שלום לכולם , יש לי שאלה למומחי המט"ח שבפורום

שלום לכולם , יש לי שאלה למומחי המט"ח שבפורום

האם לדעתכם ערך הדולר הולך לרדת או לעלות כתוצאה מהפחתת דירוג האשראי של ארה"ב? תודה מראש לכל העוזרים.

rafipips

New member
דעתי הפרטית

הדולר בטווח הבינוני ארוך , הולך להיחלש כי זו המדיניות המועדפת על ארה"ב . זה יקרה טיפה טיפה , לא במסיביות . בשביל האמריקאים כל היחלשות של אחוזון קטן , זה מאות מיליארדים פחות בחוב הלאומי שלהם . וזה לא קשור במיוחד להפחתת הדירוג אשראי . מצד שני למרות רצון האמריקאים בחולשת המטבע , יש גם אירופים ואסייתים שלא מעוניינים שהדולר יחלש מול המטבע שלהם , כי התחזקות של המטבע שלהם מול הדולר תפגע בהם קשות ביצוא . מצד שלישי גם מה שקורה בתוך ארה"ב משפיע על הדולר , כי כשיש מכירה מסיבית של מניות נגרמת באופן מיידי התחזקות של הדולר . רוב הגופים שמתפטרים ממניות לא רצים באופן מיידי לזהב , הרוב יושבים על הגדר ומחפשים הזדמנות שניה להכנס למניות בתנאים יותר טובים , מה שזה אומר שהם מחזיקים בהרבה דולרים . וזה דווקא משפיע על התחזקות הדולר . לכן כשהבורסה האמריקאית תתייצב בכיוון צפון , נתחיל לראות היחלשות הדרגתית של הדולר שתגיע בערך ל 25% מהרמה שהדולר נמצא היום .

כמובן שהכל שאלה של טווחי זמן ומול מי...

כמובן שהכל שאלה של טווחי זמן ומול מי... היום בעולם יש קשר אבל פחות חזק בין יחסי המטבעות השונים כך שתהיה יותר ממוקד בשאלתך ואנסה לעזור כמיטב הבנתי. השאלה אם אתה מדבר על דולר/שקל,אירו/דולר..דולר אינדקס או מחירי הסחורות... אם יש לך עוד שאלות אשמח לעזור, רפי מקולמקס

drormeir

New member
לדעתי מה שהולך לעלות זה הזהב

בטווח של חצי שנה: הדולר יחלש, היורו יחלש הרבה יותר! הזהב יתחזק הרבה יותר (על אחוז אחוז חולשה של הדולר הזהב יתחזק ביותר מאחוז) זה ההימור שלי. בהצלחה למנחשים!

למעלה