שלום לכולם ,חזרתי לשבוע.......

אירילה

New member
שלום לכולם ,חזרתי לשבוע.......

שלום לכולם ,חזרתי משבוע באירלנד ,כאשר היתה לי הזכות ללוות את חמי כמדריך ,למדתי רבות על העולם בו הוא חי ,על הגורם להתרגשות אצל חולה האלצהיימר ועל הסיבות המלחיצים של החולה ,על רגעי האושר והבלבול וכן גם על הצחוק. כ outsider אשר רק מלווה אותו לקבוצת התמיכה וכאחד שגם משתתף בקבוצת התמיכה בראשון (יותר מעניין מאשר לחכות שעה וחצי בחוץ) היתה לי הפעם הראשונה להיות לצידו ולבחון מקרוב את אשר עובר עליו והאמינו לי ידידיי כאן ,זה היה שדעור מעלף ומאלף מהבחינה החיובית שבדבר. בסה"כ הטיול עבר מעל המצופה ולמרות החששות ,מסתבר שאלה שעדייין נמצאים בשלבי תובנה מסוגלים לצאת לטייל מחוץ לבית וכמו חמי שחיכה בקוצר רוח לטיול בוודאי שיש עוד רבים כמוהו החולים במחלת האלצהיימר, לפעמים אנו שופטים את דרכם עפ"י רצוננו למרות שאנו רוצים רק בטובתם ובאיזו שהיא דרך אנו נוטלים מהם לפעמים את הנאות החיים אשר עדיין הם מסוגלים לספוג (נקודה למחשבה.....) מאידך היה קשה לנהל את הטיול כאשר המשתתפים האחרים בקבוצה ראשם בנעשה בארץ ובמיוחד אלו שגרים בצפון. ובשעה זו כאשר אני כותב שורות אלו אני חושב על כלל האוכלוסיה בצפון ועל חולי האלצהיימר ועל הלחצים אשר אותם הם עוברים בשעה זו וכל שנותר לי הוא לחזק את כל תושבי הצפון כולל החולים בעמידתם האיתנה מול ההתקפות האכזריות של החיזבאללה ומתפלל שאפיזודה זו תחלוף ותיגמר בקרוב ושנשוב לחיי הנורמליות במהרה. אני כאן עד יום שני בלילה ,שכן ביום שלישי שוב אני יוצא לטיול והפעם לאיטליה לשבוע ימים. מצרף לכם כאן תמונה מאירלנד הקסומה...אחחחח.....איזו שלווה היתה שם ,קשה להאמין שכאן מתנהלת לה מלחמה. גרשון

zs1957

New member
ברוך שובך גרשון

היי גרשון, שמחתי לשמוע שנהנתם בטיול באירלנד. במיוחד שמחתי שחמך נהנה והכל עבר כשורה. גם אנחנו בכפר סבא היינו היום במעצר בית בגלל חשש למחבל מתאבד. זה היה בדיוק ליד ביתנו. כעת הכל בסדר תודה לאל. גם אני שולחת מכאן ברכה לכל חולי האלצהיימר בצפון חיזקו ואמצו למרות הקושי והתקפות הטילים עליכם.ליבנו אתכם ואנחנו דואגים וכואבים אתכ בסבלכם.. מחזקת את ידי כל תושבי הצפון בעמידתם האיתנה מול התקפת הטילים הנפשעת של החיזבאללה. מתפללת שזה יסתיים במהרה ונשוב לחיי שגרה נורמליים. זהבה שחם

שריוש2

New member
ברוך בואך!

שמחתי לשמוע שאתה וחמך נהנתם בטיול ושהכל עבר חלק ובשלום. גם אני מתפללת לשלומם של תושבי הצפון וחולי האלצהיימר בצפון ומקווה שהכל ייגמר במהרה. השבוע יצא לי לחשוב, איך סבתא תרגיש, ומה היא תחשוב במקרה (חס וחלילה) והטילים יגיעו גם לפה למרכז...

justme007

New member
היי גרשון WELCOME BACK

אז כן אפשר לטייל עם חולי אלצהיימר בחול? כי הייתה לי את ההתלבטות האם לקחת את אבא ואמא לטורקיה, ואז עם התגובות בפורום הסכמתי שאי אפשר כי זה יגרום לאמא ליותר חרדה. האם חמך גר שם? או שהוא טס במטוס? אם הוא טס במטוס האם הכל עבר בשלום והאם הוא לא איבד תחושת מקום ולא פחד שהוא במטוס? אשמח לדעת, כי אחותי נמצאת בארץ ל3 שבועות ועם המצב הבטחוני בארץ אי אפשר ככ לקחת אותה לטייל - וגם כל הדרום בתפוסה מלאה אז חשבתי לעשות להם הפתעה ולנסות לקחת דיל טוב לטורקיה. אשמח לקבל את תגובתך

שריוש2

New member
אני חושבת...

שזה תלוי בהתקדמות המחלה אצל החולה. כשסבתי היתה ממש בתחילת המחלה, דודי עשה לה טיול להולנד עם אחותה, והיא מאוד נהנתה והכל עבר בשלום. אבל אם החולה נמצא בשלבים המתקדמים של המחלה, שהוא כבר לא מזהה, וממש כבר תוקפני, לא הייתי ממליצה לעשות לו טיול, כי אני חושבת שזה סתם יבלבל אותו יותר, ולא תהיה לו שום הנאה בזה.

אירילה

New member
תודה על קבלת הפנים וסליחה על האחור

בתשובה. ובכן.... כמובן שהדבר תלוי מאוד במצבו של החולה , כלומר ,חולה בשלבים הראשונים של המחלה אשר עדיין מזהה את הקרובים לו ואת הסביבה ואשר עדיין אינו נמצא בשלבים המתקדמים של המחלה (הליכה לאיבוד ,בלבול,התנהגות קיצונית וכו') כמובן שהייתי ממליץ לקחת אותו לטיול בחו"ל. חמי במקרה שלנו התנהג למופת ,יצאנו משדה התעופה בנתב"ג ובמטוס הוא היה המאושר שבאדם ,ידוע הוא שחולי האלצהיימר מתכנסים בתוך עצמם וכאן לפתע במשך הטיסה הוא לגמרי השתנה מקצה לקצה ,עירני ,צחק ,ודיבר הרבה הרבה ולעניין ,קשה לי להסביר מה גרם לכך ,אולי הנאה מדברים שרצה כל כך לעשות ואחרים לא איפשרו לו מפחד ש... ,לא היתה לו תחושת פחד ותמיד מתוך משמעת עצמית נדבק למדריך שבמקרה זה היה במקרה אני ,כך שבמקרה זה הוא היה עשר. אבל... לא כל חולה אלצהיימר יגיב כך ,זה מאוד אינדבדואלי לגבי כל אחד ואחד ,צריך לעשות את החושבים בראיה כוללת ולהתחשב במצבו של החולה ,בכלל הייתי ממליץ לטייל עם חולים בשלבים הראשונים של המחלה ואשר עדיין נמצאים בתובנה ,תנו להם להינות ממה שייאבדו בעתיד ולזנ בדיוק התכוונתי בהודעתי האחרונה כחומר למחשבה ,שמא לא תמיד אנחנו מתחשבים ברצונם מתוך דאגת יתר ובכך למעשה נוטלים מהם את ההנאות אותן הם כל כלך רוצים. שתהיה לכולנו שבת שקטה ולאלה שבצפון תחזקנה ידיכם. הקדימו לי את הטיול לאיטליה ולכן ידידיי ,אני עוזב את הארץ ביום שני וחוזר ביום שלישי הבא 1.8 . גרשון

שריוש2

New member
טיסה נעימה!../images/Emo13.gif

תהנה, תבלה והכי חשוב שתחזור בשלום=)))

למעלה