שלום לכולם יש לי מספר שאלות:

הסקרן1

New member
שלום לכולם יש לי מספר שאלות:

1. האם לאדם שהיה חולה ומת מותר לתרום אברים? 2. איזה אברים ראויים לתרומה? 3. במידה ואני מעוניין להיות בטוח שיתרמו את האברים שלי אחרי מותי. האם יש דרך לחייב את בני המשפחה לתרום אותם? 4. למה ב- אדי הכל כ"כ איתי? שלחתי לפני כמה חודשים את הטופס בשביל לקבל כ. תורם ולא שלחו לי בחזרה. תודה על התשובות

תשובות

1. זה תלוי- במה היה חולה, באיזה איבר מדובר. 2. כעקרון כל האיבריים הפנימיים, עור ועוד. 3. לא ניתן לחייב, כרטיס תורם מעיד על הרצון של הנפטר לתרום ובד"כ המשפחה מעוניינת לכבד רצון המת. 4. תצטרך לפנות לאדי, תרים אליהם טלפון......

אוגי 2000

New member
אני חולק על דעתה של אורנית בסעיף ג

נראה לי שחתימה על כרטיס אדי, מחייבת את משפחת הנפטר.

למי מותר לתרום איברים

כל אדם יכול להחליט על רצונו לתרום איברים. בזמן הפטירה הרופאים בודקים את כל המחלות מהן סבל הנפטר ,כולל אולי פציעות שקרו סמוך לפטירה ,נעשה שיקול לגבי כל איבר ואיבר (יתכןומחלה מסויימת גורמת נזק לאיבר אחד ולא לשני. למשל :עישון עלול לפגוע בראות ולא פוגע בכליות...). האיברים אותם משתילים :לב,ראות,כבד,כליות,לבלב, (בחול במקומות מסויימים גם מעיים) רקמות שמשתילים: קרניות,מסתמיח לב,עור עצמות וגידים. בחו"ל במקומות מסויימים גם תאי לבלב. דרך משרד המשפטים ניתן להשיג טופס מיוחד לתרומת איברים והוא טופס מחייב - גם אם המשפחה מתנגדת. לגבי חתימתך על כרטיס - אולי קרתה תקלה,אנא התקשר לקו חינם 1-800-609-610 ונקווה שהפעם תקבל במהרה את הכרטיס.

למעלה