שלום לכולם ,חדשה !!

רויטל9

New member
שלום לכולם ,חדשה !!

שלום אני רויטל אמא לאיליי בן 4 וחצי אספר לכם קצת על בני : איליי ילד בן 4.5 ידל מקסים , ופיכח שאוהב לעבוד ולהצליח הוא מטופל כבר כמעט חצי שנה אצל קלינאית תקשורת עקב בעיות בשפה הוא מטופל בהתפתחות הילד רחובות ועבר גם אבחון פיסכולוגי התפתחותי . שאלתי היא : הקלינאית אמרה שהוא יצטרך שנה הבא להיות בגן שפתי כך גם אומרת ההערכה הפסיכולוגית התפתחותית והנירולוג . אבל הלב שלי אומר לי לא , מכיוון שאיליי ילד שמאוד רוצה להצליח הוא ילד שיש לו המון חברים בגן אפילו הגננת אומרת שהוא נתן קפיצה בחצי שנה האחרונה אפילו הקלינאית אומרת כך אבל היא חושבת שהוא יאבד את עצמו בגן חובה רגיל . מאוד קשה לי לשמוע את המילה חינוך מיוחד כי הבן שלי לא צריך את זה אני יודעת שיש לו בעיות בשפה אבל הוא יתגבר עליהם אני רצה שהוא ילמד במסגרת רגילה וימשיך את הטיפולים . אשמח לשמוע על הגן השפתי איםן מישהו יודע על כך פרטים , ומה אתם ממליצים לי לעשות ? מה כדי עבור הילד מה יהיה לו טוב? האים לא יהיה לו טוב כשהוא יהיה עים ילדים רגילים וכך ילמד מהם ולהמשיך את הטיפולים . אני אפילו מוכנה לשלם למישהו שתבוא הביתה לטיפול (אשמח לשמוע על מישהו שמכיר ) אולי אפילו לשלב לו גננת שייח תודה על התגובות רויטל 052-6969411

brum

New member
קודם כל אין מה לפחד מהמילים

חינוך מיוחד - זה פשוט אומר חינוך בצורה אחרת שתתאים לצרכים יותר ספציפים את צריכה לחשוב על טובת הילד לא רק מבחינת החברה (וזה תמיד טוב להכיר עוד ילדים חדשים כי למשל כשהוא יעלה לכיתה א' לא יהיו הרבה ילדים מהגן שלו אם את גרה בעיר) מכיוון שאת מתלבטת אני מציעה לך לא לדחות את האפשרות של חינוך מיוחד מצד אחד (כלומר להתחיל בהליכים) ומצד שני ללכת איתו לעוד קלינאית (אם את חושבת שהקלינאית הזו לא מספיק טובה) שתבחן אותו ואז תחזק או את הדעה שלך או את הדעה של הקלינאית הקודמת ואז תהיה יותר רגועה לגבי מה טוב לילד. לדעתי הילד צריך דגש על הבעיה שמעכבת אותו וזה אפשר לעשות בגן שאין בו הרבה ילדים והוא מקבל גם טיפול שעוזר לו להתגבר על הקשיים הספציפים שלו וזה מה שהוא יקבל בגן טיפולי ואני מסכימה עם הדעה שהוא לא יכול להתקדם בגן רגיל ולו רק בגלל שיש כל כך מעט תשומת לב.

שמחה16

New member
אם את יכולה להשקיע כספית כדאי!

אם יש לך אפשרות להשקיע ולתת לילד באופן פרטי את הטיפול השפתי כדאי! למרות שבגן זה עדיין לא קריטי. מה שחשוב יותר זה להשקיע לקראת כיתה א' שאז הוא יהיה בכיתה רגילה ולא בכיתה של ח"מ. בהצלחה!

Navva

New member
השאלה אם הבעיה היא שפתית "נטו"

אם כן הנכון ללכת לגן רגיל ולתגבר אחה"צ. אם לא כדאי ללכת לגן שפתי. בעיר מגוריה של הכותבת יש גנים טבים. אם הוא בשנה שעברה בגן חובה, כדאי כבר עכשיו לדאוג לגננת שיח. יכול לקדם.

Diana M

New member
חינוך מיוחד

רויטל יקרה, קשה מאוד להתווכח עם רגשות. לך כאמא קשה לשמוע את המילים "חינוך מיוחד". את לא לבד יש הורים רבים שמאוד קשה להם לקבל את הצורך בשילוב ילדם במסגרת של חינוך מיוחד. אני יוצאת מתוך ההנחה שאת אמא מאוד אחראית שפנתה לאנשי מקצוע טובים ודאגה לכך שבנה יאובחן ויקבל את הטיפול הטוב ביותר שאת יכולה להשיג בעבורו, לכן אני מניחה שאם כל אותם אנשי מקצוע אליהם פנית ממליצים על מסגרת של חינוך מיוחד כנראה שהיא באמת נחוצה. אין זה אומר שבנך ישאר שם תמיד, אך לעומת זאת אם לא יקבל טיפול מתאים אולי יגיע לחינוך המיוחד בהמשך ואז בגילאיים מתקדמים יותר אכן קשה יותר לחזור לחינוך רגיל. לו אני במקומך הייתי פונה לאיש מקצוע נוסף, אולי באופן פרטי, לצורך התייעצות. בהצלחה דיאנה

למעלה