים, בהחלט עוזר לי לנווט את עצמי ולעמוד ביעדים שלי. ההבדל שאני לא מכינה אותו לפי שעות ביממה-אלא בפאזות של שבוע, חודש(אבל אלו הבדלים מטיבו של תחום עיסוק ואולי גם אישיות שונה) אבל בהחלט נוח לי לעבוד עם דף משימות (אגב אני מחלקת ל-2 דפים-יש את ה"משימות הביתיות -כמו לקנות נורות ולגשת לבנק, ויש את הדף של העבודה- וגם זה מחולק אצלי למשימות טווח ארוך, בינוני וקצר). נוח לי לעבוד ככה, והכי כייף זה למחוק משימות שכבר בוצעו.

motyka

New member
מצטרף ל"כף"

ועוד יותר כף זה למחוק כבר היום משימות שמתוכננות לעשייה מחר

למעלה