שלום לכולם יש לי מס' שאלות-אפשר?

מקווה31

New member
שלום לכולם יש לי מס' שאלות-אפשר?

שלום לכולם שמי קרין והגעתי לפורום שלכם במקרה במסגרת חיפושי אחר מכונים בריאים יותר ילדתי לפני כשבועיים ומסתבר כי ביתי אלרגית לחלב ולסויה אפילו דרך הנקה אני מחפשת מתכונים מזינים שלא מכילים אף אחד מהדברים הנ"ל או מוצרים שלהם יש לציין שלמרות מאמצים די רציניים כמעט כל דבר בסופר מכיל את הדברים הללו- או רשום שעלול להכיל עקבו של... אשמח מאד אם תוכלו לעזור לי תודה וגמר חתימה טובה קרין

d a p h n a

New member
לדעתי

תלכי על שילובים של דגנים וקטניות (אם אין בעיה עם הקטניות דרך הנקה). מג'דרה, למשל, היא אוכל מזין וטעים שלא מכיל סויה או חלב. אפשר גם להכין אותה עם קינואה במקום עם אורז (או חצי קינואה חצי אורז) וזה הופך אותה מזינה יותר. מקינואה בכלל אפשר לעשות כל מיני סלטים טעימים ומזינים (למשל לחתוך ירקות דק דק, להוסיף לזה קינואה מבושלת, קצת שמן זית והרבה מיץ לימון, וזה טעים נורא).

מדובר בתינוקת בת שבועיים!

המזונות שהצעת מתאימים לילדים מגיל בוגר יותר, שלפחות יש להם כבר שיניים, לא לתינוקת שצורכת כרגע רק נוזלים. לגבי ההנקה לא הבנתי אם מדובר גם בחלב אם (מה שנשמע לי קצת מוזר, אלרגיה לחלב אם, אבל אולי...), בכל אופן אם חלב אם אפשרי אז אין לו תחליף.

d a p h n a

New member
להבנתי היא לא חיפשה מתכונים לתינוקת

אלא מתכונים לאמא המניקה מאחר וכאשר האמא אוכלת חלב או סויה, התינוקת מגיבה לזה דרך ההנקה. ואגב, בהחלט ישנם תינוקות שאלרגים לחלב אם.

מקווה31

New member
קודם כל תודה על התגובות המהירות

אני חיפשתי מתכונים בשבילי - כאם מניקה לביתי יש אלרגיה לא לחלב שלי אלא למרכיבי הסויה והחלב ומוצריהם שאני אוכלת ועוברים אליה דרך החלב שלי אני מוצאת את עצמי נאלצת להרכיב תפריט כמעט בלתי אפשרי (יש עוד נפשות בבית) ושוב תודה מראש על העזרה

gs1234

New member
עוד כמה הצעות

חוץ ממג'דרה וקינואה שהציעו כאן, כדאי גם... - שקדים, שקדים ושקדים... תטחני עם מים ותסנני, ייצא לך חלב שקדים טעים. את יכולה גם להמתיק אותו קצת. - אגוזי מלך, אגוזי ברזיל ואגוזי קשיו - בכל אחד יש מרכיבים מזינים קצת שונים, וביחד יתנו שילוב מוצלח של מינרלים. - דייסת שיבולת שועל על בסיס מים. - אפונה ירוקה - אבל לבדוק במשך יום אחד שלא מתפתחת תגובה אלרגית. בהצלחה!

if i fell

New member
../images/Emo203.gif../images/Emo54.gifאני יודעת שאמא שלי

לא הייתה משתמשת הרבה במטרנה וכאלה. רוב הזמן היא הייתה עושה לנו מיצים של פירות וירקות. אין לי מושג אם זה בסדר בגיל, אבל אם כן זה יהיה מעולה, תנסי את זה. חוץ מזה, תנסי אם תוכלי לא לצרוך חלב וסויה [יהיה קצת קשה, יש סויה בהכל], לפחות חלק מהזמן, כדי שהיא תוכל לינוק.

למעלה