שלום לכולם! יש לי שאלה בקשר לטסטים

שלום לכולם! יש לי שאלה בקשר לטסטים

יש לי ידיד קרוב אליי מאוד אשר סובל מבעיה חמורה של לחץ בטסטים, דבר אשר מנע ממנו כבר לעבור כ12 טסטים. הוא עושה כל שבאפשרותו ע"מ לעבור את הטסט הבא, ואנו מלאי תקווה שאכן הוא ימצא את הבוחן אשר יבין את בעייתו ויתחשב בה ולכן לאו דווקא יכשיל אותו על הדקויות, אלא באמת רק בגלל בעיות גדולות. שאלתי היא אחרת- כידוע, מחיר הטסטים כיום הוא גבוה מאוד, כ450 ש"ח לטסט אם אינני טועה, וכפי שאפשר להבין הנושא כבר גבה מידידי סכומי עתק. הגיעה לאוזניי שמועה שלאחר הטסט ה10 בערך, אין צורך לשלם על הטסטים הבאים והם על חשבון המערכת. אינני בטוחה אם שמועה זאת נכונה, ולא ידעתי לאן לפנות ע"מ לאשש אותה. אני מקווה שיהיה פה מישהו שידע על כך משהו ויוכל לתת לי תשובה. והכי חשוב- תחזיקו אצבעות לידיד שלי לפעם הבאה! תודה רבה לכולכם! :)

isra533

New member
נהיגה זה לא משחק ילדים

שאפשר לזכות לפי המזל. אם לידיד שלך יש בעיה בנהיגה רצוי שלא ינהג או לחלופין ימצא מורה נהיגה שיוכל לתת לו מספיק ידע וביטחון כדי שגם טעויות קטנות לא תהינה. האם לפי דעתך צריך לתת לכל אחד שמעונין לנהוג, לצאת לכביש בלי היכולת להתמודד עם הסביבה, במציאות המצבים הם הרבה פעמים יותר מורכבים מאשר מבחן טסט. אינני חושב שצריך להחזיק אצבעות, לפי דעתי צריך יושר אישי להבין שנהיגה זה לא משחק ילדים וחיי אנשים אחרים תלויים בהתנהגות שלנו בכביש.

בבקשה מכם! תקראו הודעה זו

דבר ראשון- השאלה ששאלתי הייתה לגבי האם נכונה השמועה שלאחר 10 טסטים, אין צורך בתשלום יותר והטסטים הם על חשבון המערכת. דבר שני- אני לא מעריכה את הביקורתיות החסרת בסיס שלכם כלפיי הידיד שלי. מה אמרתי? שהוא נוהג בצורה מופרעת? לא שם לב לתנועה? גורם לתאונות? מאיפה הבאת את הדברים האלה? להפך הוא הנכון- ידידי נוהג בצורה מדהימה במהלך השיעורים, אף יותר מנהגים רבים שאני רואים על הכביש כבעלי רישיון הבעיה שוב אני מדגישה נובעת מלחץ איום בטסטים, דבר אשר מפריע לו במהלך הטסטים בלבד, ואני מניחה שברגע שיעבור אותו יחזור להיות הנהג האידיאלי שהוא כעת. בעיית הלחץ בטסטים פוגעת בהרבה אנשים בארץ, וידידי אינו היחיד- זה בטוח. ואין זה הופך אותו לנהג גרוע ומסוכן, ולכן אינני מעריכה את הביקורת שלכם! בעייה זו דרך אגב אם אתם מעוניינים נחקרת ע"י אנשים כרגע בארץ, דבר אשר אמור להראות לכם שאכן יש אנשים עם בעיה בטסטים ובעלי סיבה מוצדקת, ולכן אני חושבת שזה מאוד מתיימר מצידכם לומר שאסור לאדם כזה לקבל רישיון. אשמח אם תענו לשאלתי הראשונה ובכך נסיים את הדיון הזה. תודה רבה לכם.

isra533

New member
תשובה לשאלת הנהיגה

למרות שלפי דעתך הידיד שלך נוהג נפלא, הוא לא יכול לעמוד בלחץ של מבחן הטסט. אני מסכים אתך שיש הרבה נהגים שלא יודעים איך לנהוג תחת לחץ ולא יודעים איך להתנהג בכביש, זה לא אומר שצריך להוסיף עוד נהגים שלא יודעים לעמוד תחת לחץ הנהיגה. הרבה מאד תאונות נגרמות בגלל חוסר יכולת של נהגים להגיב בצורה נכונה בארוע מסוכן ולהתנהג בצורה שקולה תחת לחץ. אני מסכים אתך שהטסט של היום אינו כלי מספיק כדי לבדוק אם אכן הנהג מתאים להתנהגות נכונה בכביש ואמנם רוב הנהגים שעוברים טסט לא יודעים איך באמת צריך לנהוג בצורה בטוחה ואת זה אנחנו רואים כל שנה בכמות הגדולה יחסית של הנפגעים בקרב הנהגים החדשים יחסית למספרם. אני מאחל לחבר שלך לעבור את הטסט אבל רק אחרי שידע להתמודד עם כל הלחצים, אם זה לחץ של הטסט או כל לחץ אחר שיוצר בזמן הנהיגה.

be_roo

New member
אתה מערבב דברים

יש תופעה ידועה של "לחץ מבחנים", אנשים שמתפקדים מצויין ביום יום אך נכנסים לחרדה בסיטואציה של מבחן. לבעיה אין כל קשר ליכולתו של הידיד לנהוג (אם אכן זו הבעיה ממנה הוא סובל). העניין הוא שהבוחן לא יכול כמובן להפריד בין הדברים ולדעת שהטעויות נובעות מלחץ בחינות ולא יכולת נהיגה לקויה. הייתי מציעה לידיד לפנות למי שיכול לעזור להתמודד עם הבעיה, טיפול ויעוץ.

בבקשה מכם! תקראו הודעה זו

דבר ראשון- השאלה ששאלתי הייתה לגבי האם נכונה השמועה שלאחר 10 טסטים, אין צורך בתשלום יותר והטסטים הם על חשבון המערכת. דבר שני- אני לא מעריכה את הביקורתיות החסרת בסיס שלכם כלפיי הידיד שלי. מה אמרתי? שהוא נוהג בצורה מופרעת? לא שם לב לתנועה? גורם לתאונות? מאיפה הבאת את הדברים האלה? להפך הוא הנכון- ידידי נוהג בצורה מדהימה במהלך השיעורים, אף יותר מנהגים רבים שאני רואים על הכביש כבעלי רישיון הבעיה שוב אני מדגישה נובעת מלחץ איום בטסטים, דבר אשר מפריע לו במהלך הטסטים בלבד, ואני מניחה שברגע שיעבור אותו יחזור להיות הנהג האידיאלי שהוא כעת. בעיית הלחץ בטסטים פוגעת בהרבה אנשים בארץ, וידידי אינו היחיד- זה בטוח. ואין זה הופך אותו לנהג גרוע ומסוכן, ולכן אינני מעריכה את הביקורת שלכם! בעייה זו דרך אגב אם אתם מעוניינים נחקרת ע"י אנשים כרגע בארץ, דבר אשר אמור להראות לכם שאכן יש אנשים עם בעיה בטסטים ובעלי סיבה מוצדקת, ולכן אני חושבת שזה מאוד מתיימר מצידכם לומר שאסור לאדם כזה לקבל רישיון. אשמח אם תענו לשאלתי הראשונה ובכך נסיים את הדיון הזה. תודה רבה לכם.

אוהד11

New member
האם נהיגה לצד מורה נהיגה שרגלו על

דוושת הבלם היא הוכחה לנהיגה נכונה ? הרי המבחן האמיתי הוא בנהיגה לאחר הטסט, ואם אותו נהג נלחץ כאשר הבוחן לצידו, כיצד הוא ינהג ויתנהג על הכביש כשלצידו עוד נהגים שחלקם מטורפים ובלתי מתחשבים ? האם צריך רק לחשוב על הענין הכספי, או שצריך לחשוב על המבחן האמיתי והיומיומי של ישיבה מאחורי ההגה ?!

be_roo

New member
אין טסטים בחינם, זו שמועה שאינה

נכונה. מעבר לכך, החלק העיקרי של התשלום על הטסט הוא בכלל למורה ולא למדינה. האגרה היא 113 ש"ח לטסט, יתרת הסכום ידיך משלם למורה שלו עבור העמדת הרכב לרשותו למבחן. זהו סכום שאינו בפיקוח וכל מורה גובה סכום אחר. ידידך יכול לנסות להתמקח עם המורה שלו, אם כי בשלב כל כך מאוחר אין לו כל כך "קלפים" לצידו, אבל הוא תמיד יכול להחליף מורה לכזה שגובה מחיר נמוך יותר.

למעלה