שלום לכולם.ישנה חדשה כאן... עברתי שרוול לפני

שלום לכולם.ישנה חדשה כאן... עברתי שרוול לפני

חמש שנים, כמעט שש... הייתי מבין הראשונות. עלמנת דלא להבהיל את כל המשרוולים , אתן הסבר קצר.
פעם בשרוול לא היו מוציאים את הפונדוס (החלק שמייצר את הורמון הרעב) והיו משאיראם חלק גדול מהקיבה.(ולכן הקיבה שלי מאוד התרחבה)
ירדתי 50 קילו ובשנה האחרונה עליתי 25. סביר להניח שבמשרוולים החדשים זה לא יקרה, אז בבקשה להיות רגועים.
אני רוצה לעבור מעקף.
הbmi שלי הוא 35 ללא מחלות נלוות. אני אקבל אישור של הוועדה, אבל אולי מישהו כאן יודע אם יש סיכוי שקופת החולים תשלם לי על הניתוח (כמובן אהיה ב"חריגים" כי אני לא בקריטריונים)
שאלה נוספת ולא פחות חשובה (אולי הכי חשובה בעצם)

לניתוח מעקף, האם לבחור בפרוסור רובין או בד"ר הדר ספיבק.

והאם יש כאן מישהו שעבר מעקף אצל פרופסור רובין?
אשמח לתגובות וכמובן, חג שמח לכולנו!

קוביd1

New member
זה רק אני

עברת ניתוח שרוול לפני 5 שנים ,מנהלת הפורום של המשורוולים עברה את הניתוח לפני 6 שנים כמו שאני זוכר ,אני לא שמעתי ממנה שאז היו משאירים חלק גדול מהקיבה ,זה דבר חדש בשבילי ,אני יודע שכורתים 75% מהקיבה ,היא כנראה הצלחה מסחררת ,יש גם כאלה ,ויש גם אי הצלחות .
את חריג בוועדה ,הBMI שלך גבולי ,בטוח שהאישור לא יהיה חלק וקל ,בטח יהיו התנגדויות בוועדה ,אל תוותרי תעמדי על שלך
אשמח לשמוע מה הוועדה קבעה ,אשמח לקרוא מה ליבי אומרת האם יש שינוי מאז בצורת הניתוח ,כלומר השארה של חלק גדול יותר ואי כריתת הפונדוס.

קובי

ליבי3617

New member
היי

יש מצב שהיית בקומונה או בפורום? כי אני10 היה גבר ולא אישה.

לפני כמה שנים הייתה בעיה בניתוח שלא היה ניתוח בתולי אלא ניתוח שני אחרי טבעת שאז היו עוקפים את החלק המעוות וכך משאירים חלק מהפונדוס.
לא ידוע לי על שהוציאו רק חלק מהקיבה.
דבר שני חשוב לדעת אם הקיבה התרחבה (ראית את זה מתוך צילום?) אין לך הגבלה אם את אוכלת ארוחה רגילה של חלבון (בשר או דג)?
לא עשיתי מעולם צילום אבל קיבולת הקיבה שלי לארוחות נורמליות ולא לנשנושים עדיין קטנה אז אני אפילו לא ניגשת.

יש מצב שתקבלי אישור לניתוח אבל לפני זה ינסו לברר איתך למה עלית במשקל.
האם בגלל התנהלות לא נכונה כמו חוסר בספורט או אכילה נשנשנית או האם בגלל שהקיבה אכן התרחבה באופן שאפשר להוכיח בצילום בריום.

למיטב ידיעתי פרופסור רובין לא מבצע מעקפים אלא מי שעושה אותם בתל השומר הוא ד"ר ספיבק או ד"ר גוייטין.
אבל אפשר תמיד לברר.
תתקשרי למרפאה שלהם - יש להם מרפאה חדשה לטיפול בהשמנת יתר, במרפאות החוץ של בית החולים.

היי ליבי... אתם ממש חשדנים...

הייתי פעם באיזה פורום לא זוכרת איזה, אבל הוא היה כאן בתפוז. נראה לי שאפילו הייתי באיזה מפגש שאת אירגנת פעם. סורי, אני לא גבר, ופתחתי את הניק שלי רק אתמול....
אני אסביר שוב את ה"בעיה" שלי. יש לי תור לניתוח אצל הדר ספיבק במידקל סנטר. שם הם הערימו עלי קשיים בקבלת האישור של הוועדה. הם שולחים אותי לפסיכיאטר ודיאטנית על חשבוני ורוצים שאביא משניהם מכתבים שאני כשירה לניתוח. (למרות שהבנתי ממנהל המרכש=ז שהאישור שלי מוכן הוא רק מחכה למכתבים).
יש לי גם תור ךניתוח צל פרופסור רובין (שמבצע את כל סוגי הניתוחים ה"זעיר פולשני" וכל סוגי ניתוחי הקיבה) גם חברה שלי עברה אצלו מעקף, בתל השומר, ששם זה ללא וועדה וללא כלום. באים עוברים ניתוח וזהו.
ליבי יקרה, כבר עברתי את צילום הבריום, יכול להיות שהפרופסור לא ניתוח אותי כמו שצריך, יכול להיות, הקיבה שלי בכל מקרה התרחבה ויש את הפונדוס, שהיום מקפידי לכרות אותו היטב. (כשארו את הצילום שלי , ממש הרימו גבה ופליאה שהוא לא כרת אותו).
אז מה הבעיה?
אני יודעת שרובין אוהב שרוולים ואני יודעת שספיבק אוהב מעקף.
אצל רובין אין לי שום בעיה לעבור את הניתוח, שום קושי, ואצל הדר הדרך קשה.....
השאלה היא האם מישהו יודע מה עדיף.
זה הכל -)
בכל זאת, האם מנתחים מבצעים את המעקף באופן שונה?
האם כדאי לי לעבור למרות הקשיים אצל ספחבק?
האם זה ממש לא משנה, ולא כדאי שאטריח את עצמי ופשוט אבחר ברובין בעל הניסיון , לדעתי , הכי עשיר בתחום?
תודה

מימי1226

New member
זה רק אני10

היי, שלום וחג שמח
סיפרת ששלחת את המסמכים לאישור לוועדה הבריאטרית.
אני בהכנות לניתוח ורציתי לשאול מספר שאלות בנוגע לוועדה...
1). מה כוללים המסמכים לוועדה?
2). כיצד מוסרים את החור לוועדה? באופן ישיר, ידני? או בפקס?
3)כיצד מתנהל המפגש בוועדה?
4) האם הם שוקלים? האם הם מקשים, מה הם שואלים?
5)כמה זמן המפגש בפני הוועדה?

והכי חשוב..
6). כמה זמן לוקח ממסירת הטפסים ועד ההזמנה לפגישה?
7). וכמה זמן לוקח..לקבל אישור לאחר הפגישה?

אודה לך מאוד על כול פירוט ומידע.

ליבי3617

New member
לגבי קבלה לרופא

גם לפני השרוול שלחו אותי לקבל חוות דעת של פסיכיאטר ודיאטנית על חשבוני (כלומר על חשבון הקופה). לא בשמיים... לוקחים מהרשימה איזה פסיכיאטר שיש והולכים.
גם לפני הפלסטיקה ביקשה ממני פסיכולוגית המרכז לבקש אישור פסיכיאטר. היה עניין של כמה דקות וזהו.

אלה לא קשיים משמעותיים שמהם תוכלי להסיק שעדיף אחד על השני

בהחלט תוכלי לבחור בפרופסור רובין אם תרצי.

לא שמתי לב למה שאופירה כן העלתה פה וזה שהעלייה קרתה בשנה האחרונה. ראיתי אנשים שההגבלה שלהם לא הוסרה במלואה והגודל במנות (וכן העלייה) קרו הרבה קודם.
קרה משהו בשנה האחרונה שהביא לזה?

הדבר המשמעותי היחיד שקרה הוא זה

שהפסקתי לעשן ושהתחתנתי

הסטטוס החדש בהחלט מוזר לי, אם לומר את האמת...

אופירA

New member
מנהל
שלום לישנה חדשה

אני יודעת שלפני 5-6 שנים נעשו השרוולים הראשונים.
אני מאמינה שכן היו הבדלים בין הטכניקות בין מנתח למנתח, ובהחלט מאמינה שבוצעו שרוולים פחות מוצלחים בבי"ח אחד, ושרוולים מוצלחים יותר בבי"ח אחר בתקופה ההיא.
גם היום יכול להיות הבדל בין ביצוע לביצוע של המנתחים, שיכול להשליך על העתיד של המנותח.
עם זאת, בהחלט הגיוני וסביר שהיום כל הביצועים יותר טובים מאשר פעם, יותר מיומנים ולמדו מטעויות העבר.
אלא שאי אפשר לדעת זאת בוודאות. רק לסבור.

מה שמטריד אותי זה לא שעלית 25 קילו, אלא שעלית אותן בשנה האחרונה.
זה מטריד אותי כי אני לא בטוחה שהבעיה היא שפעם לא הוציאו את הפונדוס. כי אם זו היתה הבעיה, אז העליה במשקל היתה מתרחשת כבר מזמן, וגם היתה מתרחשת בהדרגה, ולא בקצב של 25 קילו בשנה אחת.
אני חושבת שכדאי לבדוק בצורה מקיפה יותר את הסיבה לעלייה של 25 הקילו, כי בדרך כלל עולים במשקל באופן כזה מהרבה סיבות ולא רק מסיבה אחת. ואם מטפלים רק בסיבה אחת ולא באחרות, הבעיה עלולה לחזור על עצמה, לכן כדאי קודם להחלטה על מדיניות טיפול בבעיה, לבחון באופן ישר וחסר רחמים את כל הסיבות לבעיה.

במעקף גם יש מצב של התרחבות הפאוצ' ויכולת השמנה בחזרה (למרות תת הספיגה, כי זה גם תלוי בצורת המעקף ובמבצע המעקף ובאורך המעקף).
כך שלפני המעקף צריך להבין האם יש לך מספיק ידע למנוע עלייה במשקל לאחר המעקף.
ואולי אפילו אפשר לטפל בעלייה הזו ללא ניתוח חוזר מסוכן להפליא.

לגבי ה-BMI. אין לי ניסיון, אבל אני לא חושבת שאת צריכה להיות ב-BMI קטלני כדי לזכות בניתוח מעקף. ברגע שנותחת פעם בניתוח שרוול, והוא "נכשל", את יכולה לתבוע מהקופה תיקון של הניתוח ע"י ניתוח חלופי. את זה צריך לקבוע מנתח, ועם הקביעה של המנתח (שהניתוח "נכשל" וצריך ניתוח חלופי) את פונה לקופה בתביעה לממן זאת. לא צריך להוכיח שוב שאת חולה בהשמנה מורבידית, כי כבר הוכחנו בעבר שאת חולה במחלה זו, ואין צורך לעלות הכל במשקל כדי להיות זכאי לניתוח חוזר.
כדאי מאוד מאוד לבדוק את הנקודה שהעליתי גם עם מנתחים וגם עם הקופה וגם עם בעלי ניסיון, כי נראה לי שזו המדיניות האמיתית לגבי אישור ניתוח חלופי.

לגבי פרופ' רובין וד"ר ספיבק, אני לא יכולה לדעת מי מנתח יותר טוב, כיוון ששניהם ידועים כמיומנים מאוד (לד"ר ספיבק ניסיון רב מאוד במעקף מארה"ב).
אפשר להתעניין קצת אצל מנותחים שלהם, אבל לדעתי לא יהיה קריטריון שיוכל לקבוע מי יותר טוב בניתוח באופן משמעותי.
לעומת זאת, בנוגע לאישיותם, אני מניחה שההבדל יהיה משמעותי מאוד.
אולי תקבעי במקביל פגישות ייעוץ עם שניהם, ותרגישי מה מתאים לך? לדעתי כדאי להשקיע את הכסף הזה (אם זה דורש ייעוץ פרטי).

לגבי הנושא החשוב מאוד של בדיקת כל הסיבות המקיפות לבעיית ההשמנה החוזרת - אני ממליצה לך להתייעץ איתי כדי לשמוע כיוון חשיבה, כיוון בדיקה מקצועית וכד'.
כמובן שאינך חייבת לקבל את דעתי בסוגיה זו, אבל אולי כדאי לשמוע אותה, בבחינת "לא יועיל לא יזיק" ואולי בכל זאת זה ישפוך לך אור שיועיל לך בצורה זו או אחרת?

טל' 03-5781855, אופירה, לא בשבת בחג, כן בחול המועד. להשאיר הודעה בתא הקולי אם אין תשובה.

הי אופירה , תודה לך עך התשובה

אני חושבת שאתצודקת.
לא ממש חשבתי על זה ככה. מה שבאמת צריך להדליק נורה אדומה זה שעליתי את כל המשקל תוך שנה.
אני בכל מקרה רוצה להתחיל טיפול פסיכולוגי לפתור את החידה.
הפעם אעשה את התהליך שןנה. גם המודעות היום של הדברים היא אחרת לגמרי. לא אפספס אף פגישה עם דיאטנית וגם אלך לטיפול פסיכולוגי.
תודה אופירה אולי אתקשר אליך אחרי החג.
תודה

חמ סה

New member
הניק שלך מצלצל לי מוכר...

כתבו כבר לא מעט לפניי,
רק יכולה להוסיף ש:
1. סביר להניח שיהיה אישור וועדה לרוויזיה...
2. מי החליט שרק מעקף זו האופציה היחידה ? כבר שמעתי על שירוול חוזר ל"מקרים" כמוך...
3. לדעתי יש סיכוי שקופ"ח תממן חלק מהעלות (אם לא את כולה)
4. אני הייתי בוחרת בדר' ספיבק לאור ניסיונו בתחום המעקפי (ובפרופ' רובין אם מדובר בשירוול חוזר)
5. פני למרפאה החדשה להשמנת יתר בשיבא (נסי דרך זימון התורים של שיבא עצמו לדעתי 5305000 ותראי מה מצב התורים בציבורי...)

שיהיה בהצלחה
ורק בבריאות.

הי חמסה

בדר"כ לא מבצעים שרוול חוזר.
הסיבה היא שחותכים את הקיבה, סוגרים את החלק עם סיכות.
ברגע שיש צורך לשים שוב סיכות באותו האיזור אז הסיכון לדלף הוא סופר גבוהה.
לא רובין ולא ספיבק רצו לקחת את הסיכון הזה ולנתח אותי שרוול חוזר.
ההעדפה שלי הי ספיבק, אבל אנילא יודעת אם אני סתם מתעקשת כי לרובין באמת שיש מ=ניסיון מטורף בניתוחים. מי אמר שהוא לא יבצע את המעקף בצורה טובה?
מצד שני ספיבק ידוע בתור תותח במעקף.. אבל כמו שרשמתי קודם מעלים לי קשיים.. במדיקל..
אז... מה עושים??

חמ סה

New member

מכירה מישהי ששורוולה (RE-DO) על שרוול גדול מדי, אבל אם המצב אצלך לא מאפשר זאת - עדיף שלא.

נסי את דר' ספיבק או דר' גוייטין או דר' פייגין (או שני האחרונים יחד) בשיבא..
או את דר' רזיאל באסותא רמת החייל.

שיהיה בהצלחה.

רוייקו

New member
re-do לשרוול זה טימטום שלא ברא השטן

לא רק שמדובר בניתוח מסוכן כרוויזיה (סיכוי גבוה יותר לפרפורציה) אלא שהסיכוי להביא לשינוי קטן. הסיכויים להיצרויות גבוהות בהרבה מניתוח ראשוני והרי לנו כמה סיבות עקריות למה לא לבצע שרוול על שרוול. למה לא לבצע מעקף קיבה כניתוח המשך או לשים טבעת כדי להחזיר את ההגבלה על האכילה ?

אופירA

New member
מנהל
רגע, רגע, רגע....

אם פרופ' רובין ניתח אותך שרוול בפעם הראשונה - איזו סיבה הוא נותן היום, שאז הוא לא חתך את הפונדוס?
איזו סיבה הוא אומר שהשרוול התרחב?
למה את כל כך רוצה להגיע אליו לניתוח חלופי, אם הוא פישל בניתוח הקודם?
הוא לקח אחריות על מה שהיה? בכלל, הוא עושה ניתוחים חלופיים ויש לו הרבה ניסיון בחלופי (לא סתם מעקף, ניתוח חלופי)?
ומה לגבי ספיבק וניסיון בניתוח חלופי - יש לו הרבה ניסיון, הוא מעיד על ניסיון בחלופי? הוא נתן חוות דעת למה השרוול התרחב ולמה המנתח לא כרת את הפונדוס?

אורפירה

אין שם "פישול" פעם פשט לא הוציאו את החלק הזה.
הסיבה שהשרוול הרחב , היא בגלל שפעם היו משאירים חלק גדול יותר של הקיבה ככל שהרבה יותר קל לה הלהתרחב.
אני לא יודעת למי יש ניסיון בניתוחי רביזייה (חילופיים) ולכן אני שואלת כאן בפורום מי יודע.

אופירA

New member
מנהל
זה לא לגמרי נכון.

זה ההסבר של פרופ' רובין?
אולי פעם הוא לא היה מוציא את החלק הזה. היו מנתחים שכן הוציאו.
אולי הוא היה משאיר פעם חלק גדול יותר של הקיבה, ומנתחים אחרים ידעו לעשות שרוול צר מספיק טוב (אפילו היו כאלו שעשו יותר מידי צר, והיה צורך בהרחבה...).

חובה חובה חובה להתנתח אצל בעל ניסיון רב מאוד מאוד ברביזיות.
קודם כל תשאלי את הרופאים עצמם אם יש להם ניסיון רב מאוד מאוד ברביזיות. בהמשך, תשאלי גם מנותחים. לא רק כאן, אלא גם בפורום המשורוולים "קיצור קיבה- שרוול" בתפוז. כי שם יש יותר רביזיות.

וכמובן, תשאלי גם את חמסה ישירות, כי לה יש ניסיון ברביזיה למעקף ובמנותחי רביזיה למעקף. תכתבי לה מסר אישי - בעמוד הזה מופיע הניק שלה.

רוייקו

New member
שלא יבלבלו ב... מה שעשו לפני חמש שנים

עושים גם היום בשינויים של מילימטרים. זה אותו הניתוח שבו הוציאו את העקומה הגדולה עם שארית קטנה מזוית היס והשאירו קיבה בנפח של 50-100 סמ"ק. עכשיו מספרים סיפורים.

אני לא יודעת מה לומר....

זה היה ההסבר שקיבלתי....
עכשיו אני צריכה תיקון, מאוד רציתי לעשות שרוול מחדש אבל הסבירו לי היטיב שאי אפשר...

מילקי110

New member
הכי טוב תתייעצי עם ד"ר קידר

הוא ה... מומחה בתחום הזה .

אם הייתי או אצטרך לעשות ריוויזיה רק ד"ר קידר .( שמעתי עליו רק דברים קודמים )

למעלה