שלום לכולם, יש לי מספר שאלות

meredith grey

New member
שלום לכולם, יש לי מספר שאלות

אני מתחילה ללמוד משפטים ותקשורת בת"א והתעוררו אצלי מספר תהיות: 1. לגבי הבידינג- הבידינג של החוג לתקשורת מתבצע בספטמבר ואילו של משפטים באוקטובר. האם יש מישהו שאפשר להיעזר בו בבניית המערכת או שאני אמורה פשוט להמר ולחכות למקצה השיפורים? מנסיונכם, מערכת כזו מסתדרת או שיש התנגשויות רבות בין הקורסים? 2. לגבי שכר הלימוד- הבנתי שמדובר בשכ"ל גבוה יותר, האם משלמים שכ"ל עבור שני תארים? המון תודה לעונים!

sacrament

New member
אמור להיות מסלול שמותאם (יחסית) לתקשורת

בהנחה שאת שנה א'...(-: אז כבר יש מערכת מובנית- את רק צריכה לבחור איזה מסלול את רוצה ומשום מה תבחרי את זה שמתאים לתקשורת- מאחר והתקבלת לתקשורת יש לך עדיפות בקבלת המערכת הזו. הבעיה היחידה שלך היא המטא משפטי שאותו את כן צריכה להתאים למערכת. זה רק קורס אחד ולרוב אין בעיות... מקסימום מהמרים קצת ומחכים למקצה שני...בכל ספק כדאי לדבר עם המזכירות. שכר הלימוד- השאלה היא האם את עושה 2 תארים, או שאת עושה תואר במשפטים עם חטיבה בתקשורת? על 2 תארים משלמים בהתאם, על חטיבה משלמים כמו על תואר וחצי אם אני זוכרת נכון. בקרוב יגיע אליך שובר מעודכן עם הסכומים... שיהיה בהצלחה, ואם יש לך שאלות נוספות לגבי הבידינג וקורסים מומלצים -אז מוזמנת לשאול

meredith grey

New member
אכן אהיה בשנה א' בקרוב ../images/Emo13.gif

אלמד משפטים כאשר החוג הנוסף שלי יהיה תקשורת (הבנתי שהשילוב הנפוץ הוא עם כלכלה/ניהול/חשבונאות. . . ). האם שילוב כזה מוגדר כשני תארים או כתואר וחצי? בנוסף, אם מישהו לומד או מכיר את המסלול באת"א, אשמח לשמוע תובנות. לגבי הקורסים בשנה א'- אשמח מאוד לשמוע המלצות! תודה רבה

sacrament

New member
עוד אין ידיעון

ולכן עוד אין קורסים לבחירה, ולכן עוד אי אפשר להמליץ אני מניחה שהידיעון יתפרסם בקרוב. נראה לי שהתקשורת הוא חטיבה...תבדקי מה כתוב לך במכתב קבלה. אם כבר קיבלת שם משתמש וסיסמה למידע אישי- כנסי ללשונית של מאזן שכר לימוד, אולי כבר כתבו כמה יעלה לך

הייבי

New member
הגדרות הגדרות..

תקשורת ניתן ללמוד בהיקף של חטיבה או של תואר נוסף- מכאן, זו שאלה של מה בחרת. רוב האנשים מתחילים בהיקף של תואר נוסף מה שמוכר גם כשני תארים או תואר וחצי בלשון העם. ההבדל: תואר וחצי הוא מסלול משולב בו לומדים משפטים בהיקף מלא (120 נק' אחרי פטורים) ואת החוג הנוסף בהיקף של חצי תואר דו חוגי (כ-60 נק'), תואר נוסף מהווה תעודה נפרדת- "תעודה לאחר התואר". חטיבה- לומדים משפטים בהיקף מלא (לא יודעת כמה זה יוצא עם פטורים) ואת החוג הנוסף בהיקף מופחת (כ-30 נק').חטיבה נכנסת לך לממוצע (אני לא יודעת מה החישוב המדויק אבל אפשר לבדוק את זה מול המזכירות). עכשיו, לפי מה שבחרת גם יקבע שכ"ל שלך, עבור תואר וחצי משלמים כ-150% שכ"ל לימוד בשנה שיוצא בערך 12,000 ש"ח- כי אף פעם לא באמת לוקחים את התואר הנוסף בהיקף שאת אמורה לקחת... אם בחרת חטיבה, מן הסתם תשלמי פחות- כי תלמדי פחות שעות. ולגבי קורסי שנה א' במשפטים- אין לך מה לחכות בקוצר רוח להמלצות. את תאלצי לבחור את המסלול שמותאם לתלמידי תקשורת (בהנחה שקיים אחד כזה) ואז אין לך בחירה, לכן, רק המלצות למטא כדאי לך לחפש ובשביל צריך ידיעונים.. אז עוד קצת בסבלנות.. מקווה שזה עוזר

meredith grey

New member
תודה רבה לעונות, בהחלט עזרתן!

בחרתי ללמוד תקשורת כתואר נוסף. ולשאלה נוספת: נכנסתי למאזן שכ"ל באתר האוניברסיטה וגיליתי להפתעתי (הרבה!) כי שכר הלימוד שלי עומד על כ-18,000 ש"ח! האם זה הגיוני לדעתכם? מהו, פחות או יותר, שכר הלימוד ללומדי משפטים ותואר נוסף בד"כ?

הייבי

New member
זה יסתדר בעתיד..

כרגע את רואה שכ"ל של 200% שזה מה שמוזן עבור הרישום לשני תארים. אחרי שתרשמי בבידינג זה יסתדר ויתאים את עצמו למה שאת לומדת באמת. שכ"ל הוא בסביבות 12,000 ש"ח לשנה עבור שני התארים ביחד (שזה משתנה לפי כמות השעות שאת לוקחת בפועל)

למעלה