שלום לכולם, חזרתי היום מפולין...

Euterpe

New member
שלום לכולם, חזרתי היום מפולין...

היה... אני לא יודעת איך לתאר. יצאתי מטעם ביצפר דתי ככה ששמו דגש בכלל לא קטן גם על החסידות ועל הקהילה היהודית שהייתה של לפני השואה. האמת היא שאני חושבת ששמו יותר דגש על החסידות מאשר על השואה ולכן טיפה התבאסתי. ובכל זאת- הלכתי, בכיתי, ראיתי, התרגשתי וכן, גם צחקתי והייתי גאה. כשהיינו בתאי הגזים במיידאנק איש העדות המקסים שלנו [יצחק טאוב, מתאומי מנגלה] ביקש שנחזור אחריו כשקרא כמה פסוקי תהילים ואז קרא בקול "שמע ישראל ה' אלוהינו ה' אחד" ואנחנו קראנו אחריו.. אני פשוט הצתמררתי. כמו כן- אני הייתי מופקדת על ההסרטה של המסע, טוב, בחלקו, וכשהרגשתי שאני רואה יותר מידי הכל דרך העדשה ולא בלעדיה- העברתי את המצלמה למישהי אחרת. נחמד לחזור לארץ, במיוחד אחרי שזו טיסה ראשונה שלי לחו"ל.

חייםלוי

Member
מנהל
ברוכה החוזרת

נראה לי דווקא חשוב לדון בקהילות ובחסידות של לפני השואה. הרי יהדות פולין היוותה חלק נכבד מיהדות העולם מבחינה מספרית ומרכזי החסידות שם היו חשובים מאד לא רק ליהודי פולין.

Euterpe

New member
בוודאי ובוודאי

לא אמרתי שלא. היה נורא מעניין ללמוד שם על כל זה. אבל אני חושבת שאם היינו מורידים את המינון של בתי הכנסת ובתי המדרש- היינו מספיקות לראות קצת יותר דברים הנוגעים לשואה...

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gif וולקאם באק טליה

אני שמחה שהיה לך מסע משמעותי. [ומקווה שתהיי עוד המון פעמים בחו"ל,..
]

נטלי 100

New member
איצ'הההההההההההההה../images/Emo24.gif

ואוווו איזה בן אדם מדהים!!!!!!!!!!!!!!!!! שמחה שהיה לך מסע משמעותי!

crazy monkey

New member
זה האיש שבא אלינו במוצ"ש למלון!

הוא היה כ"כ מעניין ודיבר כ"כ קצת זמן...

למעלה