שלום לכולם חייבת עזרה ..

שלום לכולם חייבת עזרה ..

קודם כל קוראים לי מור ... נעים מאוד קניתי ביום שני איגואנה ושמתי לה תנאים מאוד טובים טרריום גדול וכל המ שצריך ורציתי לשאול כמה שאלות הדבר האחרון שנישאר לי לקנות כרגע זה מנורת VU רציתי לדעת איפה אפשר לקנות ובאיזה מחיר .. לא איכפת לי יש ראשונה או שניה העיקר שיעבוד.. ורציתי לדעת כמה זמן להפעיל לה את המנורה בים.. ועוד משו קטן... האיגואנה שלי בקושי אוכלת אני יום יום בצהרים מקלחת אותה יושבת איהת אחרי זה בשמש במרפסת ואז מכינה לה אוכל ומכניסה אותה לטרריום לאכול והיא לוקחת פה ושם אבל בקושי ממש... אני עושה לה סלט מגזר מלפפון ותפוח עץ.. רציתי לדעת אם זה טוב או יש המלצות אחרות אולי היא לא אוהבת את האוכל או שיכול להיות שמשו קורה לה ורצוי לבדוק

ועוד שאלה קטנה

קראתי במאמרים על הגידול איגואנות שצריך להאכיל אותם גם בסידן וזרחן המזון שנותנים לאיגואנות צריך להכיל לפחות פי שניים סידן מאשר זרחן. היחס הזה של 2:1 (הכוונה ליחס של 2 סידן ל- 1 זרחן) חשוב מאוד לשמירה על גדילת העצמות בצורה תקינה, ויכול למנוע גם הרבה מחלות אחרות, ולכן בבחירת מזון לאיגואנה יש לבחון היטב את היחס בין הסידן לזרחן, ולהקפיד שהיחס המינימלי יהיה 1:1 ובשום אופן לא יותר להאכיל מזונות שבהם יש יותר זרחן מסידן. איך .. אבקות ?כופתיות? מה מי מו? ואיפה אפשר למצוא את זה בחנות חיות נתנו לי כופתיות כאלה להוסיף לה באוכל 3-4 כופתיות בתוך הסלט של משו שניקרא VITA TERRA-IGUANA זה בסדר? ויש לי גם ויטמינים שנתנו לי electrod3ize- supplement exo terra והבנתי שאני צריכה לקות בשבילה תרסיסים ביו פראש וביו קלין בשביל החיטוי ? מישהו יודע איפה יש וכמה עולה?

dead me

New member
ברדקיסטית יקרה

מזל טוב על קניית האיגואנה שלך ללא כל צל של ספק שבחרת בחיית מחמד נהדרת שתלווה אותך שנים רבות במידה ותתני לה את בטיפול הנאות לגבי תפריטים של איגואנות את יכולה למצוא באתרי זוחלים וגם פה בפורום יש לזכור לא להאכיל את היקירה הירוקה שלך בשום דבר שמקורו בחי(למרות שהם יגרמו לאיגואנה שלך להיראות טוב מאד בעצם הם עלולים לגרום לבעיות בריאותיות חמורות ולקצר את חייה משמעותית) לאחר שהתאמת ללטאה שלך תפריט טוב ומאוזן את צריכה לבדוק את הצורה שבה את מכינה את הסלט שלה. למרות שבתחום הענפים איגואנות רבות מעדיפות אותם "ללא מגע" מדובר בכל זאת באיגואנה צעירה שאינה מסוגלת להתמודד עם אוכל גדול מדי ויש לקצוץ אותו לגודל כמעט עיסתי על מנת שהיא תוכל לאכול אותו ולא לרעוב כשהאוכל מולה לאחר מכן לגבי החוסרים הטבעיים של הויטמינים של הלטאה יש לגשר בעזרת ויטמינים שניתן לקנות בחנות(אני ממליץ של אקסו טרה כי שאר החברות קצת פחות אמינות) כמו כן לגבי השתיה איגואנות מעדיפות מים זורמים ולכן מומלץ לקנות לה מזרקה(את מזרקה יש לנקות כל יום אלא אם כן את מחליפה את המנוע הרגיל שלה בפילטר של דגים שידאג לסנן את המים שלה) את מנורת היו וי יש להדליק כל שעות האור הטבעי, דהיינו כל עוד יש שמש בחוץ. יש להקפיד לגבי זה ולא להשאיר את המנורה במהלך שינת הלטאה(זה יהפוך אותה לעצבנית) למרות זאת יש לזכור שאין תחליף לאור שמש ולכן מומלץ פעם ביום גם אם יש אור שמש טבעי בחדר לצאת אתה לטיול(עם רצועה, איגואנות נוטות להתבלבל לעיתים במרחבים פתוחים ולברוח) כמו כן יש לרסס מדי פעם על האיגואנה מים(בעזרת בקבוק ספריי) דבר זה ישמור על הלחות שחשובה לה וגם יגביר את האפקט שיוצרת המנורה (את מנורת היו וי יש להחליף מינימום פעם בשנה) לגבי שאלתך על חיטוי אין צורך בתרסיסים מטורפים יש לעשות אמבטיה ללטאה פעם בשבוע(יותר במידה ויש נשל) ופעם בחודש יש לרחוץ אותה באמבטיית פולידין כנגד מזיקים(כמובן שלאחר אמבטיית הפולידין יש לשטוף את הלטאה) לגבי שאלתך על דיכאון בלטאות כל לטאה זקוקה לזמן התרגלות כאשר היא עוברת למקום מגורים חדש מלבד זאת יש לשים לב לדקורצייה האם יש לה מקום מחבוא? האם יש לה מספיק דקורציה"ירוקה" שתתן לה תחושה של בית? האם יש לה מספיק ענפים וחבלים להיתלות ולטפס עליהם(יש כמובן לשים לב שהם מחזיקים משקל רב)? וגם אם יש לה ענף שעליו היא יכולה להיות עליו באלכסון(חשוב לעיכול שלה)? סליחה על הכאב ראש מכל הכתיבה מקווה שעזרתי

galvin

New member
תשובות חלקיות

על UV אי אפשר לוותר. אם אין חשיפה טבעית לשמש (שלא דרך זכוכיות) - אז מומלץ מאוד לא להתמהמה עם זה. אין לי נסיון עם איגואנות, אבל עם זיקיות תוך כמה שבועות רואים הבדל אדיר בבריאות הכללית של החיה. אני משתמש בנורות פלואורוסנטיות של Repti Glo 8.0 by ExoTerra, ואני מאוד מרוצה מהן. (אגב, הן יעילות למשך כחצי שנה עד שנה (תלוי את מי שואלים), אז אין משמעות לקנית נורה יד שניה. ) אפשר להתענין בכל חנות חיות - או בבית החיות בכפר הנגיד (מהם אני משיג את הנורות). לא מאוד יקר, ומאוד מאוד שווה את ההשקעה. מזכיר שכל האמור הוא על סמך נסיון עם זיקיות וזוחלים מדבריים, ולא איגואנות, ולכן כדאי להתיעץ האם יש נורה המתאימה יותר לצרכיהן. בהצלחה. *אגב, המקלחות לא נשמעות לי הכרחיות בכלל, מה גם שכל ההתעסקות הזו לפני שאת מציעה לה אוכל - עשויה להטריד אותה מאוד ולמנוע ממנה לאכול. נסי להציק לה פחות לפני ואחרי האוכל, נסי לתת לה לאכול בטרריום. תראי אם יש שינוי .. * בענין הזרחן והסידן - ישנם מאמרים מפורטים באנגלית שפורטים דיאטות מומלצות לאיגואנות. זה לא מאוד מסובך, כדאי לקרוא. * בענין כל התוספים והתרסיסים - לא הכל נחוץ. לא מתמצא בזה כ"כ, נמתין שמישהו אחר יענה לך.

למעלה