שלום לכולם, יש לי מספר שאלות...

yerez678

New member
שלום לכולם, יש לי מספר שאלות...

שוב שלום, תזכורת: הבן שלי בן כמעט חמישה חודשים עם ק"פ דו-צדדי. נמצא עם נעלי דניס בראון 23 שעות ביממה. שאלות: 1. באמצע כף הרגל אצל הקטן קיים מן פס דק שקוע שלא עובר גם אחרי מסאז'. האם מישהו נתקל? 2. קצת לא ברור לי, קראתי כאן שבגיל חצי שנה מורידים את הנעליים ל-12 שעות בלבד.לעומת זאת קראתי גם שיש להיות עם הנעליים גם בשנת צהריים. השאלה רלוונטית לאור העובדה שאני חוזרת לעבודה ואני לא משוכנעת שהמטפלת תדע להנעיל את הנעליים בצורה טובה מספיק. 3. ראיתי כי לאחרונה נדון כאן בהרחבה ניתוח להעברת גיד. האם הצורך בניתוח נובע מטיפול לא לפי פונצטי או חזרה של ק"פ חרף הטיפול. האם יש דרך להימנע מהניתוח (למעט ההקפדה על הד"ב)? האם למישהו מאלו שעברו את הניתוח יש עצות איך להימנע מלהגיע לניתוח זה? תודה ודרישת שלום לכולם.

הי

לגבי הפס, אם את יכולה תצרפי תמונה. לי ממש קשה לדמיין מה שאת מתארת. אשמח להסתכל. לגבי השעות. כל רופא עושה 'מה בראש שלו'. הפרוטוקול: אחרי שלושה חודשים של 23 שעות יורדים ל 14-18 שעות ביממה. (אלוהים יודע במה זה תלוי, בנסיבות החיים אני מניחה). רק בשלב שהילד עומד מורידים את הנעליים בזמן עירות. כלומר בכל זמן שהקטן ישן הוא צריך לנעול את הנעליים. כך להמשיך כמה שאפשר. מינימום עד גיל שלוש ומאוד רצוי עד גיל 4. ולמה? כי בין גיל שנתיים לארבע יש סיכוי של 20% שהק"פ יחזור. אנחנו הלכנו לפי הפרוטוקול ולא לפי המלצת הרופא. לגבי הניתוח. כל הרעיון שבטיפול בשיטת פונזטי הוא להימנע מהניתוח הזה. כך שכן, ככל שתקפידו יותר כך גדל הסיכוי להמנע ממנו. קחו רק בחשבון שאין לחזות מראש למי יחזור הק"פ. יש מי שאפילו עם גמישות יתר הק"פ חזר- אותם הורים הורידו את הנעליים בגיל שנתיים בהוראת פונזטי עצמו. מקרים כאלו ואחרים הבהירו שעל כולם חל אותו פרוטוקול ולא לפי החומרה. סליחה על הטון הדחוף, אני תמיד על קוצים מול המחשב לאחרונה (-:

batelav

New member
הי בוקר טוב לכולם

לגבי הפס שנשאל פו תשאלו את דרור וגלית יש להם אותה בעיה מעניין אם זה עבר ובכל זאת ללכת ולהעיר את תשומת ליבו של הרופא!

sigis7

New member
הי גם לנו יש מין פס שכזה

סמדר, את זוכרת אולי מתי גלית ודרור העלו את השאלה, ומה זה אומר? אצלינו הפס ממוקם קצת מתחת לבוהן.

yerez678

New member
תודה על התגובות, הבהרות ועוד שאלות

מטיסה, שאלת בקשר לפס: לא הצלחתי לצלם אבל זה כמו החריץ צר ברוחב של מילימטרים בודדים ואף פחות ובאורך של 1.5 ס"מ. שאלות נוספות: 1. בנוסף לחריצים, קלאב פוט ושות לקטן יש ציפורניים מאוד מוזרות בבוהן - נכנסות פנימה יתר על המידה - מישהו מכיר? מה ניתן לעשות? 2. הקטנה (אחותו התאומה של הקטן) כל הזמן מקפלת את אצבעות רגל שמאל פנימה. אני חושבת שקראתי בפורום משהו שקשור לתופעה - מישהו זוכר? שוב תודה

אנגלה3

New member
ערב טוב

לגביי הפס - לא יכולה לעזור כי לא נתקלתי - מצטערת. אבל לגביי הציפורניים בבהונות, גם אצל שחר הם נכנסות פנימה, כאילו מתחת לבשר בחלק העליון, אני מחכה עד שהן ממש אורכות ואז גוזרת, לדעתי, אין הרבה מה לעשות, אלא אם יש ציפורן חודרנית ונהיה זיהום, מה שעד כה, טפו טפו, לא קרה לי, הייתה קצת אדמומיות שעברה כי לא נגעתי ולא חפרתי בציפורן (ברגל עם הק"פ).

אירנה ק

New member
../images/Emo4.gifגם לבנדיתית שלי

ציפורן בבוהן נכנסת פנימה. כמו שאנגלה כתבה גם אני מכקה עד שהיא ממש ארוכה ורק אז גוזרת אותה כדי לא לפגוע באצבע. בקשר לנעליים הרופא שלנו מוריד את הנעליים בשעות היום אחרי 4 חודשים של 24 שעות. רק שאצלינו זה לא הלך כי עשינו ניתוח גד חוזר בגלל שהעקב לא היה במקום. אז בסופו של דבר הורדנו את השעות של הנעליים רק בגיל 10 חודשים
במקום חצי שנה כמו שהיה מתוכנן

הי, לגבי הפס באמצע הרגל

זה גם המצב אצלינו. תמיד היה לו פס כלשהו באמצע כף הרגל, רק בצד אחד, אף שהק"פ דו"צ. בכל הביקורות היו מאוד מרוצים ממנו (ביקורת אחרונה היתה כשהיה בן שנתיים), ומעולם לא העירו שום דבר לגבי הפס. לי זה תמיד נראה חלק מהמבנה של הרגל, שיש לו כמה מאפיינים ייחודיים, כמו זה שהרגל צרה יותר, שיש קצת עודפי עור בין כף הרגל לשוק, וכו'.

galitdror

New member
בוקר טוב!

לגבי הפס ברגל - גם ליהונתן יש פס-חריץ לרוחב כף רגל שמאל באמצע כף הרגל. זה המצב מאחר וברגל שמאל הקלאב-פוט היה חמור יותר. חשבנו שבמהלך הזמן הוא יעבור אך זה לא עובר. הוא גורם לכך שכף רגל שמאל קטנה יותר במידה-מידה וחצי מרגל ימין. מעבר לזה - לא משפיע עליו כלל וכלל! לגבי ציפורניים - ברגל שמאל הציפורן בבוהן מקבלת צורה של חודרנית - גם בגלל שברגל זו המצב היה חמור יותר. צורת הבוהן היא כזו שהציפרן נכנסת כלפי פנים. פשוט מחכים שתגדל וגוזרים.

ליבי א

New member
לגבי הפס

האם הפס קיים באמצע כף הרגל וכף הרגל ישרה או שיש שיפוע. לנוגה היה גם פס באמצע הרגל וגם שיפוע והרופא שלה אמר שהיא תתחיל ללכת זה יסתדר לה וככה היה וגם הפס נעלם כלא היה. השאלה אם זו אותו הבעיה כמו שיש לבן שלך. מה הרופא אומר על זה?

yerez678

New member
בקשר לפס,

הפס הוא באמצע כף הרגל. ביום חמישי הבא נהיה אצל ד"ר שינדלר ונשאל. תודה

ליבי א

New member
בהצלחה בביקורת

גם לנו יש אצלו ביקורת ב- 2.8. אשמח לשמוע דיווחים מה שינדלר אמר לכם על הפס. בהצלחה ורק בשורות טובות ליבי

תחיצ

New member
לגבי שנת הצהרים במעון

אני גם התלבטתי בענין, כשירדנו בשעות. ככלל, נתתי הנחיה למטפלות לא לגעת לו בנעלים. אם הם נופלות לו - להוריד אותן ולעדכן אותי, אם אני יכולה לבוא בזמן סביר אני אנעיל אותם. זה לא קרה מעולם. לכן גם לא רציתי שהן ינעילו לו אותן בשנת הצהרים. (עד שאני התרגלתי, לא נראה לי שכל אחת תסתדר). בקיצור, מה שהחלטתי בסוף היה למשוך לו את שעות הבוקר כמה שאפשר ולהוריד יותר מאוחר. כך יצא שהנעלתי לו את הנעלים בערב כשהלך לישון, והן הורידו לו אותן בערך ב12 בצהרים. אם הצליחו למשוך עד שנת הצהרים - הרווחנו עוד קצת. כל זה טוב ויפה רק בשלב הזחילה. כשמתחילים ללכת - חייבים להוריד, אחרת זה מחליק ומאד לא יציב.

sigis7

New member
שאלנו את הרופא...

הוא כ"כ לא התרגש ואמר שזהו עוד אחד מאיפיוני הק"פ, שלחלק מן הקלאברים יש ולחלק אין, לחלק חולף ולחלק לא... מנסה לצרף שתי תמונות של הרגל של הקטנה כדי שתראי אם מדובר במה שאת תיארת. האצבעות לא מקופלות כך באופן קבוע, היא פשוט השתוללה...

למעלה