שלום לכולם. חידה מפורום "חידות"

שלום לכולם. חידה מפורום "חידות"

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=631&msgid=64822839 מי מתנדב לענות?

../images/Emo35.gif שאלה נוספת.

האם מישהו יודע, איך נכון לומר בעברית "גרוזינית" (השפה הגרוזינית)? האם יש משהו פוגע במילה "גרוזינית"? אולי בגלל שזו מילה רוסית, והיום האופנה היא ידידות עם האח הגדול, האומר באנגלית "ג'ורג'ית"? יש הטוענים, שבעברית צריך לומר "גאורגית". האם יש לך בסיס כלשהו, חוץ מהמקור האנגלי? האם קיימת דרישה כזאת מצד יוצאי גרוזיה או מצד ממשלת גרוזיה (בנוגע לשם השפה הגרוזינית ב...עברית)? שמא נכון יותר לומר בעברית "קַרטוֶלית"?

שלום !

לא יודעת לגבי "גאורגית". לפי מה שאני יודעת, זה לא תקני להגיד "גרוזיני", יש להגיד "גרוזי" (למשל: "השפה הגרוזית").

Macpire

New member
מקור המילה גיאורגיה

שלום רב, מקור השם גיאורגיה הוא ביוון, ביוונית גיאורגוס הינו עובד אדמה, וכך היוונים כינו אותם משפני שהם היו עובדי אדמה. לכן השם נשאר איתם. הגרוזינים קוראים לעצמם "סאקארתוולו" וזהו כבר סיפור בפני עצמו.. השם "גרוזיה" הוא באמת מוטעה, ונטמע ע"י הרוסים. מקווה שעזרתי.

Digale

New member
ולמי שאין כוח להיכנס לקישור

אני צריך עזרה בתרגום הטקסט המצורף. יש כאן מישהו שיוכל לעזור לי במקרה? (או להפנות אותי למקום אחר בו יימצא הפתרון המיוחל?) תודה מראש וערב טוב (ותודה לך טלמון)

למעלה