ברוך הבא!
סלח לי מאוד, אך לפני שאני פונה לענות על שאלתך, אני פשוט חייבת להגיד לך שהתאהבתי בכינוי שלך. הוא מזכיר לי פנטזיות רחוקות וקסומות.
ולעניין: אימצתי מאוד מזמן ולא דרך אידה, כך שאני לא ממש מעודכנת בכל ההיבטים הטכניים, אך לדעתי אם מרגישים צורך לעשות משהו ולהתכונן, אז דבר ראשון הוא להמשיך לקרוא (ולכתוב) בפורום, ולא רק החל מעכשיו, אלא גם אחורה. יש כאן המון מידע גם טכני וגם חווייתי על תהליך האימוץ ועל מה שקורה אחרי. יש סיפורי אימוץ, סיפורים על הצלחות ושמחות ומנגד ועל קשיים ובעיות. יש כאן גם קישורים לכל מיני כתבות מקצועיות ולא מקצועיות, לסרטים, ולעדויות של מאמצים ומאומצים בארץ ובעולם, שיכולים אולי לתרום משהו למי שמתחבר לזה. (אפשר גם לחפש לבד ברשת כתבות, בלוגים, סרטים וכד' בנושא.) ויש כאן כמובן משתתפים שיכולים לענות על שאלות ולהציע תמיכה, אם יש צורך.
אפשר גם לדבר ואף להיפגש עם משפחות מאמצות, כולל להשתתף במפגש פורום, אם יהיה כזה. מומלץ בחום כי אין כמו מראה עיניים.
וכמובן, לא לשכוח שילד שאומץ הוא קודם כל ילד, ולכן מומלץ לקרוא ספרים או מאמרים כלליים על גידול ילדים, התפתחותם, וכו'. ויחד עם זאת לזכור שכל ילד הוא עולם ומלואו ושהדברים שתקראו או תשמעו לא בהכרח יהיו רלוונטיים לילד הפרטי שלכם. וחשוב לזכור כל אחד כותב מניסיונו האישי בלבד, ומטבע הדברים הניסיון הזה מוגבל ושונה מזה של האחרים. בקיצור, לשמור כמה שיותר על ראש פתוח ולהשתדל לא להינעל על ציפיות מסוימות או רשמים מסוימים של אחרים (ואני יודעת שזה קשה מאוד).
זה מה שאני יכולה להגיד בכללי. אם יש שאלות יותר ספציפיות, אתה מוזמן להעלות אותן כאן ונשתדל לענות כמיטב יכולתנו.
שיהיה המון בהצלחה ושההמתנה תהיה קצרה.