שלום לכולם,חדשה פה.

spectacular

New member
שלום לכולם,חדשה פה.

פעם האמנתי בכל מיני דברים שגרמו לי להרגיש עוצמה אישית. היום אני כבר לא מאמינה בדברים אלו לכן אין לי את אותה העצמה האישית, למעשה אני חושבת שהיה טפשי מצידי להאמין בדברים האלה שגרמו לי לחוש עוצמה. כלומר ,היום אני חושבת שלעוצמה שחשתי לא היה כיסוי ,ולכן היא כביכול לא היתה קיימת,או שהיתה שקרית. אבל, אותה עוצמה היתה כוח מניע,וגרמה לי לפעול ,העוצמה ה"מזויפת" היתה בשבילי עצמה אמיתית. איך מפתחים עוצמה אמיתית.? יש דבר כזה? האם כשאדם מאמין שיש לו כוח זה בעצם הכח? הרי אדם יכול להיות מטורף הוזה ולהרגיש כל יכול, אבל הוא טועה ,אז יש לו עוצמה אישית או לא? זה קצת מבולבל, מה שאני שואלת בעצם זה- האם לדעתכם עוצמה היא דבר אוביקטיבי או סוביקטיבי? האם עוצמה היא תחושה או יכולת?או שניהם? האם עוצמה בלי יכולת היא קשקושי ביצים? איך נכנסתי עם כל השאלות האלה,כמו רוח סערה...

Deerest

New member
כוונון.

באילו "מיני דברים" האמנת? איזו עוצמה הרגשת? במה זה התבטא? מדוע הדברים ההם "אכזבו" אותך? מה זה הכיסוי שלא היה? אגב, יש כאלו שעבורם קשקוש ביצים זו ממש העצמה.

spectacular

New member
אנסה לפרט בקצרה,

האמנתי בקיומו של כח עליון ובמשמעות החיים כחלק ממערכת של בריאה אלוהית,שיש בה צדק להולכים ב"דרך הישר", האמנתי שאם אעבוד קשה ואתן את כל כולי ואראה את הטוב בכל אדם ואשתדל תמיד לתת בלי תנאים ואהיה סולחת וישרה ואמיתית,וכו"בלה,בלה,בלה, אז זה גם מה שישתקף לי מהסביבה, זה נורא נחמד להאמין בכל היופי הזה אבל היום נראה לי שטותי לגמרי. סתם אנחנו נולדים ומתים ואין כלום לפני או אחרי ,ובאמצע צריך פשוט להפיק את המירב והטוב ביותר שניתן לנו. אני עדיין מאמינה במה ש"טוב" ומה ש"רע" אבל אני לא מרגישה מוגנת, אני יודעת שגם אם אבחר ב"טוב" הרע ביותר ממתין אולי מאחורי הפינה. פעם לא חשבתי כך הייתי"חיובית" ו"האמנתי"בבטחון ש"יהיה טוב" זה נתן לי תחושה של כוח. היום,אחרי שהזדעזעה מערכת האמונות שלי אני צריכה למצוא דרך להתחזק זה מה שאני מחפשת.

Deerest

New member
סבלנות.

יש כאן איזה מוקש או שניים שעלית עליהם בקלילות, אחד מהם הוא מוקש הצפיה או במילים אחרות "אם אני.... אז.... אולי נדבר עליהם בהמשך. בינתיים... ממה היא הזדעזעה?

spectacular

New member
מהם המוקשים? ארצה לשמוע.

זעזוע- כשהיסודות מתערערים,וכל הבניין נופל. בנין-אני. יסודות-מערכת חשיבה,אמונות. צריך לעשות כך וכך כדי להשיג תוצאה מסוימת. אם...אז...

Deerest

New member
הזמן היחסי

בשלב זה אני אוחז בידך ושנינו יחד הולכים לעקוף מוקש שנכנה אותו בשמות כגון: אני שואלת ואתה משיב, אני מקבלת ואתם נותנים, אני זקוקה אתם תומכים, או כל כינוי שמתאר מצב בו את מצפה לקבל איזושהיא עזרה מגורם חיצוני אחר. ברשותך אמשיך לשאול. כמה זמן עבר עד שהחלטת שהכל זה בלה בלה ולא שווה? מדוע לא קודם? מדוע לא אחר כך? מה גרם לך להחליט דווקא בנקודת זמן זו? האם יתכן שמה שציפית לו היה מגיע יותר מאוחר? אולי "זה" הגיע ולא ראית אותו? אני חש כאן במצב שהיסודות נבנו/הוחלפו/שופצו מהר מדי עבור הבניין.

spectacular

New member
אולי אתה צודק ואולי לא,

בכל אופן ,בשלב זה אמשוך את ידי מידך.אני הולכת לבד. אינני מצפה לקבל עזרה מגורם חיצוני, העלתי תהיות לגבי העצמה אישית מהי. הבעתי את תחושתי בנושא,וכך גם אמשיך פה ובמקומות אחרים , ואני בטוחה שאקבל את התשובות מעצמי תוך כרי כך. והזמן הוא באמת יחסי,יש לי את כל הזמן שבעולם. תודה.

Deerest

New member
תודה לך.

והתנצלותי הכנה אם התקרבתי יותר מדי, מהר מדי... אם בכלל.

Deerest

New member
תודה ../images/Emo140.gif.

(נסי לשים לב לתחושתך כשתגיעי לשאלה הבאה) מה את חושבת שיקרה אם אתרחק? מה ההבדל בין "אל תתרחק לי" ל"אל תתרחק ממני"

spectacular

New member
מוגנת-כדי לא להפגע

הדרך שלי להתחזק זה אולי לצבור הצלחות. הצלחות-השגים שחשובים בעני. הצלחות יגרמו לי להרגיש מוגנת,ויותר בטוחה בעצמי. כשלונות גורמים לי להפסיק לסמוך על עצמי. קשה לי להשיג את ההצלחות שלי כי המצב הרגשי שלי משפיע עלי ועוצר אותי, אני כועסת ולא מצליחה להרגע.הכעס אוכל אותי מבפנים.

הצלחות הן הצד השני של הכשלונות

בד"כ הצלחות תובעות מהמצליח הרבה הרבה חשיפה, לא הגנה... אין אפשרות לזכות באחד בלי השני... כעס שאוכל - ממית!

שלום טל

את מעלה יופי של דברים... וגם... "זה קצת מבולבל" הוא שלב מאוד חשוב והכרחי... יש דבר כזה? את שואלת... אני חושבת שכן. ולפני הכל, אוביקטיבי סוביקטיבי תחושה או יכולת מטורף או הוזה מבולבל קצת או הכל מה זה לדעתך להרגיש כל יכול? עוד אין סערה... ולסערה עדיין אין עין... כשנמצאים ממש ממש במרכז הסערה...בעין הסערה שום דבר לא מתרחש אין תזוזה וגם אין שום שאלה... רק הכל מסביב מסתובב ערב טוב

spectacular

New member
אביבה ../images/Emo24.gif

להרגיש הכל יכול זה לממש מחשבה. כי זה קצת כמו אלוהים -לחשוב,לתכנן ואז לבצע וזה יוצא כמו שתוכנן. מה שנקרא הצלחה. סערה נוראית ,מערבולת,מה עושים? לא עושים כלום? זה אולי ישאב אותי לגמרי. נלחמים? זה לא יעזור,אולי אפילו יחמיר. לתת לסערה לעבור? אולי הסערה זה אני ואני יכולה להפסיק אותה? איך מפסיקים סערה? וכשתחלוף הסערה האם אני אכיר את עצמי? האם אני אהיה אחרת? עד שהתרגלתי לעצמי ככה... בוקר נפלא לכולכם.

Deerest

New member
סליחה, התור מתחיל משם.

בקר/לילה טוב טל. יש לנו בפורום כבר... וואו... 6!!! עמודים. מלאים בתוכן. אם לא עשית זאת, קחי את הזמן והנפש, עברי לעמוד האחרון (הראשון) וקראי. למרות שיש לי הרגשה שכבר עשית זאת, עכשיו, אחרי היכרות קצרה עם רובנו, הקריאה הנוספת עשויה לקבל משמעות אחרת. בקריאה קשובה תוכלי לשים לב לחוט הדק שבאופן מאד מיוחד עובר בין הנושאים ובונה אט אט... נו... יסודות?

שאלה מדהימה !

והתשובה היא שאת תמיד מדמיינת את זה! זה תמיד הדימיון שלך. מה זה עוצמה? רואים את זה? אפשר לגעת בזה? לא ממש. זאת מילה, כמו אהבה. שגם היא דבר דמיוני. החדשות הטובות, הן שאת יכולה לבחור מה לדמיין, או במילים אחרות, למה להתחבר. את יכולה להתחבר לעוצמה, לאהבה, לבטחון עצמי, לאושר, ולמה שאת רוצה. אין דבר כזה "מזוייף". רק אולי בנושא של תדמית. העוצמה שהייתה לך פעם.. הייתה אמיתית! דמיינת אותה, המצאת אותה, מצאת לך סיבות למה להרגיש עוצמה, ובעודך עושה זאת באופן הכי אמיתי בעולם אכן הרגשת עוצמה, ואז יום אחד עלה החשש שזה לא אוטנתי והסיבות לא אמיתיות ובעצם אין לך זכות להרגיש עוצמה, והנה בשניה שעלו המחשבות האלה מה קרה? נעלמה העוצמה. לא כך? רוצה סיבה להרגיש עוצמה? הנה סיבה. כי בא לך. מה דעתך?

למעלה