שלום לכולם, יש לי דיווח קטן על צפע.

joseywales

New member
שלום לכולם, יש לי דיווח קטן על צפע.

ושוב שלום.קוראים לי מיכאל ואני גר ברגבה(צפון הארץ). יש לי סיפור קטן שאני חושב שיכול לעניין אותכם,אם לצורכי מידע,סטטיסטיקה וכ"ו... היום בשעת ערב(17:00-19:00)אני שומע את הכלבים שלי נובחים מבחוץ ,יצאתי ובגינתי הקטנטנה ראית את הכלבים מרתקים בנביחות נחש קטן, אני חושב שזה צפע אבל אני לא מומחה גדול. בכל אופן הוא ניסה לברוח מתחת לקרוון שלי וזה קצת לא הסתדר לי.ובקיצור לכדתי בעדינות את היצור ולא נתנתי לשכני צמאי הדם נחשים להרוג אותו. היה קצת מאוחר אז לפני צאתי לשדות ע"מ לשחררו ,שמתי אותו באקווריום עד מחר בצהריים. כחצי שעה לאחר המקרה גיליתי שאחד הכלבים שנבחו עליו הוכשה בפניה, היא פשוט התנפחה לגמריי בפרצוף ונהיתה אפטית לחלוטין, היא הובלה לוטרינר ולא נשקפת סכנה לחייה. וזהו זה הדוח. אני מקווה שמישהו יפיק תועלת מהדיווח הזה.

dreaming h

New member
ערב טוב וברוך הבא ../images/Emo13.gif

זהו אכן צפע, ולכן עליך לנקוט משנה זהירות בהתעסקות איתו. כשאתה משחרר אותו, כמה שיותר רחוק מאזור מגורים. אני מקווה שאכן הכלבה תהיה בסדר, לא תמיד זה נגמר בטוב עם כלבים ונחשים. על כל פנים, ברוך הבא ותודה על הדיווח!

naja

New member
אני מקווה שהאקוריום לא בתוך הבית.

יפה מאוד שהתעקשת לשמור על הצפע ולא להרוג אותר, אבל אני ממליץ לך בחום לשמור את האקוריום מחוץ לבית(במקום מוצל כמובן). האקוריום שלך נראה כמו אקוריום רגיל לדגים ולכן יש סיכוי גדול מאוד שעד שכשתרצה לשחרר אותו מחר, תגלה שהוא כבר לא באקוריום. כמו כן, אני לא יודע אם זה מיותר לציין או לא, אבל שיהיה, מדובר בנחש מאוד מסוכן וכדאי שתמנע מכל מגע או קירבה. תודה על הדיווח.

joseywales

New member
תודה על העצות ,ועוד שאלה...

המון תודה על הטיפים והבנתי קצת יותר עם מה יש לי עסק, אני אנהג במישנה זהירות. ומה הכוונה לא להשאיר אותו בבית? יש מצב שהוא ימות עד מחר ? יש מצב שהוא יצליח להשתחרר !!!!!?

dreaming h

New member
הכל יכול להיות...

אבל נדמה לי שאסף התכוון ל'יצליח לברוח'... עם נחשים אתה אף פעם לא יכול לדעת..

ינאי 15

New member
אני בהחלט מסכים עם אסף והדר

קודם כל, באמת מגיע לך כל הכבוד על זה שלא הרגת אותו ישר, היום הרבה משפחות ובכלל אנשים עושים זאת לכל נחש שהם רואים, אם זה ארסי ואם זה לא ארסי, ופשוט ישר הורגים. זאת שטות גדולה מאד להרוג אותם, הן מבחינת שמירת האוכלוסייה של הנחשים בארץ, והן מבריאות האדם עצמו. ממצב כזה שבנאדם מתקרב לנחש (אם זה ארסי), הוא יכול לסכן את חייב, מכיוון שאותו האדם המתקרב קרוב מאד לנחש בכדי להרגו, הוא בעצם מסכן את עצמו ויכול לגרום למוות אף שלו עצמו,ומקרים כאלו קורים לא מעט בעולם כולו, וחלק מזה זה אי-הכרות הנחשים. ולעניין עצמו, אני אנסה לחזק את דברי אסף והדר, מה שהם מנסים להגיד לך זה שהאקווריום בו הצפע נמצא, לא יכול לדאוג לכך שהנחש ישאר שם עד מחר בבוקר, אני לא יודע אם הוא יכול למות שם או לא, אבל לברוח משם הוא יכול. אוליי הסיכויים קטנים מכיוון שהצפע עוד צעיר (לפי מה שהוא נראה) והאקווריום יחסית אליו גבוה. אני מציע לך לא לנסות להוציא כל מיני דברים (חפצים, ריהוט וכו') שישנו באקווריום, אולם הנחש יכול לטפס על זה ובקלות לצאת החוצה, אך לא שווה לקחת סיכון בכך שתכניס את ידך לשם בשביל להוריד את היסכויים של הנחש לברוח, ובכך לסכן את חייך. תנסה לאטום איכשהו חריצים או פתחים שמשם הנחש יוכל לצאת החוצה, או שניתן ורצוי לשים משהו בעל משקל קצת כבד בשביל שהנחש לא יוכל להרים את המכסה של האקווריום. ומה שנאמר פה נכון מאד ורצוי שתעשה (אני מתכוון בעיקר בקשר לשחרור הנחש ). אז שיהיה לך שיחרור נעים (מתכוון לשחרור הנחש כמובן, חחח), תחזור בריא ושלם, ובהצלחה.

naja

New member
יש מצב טוב שהוא ישתחרר.

אני מציע לך לא להשאיר את המצב כמו שהוא. שים את האקוריום באוטו, סע לחורשה\שדה שמרוחקים לפחות כמה מאות מטרים ממקום מגורים ושחרר אותו. תאמין לי שאתה לא רוצה לקום מחר בבוקר ולגלות אקוריום ריק.

למעלה