שלום לכולם ! יש לי מכונה קרומקס והקפה לא ..

  • פותח הנושא robk
  • פורסם בתאריך

robk

New member
שלום לכולם ! יש לי מכונה קרומקס והקפה לא ..

הקפה לא יוצא מספיק חם. סיבות ?
תודה מראש.
 

Yehuda Badihi

New member
הידית חמה מספיק לפני? אתה מריץ שוט כיור לפני?

אתה מחמם את הכוסות לפני? ראיתי כבר כאלו ששוטפים את הידית במים מהברז וישר חולטים על ידית קרה.
 

dudi4321

Active member
כמו שהסביר יהודה, מריצים קודם רק מים לכוס.

ממתינים שהראש יתחמם שוב. אחר כך מרכיבים את הסלסלה עם הקפה, מהדקים ומכינים קפה.
איזה דגם יש לך? במקרה ES180D? כי אני משתמש בכזה וממש נהנה.
קצת יותר מסורבל, גם לחמם מקודם את הכוסות וגם את הידית ללא הסלסלה, במים רותחים.
 

Yehuda Badihi

New member
אם הטמפרטורה בחדר פחות מ-100 מעלות - לא טוב.

- שטוף את הידית והסלסלה תחת הברז ונקה אותם כמו שאתה רגיל
- מזוג מים חמים לכוס
- שטוף את הידית והסלסלה במים חמים
- מלא את הסלסלה בחצי מנה עד מנה של קפה. אפשר גם מהקפה של אתמול. זה עבור שוט כיור.
- הרץ את השוט יגש למגש או לכוס אם אתה רוצה. זה לא לשתיה.
- רוקן את הסלסלה ונקה אותה מבלי לקרר אותה (בעזרת מברשת או נייר)
- רוקן את המים החמים מהכוס. היא עכשיו חמה ומוכנה.
- הכן עכשיו את המנה מהקפה הטחון טרי.

enjoy
 

Yehuda Badihi

New member
ידית = קצה הידית, היכן שיושבת הסלסלה.

לא בחלק שמחזיקים ביד כמובן.
 

Yehuda Badihi

New member
הנ"ל עבור הכוס הראשונה. מהשניה ואילך רק לחזור

על שלושת השלבים האחרונים.
 

Gaus

New member
שאלה: למה חייב להעביר שוט "דמי"

זה שמעבירים מיים באורך שוט בידית החליטה לא משיג את המטרה?
לא ברור לי למה שוט שני בהכרח טוב יותר, אם התנאים אותם תנאים.
 

Yehuda Badihi

New member
על מנת לצפות את המתכת בשומני קפה

רק אז אתה משווה את התנאים של הכוס הראשונה והשניה.
 

Gaus

New member
אז בעצם אתה לא ממליץ לשטוף את ידית האחיזה

במים וסבון מידי שימוש? כך תווצר שכבה שומנית של קפה על הידית, כמו שעושים במקינטה. לא?
ואז לא יהיה צורך בשוט סרק כזה
פשוט, אם אני שותה קפה אחד בכל פעם. בבוקר. האם אני צריך לשפוך קפה אחד בכל פעם, זה נראה לי בזבוז משווע.
 

Yehuda Badihi

New member
כן לשטוף היטב לפני הכוס הראשונה ביום. בזבוב

או לא זה כבר שיקול שלך.
 
למעלה