שלום לכולם ! חדש כאן :)

GoldRaven

New member
שלום לכולם ! חדש כאן :)

בשלב זה - בעילום שם ... מתחילים תהליך מול מול (עם אידה).
חוץ מהבירוקרטיות - מאיפה מתחילים ???
תחת ההנחה שהעמותה מטפלת בכל מה שצריך עד שיש ילד - מה עוד ?
איך מתמודדים ? מה לקרוא ? למה להתכונן ?

בקיצור - אני חדש פה :)

KallaGLP

New member
ברוך הבא!

סלח לי מאוד, אך לפני שאני פונה לענות על שאלתך, אני פשוט חייבת להגיד לך שהתאהבתי בכינוי שלך. הוא מזכיר לי פנטזיות רחוקות וקסומות.

ולעניין: אימצתי מאוד מזמן ולא דרך אידה, כך שאני לא ממש מעודכנת בכל ההיבטים הטכניים, אך לדעתי אם מרגישים צורך לעשות משהו ולהתכונן, אז דבר ראשון הוא להמשיך לקרוא (ולכתוב) בפורום, ולא רק החל מעכשיו, אלא גם אחורה. יש כאן המון מידע גם טכני וגם חווייתי על תהליך האימוץ ועל מה שקורה אחרי. יש סיפורי אימוץ, סיפורים על הצלחות ושמחות ומנגד ועל קשיים ובעיות. יש כאן גם קישורים לכל מיני כתבות מקצועיות ולא מקצועיות, לסרטים, ולעדויות של מאמצים ומאומצים בארץ ובעולם, שיכולים אולי לתרום משהו למי שמתחבר לזה. (אפשר גם לחפש לבד ברשת כתבות, בלוגים, סרטים וכד' בנושא.) ויש כאן כמובן משתתפים שיכולים לענות על שאלות ולהציע תמיכה, אם יש צורך.
אפשר גם לדבר ואף להיפגש עם משפחות מאמצות, כולל להשתתף במפגש פורום, אם יהיה כזה. מומלץ בחום כי אין כמו מראה עיניים.
וכמובן, לא לשכוח שילד שאומץ הוא קודם כל ילד, ולכן מומלץ לקרוא ספרים או מאמרים כלליים על גידול ילדים, התפתחותם, וכו'. ויחד עם זאת לזכור שכל ילד הוא עולם ומלואו ושהדברים שתקראו או תשמעו לא בהכרח יהיו רלוונטיים לילד הפרטי שלכם. וחשוב לזכור כל אחד כותב מניסיונו האישי בלבד, ומטבע הדברים הניסיון הזה מוגבל ושונה מזה של האחרים. בקיצור, לשמור כמה שיותר על ראש פתוח ולהשתדל לא להינעל על ציפיות מסוימות או רשמים מסוימים של אחרים (ואני יודעת שזה קשה מאוד).
זה מה שאני יכולה להגיד בכללי. אם יש שאלות יותר ספציפיות, אתה מוזמן להעלות אותן כאן ונשתדל לענות כמיטב יכולתנו.
שיהיה המון בהצלחה ושההמתנה תהיה קצרה.

GoldRaven

New member
תודה !

תודה רבה על קבלת הפנים החמה.
אני אקח את עצתך ואתחיל "לחרוש" על הפורום ולקרוא ולקרוא ולקרוא.
בהמשך הדרך אני אשמח להפגש גם עם אנשים שעברו תהליך דומה אבל עוד חזון למועד.

תודה !

נוני 75

New member
ברוך הבא

מסכימה עם קאלה
מעבר לכך אימצתי אצל אידה לפני שנה + אשמח לענות על שאלות ,תהיות בפרטי

נוני

ובהצלחה!!!

KallaGLP

New member
אולי יש איזה פירוש ספציפי, אך לא ידוע לי כזה.

הכינוי פשוט יוצר אווירה של פנטזיה, כי זה לא סתם עורב אלא עורב זהוב. עושה אסוציאציה עם עורבים מספרי פנטזיה, כגון "שיר של אש ושל קרח", סדרת הפנטזיה האהובה עליי, ששם עורבים משחקים תפקיד חשוב (מעבירים הודעות, למשל) ויש שם גם עורב קסום בעל עין שלישית במצח. אם יש פירוש מעבר לזה והגולש יבחר לחלוק אותו עמנו - אשמח מאוד.

ori2r

New member
בהצלחה

אנחנו גם מאמצים דרך אידה. עדיין מחכים למפגש הראשון כך שלא יכולה עדיין לענות על שאלות. הטיפ העיקרי שיש לי לתת לך בשלב הזה זה להתאזר בהמון אורח רוח וסבלנות, לא לעצור את החיים בגלל האימוץ, והכי חשוב להאמין שזה יקרה בסוף! שיהיה המון בהצלחה

גלי 10

New member
ברוך הבא

בפגישה הראשונה עם אידה אתה מקבל (קיבלת?) הסבר ראשוני לגבי התהליך. תתחיל לרשום כל שאלה שתעלה לך ותשאל או את אידה או אותנו.
כך תקבל מושג טוב יותר על העומד לפניך.
מאחלת המון הצלחה עד שתזכה לחבק את הילד שלך!

אבי351

New member
ש לך המון חומר קריאה בסרגל החיפוש כאן

וחוץ מזה המון המון בהצלחה ואתה מוזמן תמיד לשתף אותנו ולשאול בכייף גדול

GoldRaven

New member
תודה לכולם על קבלת הפנים החמה !

אני קורא וקורא חומרים. בנתיים לא מפיג חששות אלא רק יוצר יותר :)
אין פירוש מורכב מדי לכינוי מעבר למה שנאמר. והקישור ל"שיר של קרח ואש" אינו מקרי ...
אני שומר את זכותי להוועץ בכולכם כשנתקדם בתהליך.
שוב תודה רבה. זו תחושה נעימה לדעת שיש למי לפנות.
שבת שלום !

yola4

New member
למיטב זכרוני אנחנו באותו סטטוס שלכם וגיליתי

שככל שאני קוראת יותר אני רק נלחצת יותר.. לכן אני כרגע קצת מרפה מהקריאה.
אני חושבת שזה מאד חשוב לקרוא ולדעת לקראת מה הולכים אך צריך לקחת בחשבון שאין דרך לקבל אחוזים ולדעת האם מה שאנחנו קוראים זה המיעוט או הרב.. ולפעמים עלול להכניס חרדות מיותרות. זו דעתי בלבד בשלב שבו אני נמצאת בו.

למעלה