שלום לכולם....חזרתי מבודפשט

פילומנה

New member
שלום לכולם....חזרתי מבודפשט

ביקרתי במוזיאון השואנ היהודי החדש, ברחוב פאוה....המוזיאון די ריק אבל מרשים ביותר. הסרט שרואים מיד בהתחלה מדהים ועשוי בצורה יפה ביותר. האוירה די כבדה.אבל זוהי המטרה.....המבנה מענין מאוד ומיוחד מאוד. קשה למצוא את המקום כי מלבד שלט בכניסה אין כל שילוט!!!!!!אולי על מנת שלא יתחשק למישהו לצייר איזה צלב קרס או לחבל במקום......בכל אופן יש שם קיר ענק עם שמות של חללים מהשואה. יש על הקיר 60.000 שמות כשהם מקוים לרשום 600.000 שזהו המספר הידוע של הניספים. יש טופס שניתן למלאו מ 2 צדדיו ולשלוח בדואר למוזיאון כך ששם החלל יונצח על הקיר. לכל חלל נדרש למלא דף נפרד. אני מוכנה לנסות לסרוק את הדף מ2 צדדיו אם יש מעוניינים.

ברק 188

New member
ברוכה השבה.

אכן באם תוכלי לסרוק את הדף ולעלות אותו לפה אשמח. תודה.

פילומנה

New member
מצטערת......

סרקתי את הטופס ואני לא מצליחה להעלות אותו לפורום....אני מוכנה לנסות לשלוח במייל אם תכתוב לי את המייל שלך, אפשרי במסר.

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif../images/Emo108.gifפילומנה תסרקי את הטופס

ותשמרי אותו בתמונות שלך, בתור קובץ jpg, ותעלי את הטופס לפורום כמו שאת מעלה תמונות: בדף הזה למטה תלחצי על browse, בחלון שיפתח תכנסי לתמונות ולקובץ jpg, חפשי את השם שנתת לטופס, תלחצי על open (או פתח, תלוי בגרסה). אחרי זה תלחצי על ה "שליחה" שבתחתית הדף. בהצלחה.

פילומנה

New member
וצד שני של הטופס....תודה על העזרה

כמובן שיש להדפיס בגודל מלא ולמלא...הכתובת של המקום לשמלשוח נמצאת בראש הדף.

בעיה נפוצה..

טופס על דף, בלי מסגרת "מתפרק" וכבד כדי לעלות...מה שעושה במקרים האלה, שלפני הסריקה עושה מסגרת בקצבות הדף, ואז, בדרך-כלל מצליחה לעלות, כמובן, רק ב: JPG קובץ. אולי זה יעזור...

עב

New member
לא רוצה להרגיז את ורה אבל

קרובה שלי הביאה דפי זיכרון על משפחתי, כולם רצופי שגיאות וטעויות, מקום הלידה, או ששמות ההורים כתובים פעם כך ופעם אחרת, עם תאריכי פטירה בלתי הגיוניים. רשלנות איומה! הדפים בהונגרית כאילו שצאצאי הניצולים חיים בהונגריה. ממש כעסתי ואני עדיין מתלבטת האם לכתוב להם או לא (לבקש תיקון טעויות ודפים בשפה נורמלית או שייחנקו וזהו). אני חושבת שההנצחה צריכה להיות בשלוש שפות שאחת מהן היא העברית. הבנתי שיוזמי המוזיאון חושבים שזאת הייתה שואה הונגרית, אבל לדעתי זאת הייתה שואה יהודית ולכן העברית חשובה, כי זאת הייתה הזהות של הנספים.

B T1

New member
אני מציע שהם יחנקו.....

הכי מתאים לי בין כל האפשרויות המוצעות.

עב

New member
כן, זה מה שאני עושה בינתיים...

החומר שוכב אצלי כבר חודש. אני מרגישה שההנצחה האמיתית היא כאן, ביד ושם, בשפה ברורה ובכבוד הראוי (בלי שגיאות וטעויות).

vera2

New member
עב שלום ,אין חילוקי דעות בינינו

יש לי ביקורת קשה על ההנצחה? הדלה והלא משקפת של השואה הם מראים את החיים בקהילה היהודית לפני המלחמה ובאולם תחת הכותרת אושויץ מראים את המשפחות בתחנות רכבת עם הטלאי הצהוב(גם אני הלכתי עם זה) ומראים שלושה אסירים שמנים שחולצות האסיר עם הפסים בקושי נסגרים . אבל לא מראים את אותס היהודים ואחרים כאשר הם היו כבר שלדים חיים ובעיקר מתים.גם לא מראים את העינויים והשפלות שבני אדם עברו לא מראים את המשרפות ועוד ועוד . המצגת המסכמת שומעים את טיפוף הרגלים של הרוקדים מסרט הפתיחה שפילמונה כתבה עליו וביניהם ערמות של שערות עם נאצים ימח שמם מחטטים ומחפשים אוצרות, ערמות מברשות, מזודות עם כתובות של אנשים ,וכלים . אבל לא מראים את האנשים שכבר לא חיים ומי שלא יודע לא יכול להבין שזה תוצאה של השמדה. ניסיתי לראות את זה בעיניים של מי שלא יודע מה קרה!!!!! והתשובה שלי היתה שמה הם רוצים ? זה ביכלל לא נורא אני יצאתי בתחושה שהם עוזרים להכחשת השואה. בבית הטרור ברחוב אנדרשי60 מציגים את שואת יהודי הונגריה הרבה יותר אוטנתי בעיקר האולם שמציג את גורל הילדים .וולנברג אני עדיין לא החלטתי איך להביא את דעתי לידיעת הנהלת המוזיאון ייתכן ואעשה את זה דרך יד ושם בכל זאת אתיעץ איתם. להתראות Vera

פילומנה

New member
היתכן? אנחנו חזרנו בטיסה שיצאה

במוצאי שבת בחצות הגענו ב 4 בבוקר יום קרשון. היו אז 2 מטוסים שיצאו בהפרש של חצי שעה בערך. אצלנו הטיסה את המטוס לפליאתי ושמחתי טייסת. מתי את הגעת?

טומי*

New member
ברוכה השבה פילומנה../images/Emo24.gif

אני מאמין שאת היצירות באלבום שלך את מייצרת. ראיתי שם דברים יפים מאוד רק לא אהבתי את זויות הצילום

פילומנה

New member
כן היצירות הן שלי..... תודה על המחמ

נכון אני צלמת איומה.............אבל אולי אשתפר.....אני משתדלת

למעלה