שלום לכולם יש לי שאלה ואני כמעט

shirany

New member
שלום לכולם יש לי שאלה ואני כמעט

בטוחה שכאן אקבל את המידע שאני זקוקה לו... אז ככה החלטתי ללמוד עבודה סוצאילית בתום שירותי הצבאי ויש לי כמה שאלות...
האם אתם מרוצים מעבודתכם בתור עבדים סוצאלים?
באיזה איזור אתם עובדים ? האם היה לכם קל למצוא עבודה?
אם בעתיד אומנם קצת רחוק ארצה לעשות תואר שני לאן זה מקדם אותי? אשמח לשמוע את תגובתם בנושא כי אני בהתלבטות נורא קשה האם לנסות להתקבל לתחום לימודים זה ... שיהיה לכולם יום טוב!!!!

SuperGirl 25

New member
התשובות לשאלות מאוד אינדבידואלית

מבחינתי-העבודה אינה קלה, אך כן מאתגרת. ישנם ימים מאוד מספקים, מעניינים וכו' וישנם ימים בהם אני מרגישה שמאוד קשה לי-אם זה בגלל האוכלוסיה, חוסר בתקציבים, חוסר בהענות, חוסר ביכולת שלי להתחבר לפונה וכו'. אני מצאתי די מהר עבודה, אך יש כאלו שמצאו אחרי הרבה חיפושים. אני עובדת בדרום. התואר השני לא מזיק ובדר"כ דורשים אותו לתפקידי ניהול, אך לא בהכרח. שיהיה בהצלחה ואיפה בדיוק ההתלבטות שלך?

reuthal

New member
הבנתי שמבחינת משכורת-תואר שני

מעלה ב200+ ש"ח לא יותר. אני בחיפושים חצי שנה+ אחרי עבודה... כל ההצעות הן להחלפה של חופשת לידה והיו ריאיונות אבל חלק-יחזרו כשיהיה יותר קרוב לתאריך, חלק לא קיבלו אישור לאייש את המשרה ובכל מקום אומרים שיש רושם חיובי אבל מישהי\ו עם ניסיון יהיה מועדף על פניי (מובן- אני רק מקוה שיתנו גם לי לצבור ניסיון)

עבדים סוציאלים אכן ../images/Emo6.gif

אם את יכולה להתקבל לפסיכולוגיה לכי על זה. העבודה קשה ואכן לרוב מספקת אבל המשכורות מביישות.

ixmix

New member
ואני דווקא לא מסכים.

פסיכולוגיה היא ענף שונה לחלוטין, מבחינות רבות כל כך. אני מרוצה בעו"ס, וממליץ למי שמחפש אתגר אמיתי ללכת על זה. ככה זה בחיים שלי לפחות - אדם צריך לעשות מה שהוא אוהב.

SuperGirl 25

New member
עו"ס הוא תואר שימושי, לעומת תואר

ראשון בפסיכולוגיה. מה היא תעשה עם זה בדיוק? (תצטרך תואר שני...)

רוני 331

New member
הנאה

שלום, אני אישית מאוד נהנית מהמקצוע. אני אומנם די בראשית חיי המיקצועיים, ואני יודעת שלא רק אספקט המיקצוע הוא שמשפיע על ההנאה והסיפוק הרב שאני מרגישה אלא גם פרמטרים כגון התחום שמאוד מדבר אלי, הצוות המיקצועי ועוד.. למרות שזה ישמע קצת....אני מרגישה שיש לי זכות ללמוד אנשים ,תופעות , דינמיקות וכדומה, אנשים מאפשרים לי להיות חלק מעולמם הפנימי הכמוס ביותר, מפתיעים ומלמדים אותי בכל יום ויום.... מקווה שבתוך כל הליריקה קצת עניתי. בהצלחה רבה בכל דרך שבה תבחרי.

ג שם

New member
למה פלפל חריף?

מזמן הגעתי למסקנה שעבורי העו"ס אינו מקצוע אלא דרך חיים. היא אידאולוגיה שמנחה אותי בדרך בה הייתי רוצה לראות את דמות החברה, את היחס לשונה,את היחס לחלש. בעצם, היום, היא חלק ממני. גם כשאני עובדת בתחום אחר, אני עובדת סוציאלית ביחסי עם הסביבה. ואני מרוצה לאללה. עברתי בין די הרבה תחומים- כל פעם שנמאס לי יכולתי "להיות משהו אחר". אולי עוד יום אחד אהיה רקדנית באלט צוציאלי.

solerion1

New member
אהבתי נורא!!

אני ממש בתחילת דרכי ועדיין לא ניתקלתי באנשים שרוצים לשנות את העולם או שבאו ללמוד את המקצוע מעצם אמונתם ודרך חייהם. עשה לי טוב ליקרוא ולדעת שיש כמוך! חזקי ואימצי!

למעלה