שלום לכולם- חייבת עזרה

תמר355

New member
שלום לכולם- חייבת עזרה

שלום, אני אמא לתאומים בני 4 , שהגיעו בטיפולים , IVF 3.
לפני כשנה וחצי התחלתי סבב טיפולים נוסף על מנת להרות שוב. עברתי שתי טיפולי IVF כולל מוקפאים שלא הצליחו. מה-IVF השני התחיל להיות לי נוזל ברירת שלא נעלם והרירית הפכה לדקה, בקושי חמש.
זאת כאשר מעולם לא הייתה לי רירית דקה, אלא עבה...פתאום הרירית הפכה לדקה...היו לי שתי הריונות כימים שלא החזקו כנראה בשל הרירית הדקה.
עכשיו אני במחזור טיפול חדש שהתחלתי לפני מס' ימים ושוב הבוקר התבשרתי שיש נוזל ורירית דקה של ארבע...לא יודעת מה לעשות ואין לי שמץ של מושג מה קרה לגוף שלי, איך פתאום צצץ לי נוזל והרירית הפכה מעבה לדקה?.
עשיתי גם היסטרוסקפיה שיצאה תקינה.
מישהי נתקלה בדברר כזה? יש לכן השערות מה קרה ואיך אפשר "לתקן" את המצב? יש סיכוי להרות שוב?

anguly

New member
ברוכה הבאה

לשהות קצרה בלבד מהסיבות הנכונות...
&nbsp
קודם כל זה מאד מתסכל שפתאום הופיעה בעיה נוספת שמסבכת את הטיפול ומקשה עוד יותר.
לעצם העניין הרבה פעמים נוזל ברחם הוא חומר דלקתי שמונע הקלטות ושרידות של עוברים. לעתים הנוזל הזה מגיע מהחצוצרות.
לכן נראה לי שאולי כדאי לעשות צילום רחם ולראות האם יש איזו בעיה שם שיכולה להצביע על התופעה הזו. (דלקת/חסימה/הדבקויות). במידה ואכן יש בעיה שמקורה שם, בד"כ ההמלצה היא או לשפץ (במידת האפשר) או להוריד כי אם החצוצרות מפרישות נוזל הן דופקות את הטיפול.
אפשרות נוספת היא לעשות הסטרוסקופיה אחרי שמופיע הנוזל ולקחת דגימה ממנו כדי לנסות להבין מהו ומאיפה הוא נובע.
בכל מקרה לא נראה לי שיש טעם להמשיך בIVF לפני בירור של העניין.
&nbsp
חיבוק גדול ובהצלחה

שלגייה13

New member
כמה מבאס

בתור מי שיש לה רירית דקה באופן טבעי (מה שנחשב לקצת פחות בעייתי, למדתי, אבל בכל זאת לא קל), אני מבינה כל כך את התסכול לשמוע את המספרים האלה בבדיקות.... מבחינתי גודל ומספר הזקיקים תמיד היה החלק המשני במעקבי הזקיקים לעומת עובי הרירית. ביני לבין עצמי קראתי לזה "מעקב רירית" (ולא שהברקתי בתחום הזקיקים, בכל זאת גיל 40+, אבל הם היו בסדר ו"לפי הספר" תמיד). יכולה רק לעודד שאפשר להרות גם עם רירית דקה, לפחות סביב ה-6, אבל שחשוב לברר אם אין סיבה בעייתית שגורמת לרירית הדקה הזאת, כמו שאנגולי כתבה לך.
עשית בירור מקיף אחרי הלידה? ילדת בקיסרי אולי?
את מטופלת אצל מומחה רציני? יכול להיות שזה הזמן לבירורים משמעותיים יותר ממה שעברת בסיבוב הראשון, לצערנו
בהצלחה

תמר355

New member
תודה על ההתיחסות

אז כן, עברתי קיסרי. אבל לפני שניכסתי לסבב הטיפולים החדש עשיתי צילום רחם שיצא תקין וגם ב-IVF הראשון שהתחלתי לאחר הלידה הרירית הייתה תקינה. מה-IVF השני הרירית התחילה להיות דקה וגם החל להופיע הנוזל...עשיתי לאחר מכן היסטורוקפיה שיצאה תקינה!
לכן לא ברור ממה זה נובע. הרופא שלי הוא פרופ' משיח...הוא לא מבין את המצב גם, אמר שבדכרירית משתנה אם עוברים גרידה או קיסרי, אבל לא היה לי גרידא ואחרי הקיסרי הכל היה תקין אז זה לא מזה.

ממש אובדת עצות.

anguly

New member
זה באמת לא שכיח

שיש שינוי דרמטי בלי שום סיבה, אבל לא הכל אנחנו יודעים ומשהו כנראה בכל זאת קרה.
ולכן צריך לבדוק, את הצילום רחם עשית לפני שהבעיה הופיע, ולכן לדעתי כדאי לבדוק שוב, בד"כ נוזל ברחם מגיע משם...

למעלה