שלום לכולם, יש לי שאלה - עזרה בבקשה

theXequation

New member
שלום לכולם, יש לי שאלה - עזרה בבקשה

אני נתקלתי בביטויים כמו: intellectual efficiency, ו- intellectual capacity מה זה אומר? אולי אתם יכולים להסביר את זה במילים פשוטות יותר - רצוי לצרף דוג' אם אפשר להקל על ההבנה. תודה.

E s t e b a n

New member
איפה נתקלת?

הביטוי intellectual capacity מתייחס לפוטנציאל האינטליגנציה. זה מה ש-IQ מנסה למדוד, בגדול. אבל הרבה מאוד פעמים (בעיקר בטקסטים לא מדעיים) זו לא הכוונה, לכן שאלתי איפה נתקלת. הביטוי intellectual effiency מתייחס ליכולת לעבד מידע ביעילות. יש מבחני אישיות שמודדים את זה מהבחינה ההתנהגותית (הנטיה לחשוב ממוקד וביעילות). חלק ממבחני האינטליגנציה מנצלים את התכונה הזו כדי להסיק לגבי האינטליגנציה (למשל המבחנים של "מצא את האיבר הבא שמתאים לחוקיות", מבחני המטריצות וכו'.)

theXequation

New member
היי אסטבן

במהלך חיפושי אחר מידע על מבחן המטריצות של RAVEN נתקלתי בביטוי לא מעט פעמים. חלק מהטקסטים היו מדעיים וחלק לא - הרוב היו תיאורים של מבחן המטריצות כך שלא מדובר בתוצאות מחקר אלא אולי בהגדרה של המבחן עצמו שימושים ומה הוא בודק. חלק מהאתרים בהם נתקלתי בביטויים נמצאים בהמשך הדף כתגובה ל- PAZRO (אני לא יודע איך להוסיף את זה כלינק) בכל אופן אם יש לך מידע/קישור על מבחן המטריצות (APM) או על ה- G FACTOR (לפי מה שמצאתי יש עליו דעות סותרות וקשה להבין - בקיצור הויכוח ניטש) אשמח לדעת. ד"א תודה רבה על ההפניה ל-"מגמות" מג 2004 ממש מעניין, כנ"ל לגבי אינט' אנושית של נבו - קצת ארוך
. להת'

E s t e b a n

New member
הויכוח בכל מקרה ניטש...

מידע על ה-g של Spearman יש גם ב"אינטליגנציה אנושית". יש הרבה תיאוריות שנובעות מה-g הזה, אולי נתקלת בסימונים Gf, Gc ואחרים -- זוהי התיאוריה של קארול ואחרים. יש המון חומר על אינטליגנציה, אבל אני חושב שכדאי לך דווקא ללכת אחורה ולהתמקד ברקע. לדבר על G FACTOR בלי לדעת מהו התהליך המתמטי של factor analysis, או לדבר על בחינות פסיכולוגיות בלי הרקע הסטטיסטי המתאים, יכול בקלות לפספס את המטרה.

nowambe

New member
יעילות האינטיליגנציה ויכולת ההכלה

אני חושב שאת יכולת ההכלה של האינטיליגנציה, כאשר היא מאוד גבוהה, אפשר להשוות לאינטרנט. כמות המידע שקיימת באינטרנט היא עצומה ואפשר להגיד שיש לה יכולת הכלת אינטיליגנציה מאוד גבוהה. יש לאינטרנט מנגנון שבעזרתו אנחנו יכולים להוסיף לה מידע כמו למשל כתיבת שרות אלו ממש. עכשיו צריך מנגנון אחר שיכול לקשר, לחפש, להציג, לתקשר ולהוציא את המידע בצורה היעילה ביותר כמו למשל מנועי חיפוש. לgoogle יש אלגוריתם (נוסחה מתמטית) מעוד מורכבת ומאוד יעילה. אנשים שמחפשים מידע מסויים בgoogle מוצאים תשובות מדויקות מתוך כל המידע העצום שיש ברשת. לא סתם google נחשב למנוע החיפוש המתקדם ביותר וזאת בעצם יעילות האינטיליגנציה, מנגנונים פנימיים שיכולים לעשות משהו פונקציונלי עם כמות המידע בצורה הטובה ביותר

למעלה