שלום לכולם,יש לי איזה קילו שייטל ואני לא יודע

יוהכ

New member
שלום לכולם,יש לי איזה קילו שייטל ואני לא יודע

מה הגורל הכי טוב בשבילו. אולי מישהו יעזור לי??
 

uriler

New member
שייטל זה נתח נהדר ללא מעט שימושים,

אני הכי אוהב לחתוך אותו לרצועות ואז יש כל מיני ייעודים אפשריים - 1. מוקפצים על סוגיהם השונים. 2. הכנה כרצועות בתבלון אהוב והגשה עם פירה / אורז. 3. הכנה כרצועות מוקפצות והגשה בתוך ג'בטה (מצוין לערבי סרט עם חברים, הולך מעולה עם בירה). 4. בישול יחד עם סוגי בשר נוספים (לבבות, פרגית) והטמעה לתוך פתיתים אפויים, כמנה אחידה.
 

יוהכ

New member
אהבתי את הרעיון עם הפירה. ניתן לטגן את השייטל

אחרי שחתכתי לרצועות??
 

uriler

New member
כמובן.

אם אני מכין עם פירה, בד"כ אני מקפיץ את הבשר במחבת כבדה אחרי השרייה במרינדה לאיזה שעתיים לפני (תרגיש חופשי, שייטל מסתדר יופי עם טעמים שונים ומשונים, החל מחריף ועד מתוק כולל שילובים). אחרי שאני מקפיץ את הבשר לרמת עשייה רצויה (לא יותר ממדיום / מדיום וול) אני מגרד את המחבת עם כף עץ משאריות הבשר, מוסיף אליהן מעט ציר בקר (או מים + אבקת ציר / אבקת מרק), מבשל מעט ביחד, מוסיף יין אדום ומעט קורנפלור (שהמסתי לפני זה בכוס עם מים קרים) ונותן לרוטב להצטצמם. לפני ההגשה, מוסיף לרוטב מעט בצל ירוק קצוץ לטבעות ונותן 2 דק' של בישול יחד.
 

יוהכ

New member
נשמע מצויין, אכין לילדים אחה''צ תודה רבה ומחר

אספר איך היה. שבת שלום.
 
למעלה